Projectoverzicht

23335 - Optimalisatie overstort en afkoppeling Scherendelle
Laatst bijgewerkt: 14 jun 2022

Dit project volgen

  • Krijg belangrijke info
  • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Startdatum: 18 juli 2022

De werken zullen 17 maanden duren

In de Decatstraat, de Vossestraat en de wijk Scherendelle leggen de gemeente Overijse en Aquafin een gescheiden rioolstelsel aan, dat afvalwater en regenwater apart afvoert. Momenteel ligt hier nog een gemengd stelsel. Hierdoor loopt in periodes met veel neerslag een deel van het afvalwater ongezuiverd in de IJse.

Het afvalwater van de woningen in de Decatstraat, de Vossestraat en de wijk Scherendelle sluiten we aan op de vuilwaterriool. Het vuile water wordt dan afgevoerd naar de rioolwaterzuiveringsinstallatie in Huldenberg. Daar lozen we het gezuiverde afvalwater in de IJse.

Regenwater ter plaatse houden

Het propere regenwater houden we zoveel mogelijk ter plaatse. Daarom leggen we in de weide tussen de Vossestraat en Scherendelle een bufferbekken aan. Hier kan het regenwater infiltreren. Het overtollige regenwater gaat vertraagd de IJse in. Hierdoor verkleint het risico op wateroverlast bij felle regen.

In de wijk Scherendelle voorzien we wadi’s, zachte glooiingen in het terrein waarin bij hevige regen het water blijft staan en in de grond sijpelt. Op deze manier worden de grondwaterreserves aangevuld.

Hiermee zetten we een nieuwe, belangrijke stap in de verdere sanering van de IJse en de uitbouw van het rioolnet in Overijse.

Betere toegang naar de woningen

Bovendien maakt de gemeente van de rioleringswerken gebruik om de toegangen naar de woningen in Scherendelle aan te pakken. De voortuinstroken, de trappen en de toegangshelling worden volledig vernieuwd.

 

 

Contactpersonen

Contactcenter

03 450 45 45 (elke werkdag van 8u tot 17u)

Contactformulier

Yves Bruggen

Werfleider aannemer Viabuild

Locatie werfkeet

Nog te bepalen