Projectoverzicht

HAC3016 - Korte weg - De Spoelberchlaan - Pleinken
Laatst bijgewerkt: 17 sep 2019

Dit project volgen

 • Krijg belangrijke info
 • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Startdatum: 26 november 2018

De werken zullen 12 maanden duren

Met deze werken zal een gescheiden rioleringsstelsel worden aangelegd in delen van de De Spoelberchlaan, Grote Baan, Neerstraat, Donkstraat, Spetstraatje, Pleinkensstraat, Korte weg en Bosveld. Op die manier wordt het afvalwater dat nu nog belandt in de Bosveldbeek afgevoerd naar het rioleringsstelsel en wordt de beek op die manier gesaneerd. Na de rioleringswerken worden de straten heraangelegd. De gemeente Haacht voorziet daarnaast de aanleg van fietspaden in het projectgebied.

Nieuws en updates

 • 06 aug 2019

  Deze week asfalteringswerken

   

  In het Spetstraatje, de Pleinkensstraat en de Neerstraat wordt deze week donderdag en vrijdag asfalt gelegd. 

   

  Op woensdag wordt de straat door de aannemer geborsteld. Vanaf dan mogen er geen wagens in de straat parkeren! Op donderdag, vanaf 07:00, wordt een eerste kleeflaag aangebracht. Deze laag laat sporen na op schoenen, banden, ... Wij raden u aan de kleeflaag in geen geval te betreden.

   

  In de loop van de dag volgt dan de aanleg van de toplaag asfalt. Die toplaag heeft ongeveer 6 uur nodig om af te koelen. Daarna wordt de straat terug opengesteld.

   

  Meer informatie kan je terugvinden in onderstaande infobrief.

 • 05 jul 2019

  Werken na het bouwverlof

   

  De laatste week van het bouwverlof zal er in de Pleinkensstraat reeds terug gewerkt worden: de aannemer zal dan de bermen verder afwerken. Zowel daar als in de Neersstraat worden in dezelfde week de riooldeksels op de juiste hoogte gebracht, zodat ze in een lijn liggen met de toplaag asfalt.

   

  Die toplaag asfalt wordt aangebracht in de week van 5 augustus.

   

  Vanaf 9 augustus wordt er gewekt in de Grotebaan: er zal dan een groutscherm worden aangebracht in de ondergrond, een verstevigde kolom van cement en water die de bodem beschermt tegen zettingen.

 • 01 jul 2019

  Einde juli rioleringswerken A. de Spoelberchlaan

   

  29 juli wordt gestart met de opbraak van het asfalt en de rioleringswerken in de A. de Spoelberchlaan. De bewoners krijgen een infobrief van de aannemer, die je hieronder kan terugvinden.

   

Dit project volgen

 • Krijg belangrijke info
 • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Contactpersonen

Contactcenter

03 450 45 45 (elke werkdag van 8u tot 19u)

Contactformulier

Patrick Mantels - Werfleider Aannemer

Locatie werfkeet: Korteweg

Kristof Hermans

Gemeente Haacht