Projectoverzicht

23335 - Optimalisatie overstort en afkoppeling Scherendelle
Laatst bijgewerkt: 20 jan 2022

Dit project volgen

  • Krijg belangrijke info
  • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Startdatum: 17 mei 2022

De werken zullen 11 maanden duren

De gemeente Overijse en Aquafin slaan de handen in elkaar voor de aanleg van een nieuwe gescheiden riolering in Scherendelle, de Vossestraat en de Decatstraat. Deze werken starten eind 2021.

 

Na de aanleg van de gescheiden riolering loopt het zuivere regenwater via een te bouwen bufferbekken naar de IJse. Het afvalwater belandt in de verzamelriool en gaat naar de rioolwaterzuiveringsinstallatie in Huldenberg.

Door het afvalwater en het regenwater apart af te voeren, werken we verder aan de sanering van de IJse en aan de uitbouw van het rioolnet in Overijse. Onze doelen zijn propere waterlopen en een leefomgeving in harmonie met water.

Providentia-woningen beter toegankelijk

De gemeente maakt van de rioleringswerken gebruik om de toegankelijkheid van de Providentia-woningen aan te pakken. Tegelijk met het rioleringsproject worden de voortuinstroken, de trappen en de toegangshelling volledig vernieuwd. 

Infomoment

Op maandag 29 maart plannen we een coronaproof infomoment op de parking op de hoek van Scherendelle en Liefkensstraat. De uitnodiging valt binnenkort in de brievenbus. In de brief lees je ook hoe je je kunt inschrijven. Inschrijven is trouwens verplicht.

Opgelet: het infomoment gaat enkel door als het mogelijk is volgens de geldende coronarichtlijnen.

Contactpersonen

Contactcenter

03 450 45 45 (elke werkdag van 8u tot 17u)

Contactformulier