Projectoverzicht

HAC3016 - Korte weg - De Spoelberchlaan - Pleinken
Laatst bijgewerkt: 23 jul 2019

Dit project volgen

 • Krijg belangrijke info
 • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Startdatum: 26 november 2018

De werken zullen 12 maanden duren

Met deze werken zal een gescheiden rioleringsstelsel worden aangelegd in delen van de De Spoelberchlaan, Grote Baan, Neerstraat, Donkstraat, Spetstraatje, Pleinkensstraat, Korte weg en Bosveld. Op die manier wordt het afvalwater dat nu nog belandt in de Bosveldbeek afgevoerd naar het rioleringsstelsel en wordt de beek op die manier gesaneerd. Na de rioleringswerken worden de straten heraangelegd. De gemeente Haacht voorziet daarnaast de aanleg van fietspaden in het projectgebied.

Nieuws en updates

 • 05 jul 2019

  Werken na het bouwverlof

   

  De laatste week van het bouwverlof zal er in de Pleinkensstraat reeds terug gewerkt worden: de aannemer zal dan de bermen verder afwerken. Zowel daar als in de Neersstraat worden in dezelfde week de riooldeksels op de juiste hoogte gebracht, zodat ze in een lijn liggen met de toplaag asfalt.

   

  Die toplaag asfalt wordt aangebracht in de week van 5 augustus.

   

  Vanaf 9 augustus wordt er gewekt in de Grotebaan: er zal dan een groutscherm worden aangebracht in de ondergrond, een verstevigde kolom van cement en water die de bodem beschermt tegen zettingen.

 • 01 jul 2019

  Einde juli rioleringswerken A. de Spoelberchlaan

   

  29 juli wordt gestart met de opbraak van het asfalt en de rioleringswerken in de A. de Spoelberchlaan. De bewoners krijgen een infobrief van de aannemer, die je hieronder kan terugvinden.

   

 • 11 jun 2019

  Deze week boordstenen in de Pleinkensstraat en Neerstraat

   

  Deze week zal de aannemer de boordstenen en goten plaatsen in de Pleinkensstraat en Neerstraat. Vanaf woensdag 12 juni worden de bewoners verzocht hun wagens buiten de werkzone te plaatsen, er worden dan touwen uitgehangen door de aannemer langs de loop van de boordstenen. Die zullen het niveau en de loop van de boordstenen bepalen en mogen onder geen enkel beding worden verplaatst of verwijderd. 

   

  Donderdag 13 en vrijdag 14 juni worden dan eerst in de Pleinkens- en daarna in de Neerstraat de goten en boordstenen aangebracht. Dat gebeurt met een machine die de loop van het touw zal volgen en de elementen ter plekke meteen in de juiste vorm giet. 

   

  De bewoners ontvingen een brief met meer informatie van de aannemer. Je kan de brief hieronder terugvinden.

Dit project volgen

 • Krijg belangrijke info
 • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Contactpersonen

Contactcenter

03 450 45 45 (elke werkdag van 8u tot 19u)

Contactformulier

Patrick Mantels - Werfleider Aannemer

Locatie werfkeet: Korteweg

Kristof Hermans

Gemeente Haacht