Projectoverzicht

23335 - Optimalisatie overstort en afkoppeling Scherendelle
Laatst bijgewerkt: 02 apr 2023

Dit project volgen

 • Krijg belangrijke info
 • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Startdatum: 18 juli 2022

De werken zullen 17 maanden duren

In de Decatstraat, de Vossestraat en de wijk Scherendelle leggen de gemeente Overijse en Aquafin een gescheiden rioolstelsel aan, dat afvalwater en regenwater apart afvoert. Momenteel ligt hier nog een gemengd stelsel. Hierdoor loopt in periodes met veel neerslag een deel van het afvalwater ongezuiverd in de IJse.

Het afvalwater van de woningen in de Decatstraat, de Vossestraat en de wijk Scherendelle sluiten we aan op de vuilwaterriool. Het vuile water wordt dan afgevoerd naar de rioolwaterzuiveringsinstallatie in Huldenberg. Daar lozen we het gezuiverde afvalwater in de IJse.

Regenwater ter plaatse houden

Het propere regenwater houden we zoveel mogelijk ter plaatse. Daarom leggen we in de weide tussen de Vossestraat en Scherendelle een bufferbekken aan. Hier kan het regenwater infiltreren. Het overtollige regenwater gaat vertraagd de IJse in. Hierdoor verkleint het risico op wateroverlast bij felle regen.

In de wijk Scherendelle voorzien we wadi’s, zachte glooiingen in het terrein waarin bij hevige regen het water blijft staan en in de grond sijpelt. Op deze manier worden de grondwaterreserves aangevuld.

Hiermee zetten we een nieuwe, belangrijke stap in de verdere sanering van de IJse en de uitbouw van het rioolnet in Overijse.

Betere toegang naar de woningen

Bovendien maakt de gemeente van de rioleringswerken gebruik om de toegangen naar de woningen in Scherendelle aan te pakken. De voortuinstroken, de trappen en de toegangshelling worden volledig vernieuwd.

 

 

Nieuws en updates

 • 28 mrt 2023

  Groot waterlek in Scherendelle - UPDATE

   

  We krijgen net nieuwe informatie binnen over het waterlek in Scherendelle. Het waterlek is het gevolg van de rioleringswerken.

   

  Momenteel heeft de Liefkensstraat (even en oneven huisnummers) geen water. Zie het rood aangeduide traject op het kaartje.

   

  Open de volledige kaart.

   

   

  teaser
 • 28 mrt 2023

  Groot waterlek in Scherendelle

   

  In Scherendelle hebben we een groot lek vastgesteld aan de waterleiding. Dit lek is ontstaan door de rioleringswerken. Omdat het lek een gevaar betekent voor de stabiliteit van de ondergrond zal De Watergroep de getroffen waterleiding afsluiten.

   

  • Hierdoor wordt de watertoevoer onderbroken in Scherendelle, de Liefkensstraat en vermoedelijk ook in de Kordialestraat en een deel van de Vriendschapsstraat (zie de rode lijn op het kaartje).
  • De Watergroep voorziet vandaag nog standpijpen met kraantjes waar de bewoners uit de getroffen straten water kunnen komen afhalen.
  • De waterleiding wordt morgen in de loop van de dag hersteld en opnieuw in gebruik genomen. Wanneer dit precies zal zijn, kunnen we nu nog niet zeggen.
  • Je vindt enkele nuttige tips op de website van De Watergroep. 

   

  Informeer en help uw buren

   

  We begrijpen dat een onderbreking van de waterleiding onaangenaam is. Zijn je buren minder mobiel? Informeer hen van de onderbreking en help elkaar. Alvast bedankt.

   

  teaser
 • 23 mrt 2023

  Kruispunt Liefkensstraat afgesloten

   

  In Scherendelle wordt het kruispunt met de Tuindelle aangevuld met steenslag. Daar kan je stapvoets over rijden.

   

  Ondertussen legt de aannemer de riolering aan het appartementsgebouw ter hoogte van de Liefkensstraat. Het kruispunt Scherendelle - Liefkensstraat wordt afgesloten voor alle verkeer. Je kan aan- en afrijden langs de Tuindelle.

   

Dit project volgen

 • Krijg belangrijke info
 • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Nuttige contacten

Contactcenter

03 450 45 45 (elke werkdag van 8u tot 17u)

Contactformulier

Yves Bruggen

Werfleider aannemer Viabuild

Locatie werfkeet

Tuindelle (net voor het kruispunt met Scherendelle)