Projectoverzicht

99251 - Collector Neerpedebeek fase 3
Laatst bijgewerkt: 24 dec 2021

Dit project volgen

 • Krijg belangrijke info
 • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Startdatum: 01 oktober 2021

De werken zullen 9 maanden duren

Deze werken behelzen de derde, en tevens laatste fase, om de sanering van de Neerpedebeek te realiseren.

 

Deze waterloop stroomt ter hoogte van het project doorheen biologisch zeer waardevolle gebieden. Door een aantal lozingspunten van vuil water op de beek is deze echter nog steeds zwaar verontreinigd.

 

Een eerste belangrijk lozingspunt is dit van het Olmenpark. Het vuile water van de wijk zal na de werken verzameld worden in een pompstation vanwaar het opgepompt zal worden naar een bestaand rioleringsstelsel in de Rosweg, richting een zuiveringsinstallatie.

 

Een tweede lozingspunt wordt gevormd door de huizen in de Bossuitstraat en de Zwijnenbergstraat, aan de andere kant van de beek. Het pompstation dat nu gebouwd zal worden, is ontworpen om ook het vuile water van deze woningen in de toekomst op te vangen.

Nieuws en updates

 • 06 dec 2021

  Heropstart werken

   

  De werken liggen tijdelijk stil wegens het slechte weer en coronabesmettingen binnen de ploeg van de aannemer. Voorlopige heropstart van de werken is voorzien op woensdag 8/12/2021. In tussentijd zal er geen werfactiviteit zijn en blijft de Rosweg afgesloten.

 • 18 okt 2021

  Start werken voor het pompstation

   

  Op woensdag 20 oktober begint de aannemer de teelaarde af te graven op het perceel naast de beek, waar het pompstation zal gebouwd worden (zie kaartje). De volgende stap is de bouw van de bouwput waarin het pompstation zal komen.

   

  De wanden van de bouwput worden gemaakt met soilmixpalen. Zoals de letterlijke vertaling (grondmengpalen) zegt, wordt bij deze techniek een cementmengsel onder hoge druk geïnjecteerd in de grond en ter plaatse gemengd. Er worden dus betonpalen gemaakt in de grond zonder deze uit te graven.

   

  Nadat het beton is uitgehard, blijft een stevige ondergrondse muur van palen die naast elkaar staan. Na een paar dagen kan de grond tussen deze muren worden uitgegraven. Zo krijgen we een droge put waarbinnen het echte pompstation kan worden gebouwd.

   

  Deze zogenaamde CSM-techniek vereist de inzet van een grote, zware kraan.

   

  teaser
 • 07 okt 2021

  Infobrief

   

  In normale omstandigheden organiseren wij een infovergadering kort voor de start van de werken. Corona liet ons dit niet toe. In bijlage vindt u een een uitgebreide infobrief die wij bedeeld hebben bij de bewoners langsheen het tracé.

Dit project volgen

 • Krijg belangrijke info
 • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Contactpersonen

Contactcenter

03 450 45 45 (elke werkdag van 8u tot 17u)

Contactformulier

Werfleider Joris Verbeiren

0475 66 62 12

Joris.verbeiren@colas.be

Locatie werfkeet: Ter hoogte van Kruiskouterstraat 75