Projectoverzicht

KAP3015 - Bernard de Vadderlaan (A202153)
Laatst bijgewerkt: 14 jan 2022

Dit project volgen

 • Krijg belangrijke info
 • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Startdatum: 04 februari 2022

De werken zullen 7 maanden duren

In de Bernard de Vadderlaan tussen de Hoogboomsteenweg en de Bunderbeek ligt momenteel geen openbare riolering. Het afvalwater van de woningen komt ongezuiverd in de waterlopen terecht. Ten noorden van de Bunderbeek ligt er wel riolering, maar die is in slechte staat. Met deze werken worden die twee euvels verholpen. Ook de koker van de Bunderbeek onder de Bernard de Vadderlaan wordt vernieuwd.

 

Er wordt een nieuwe afvalwaterriolering gelegd in de gehele Bernard de Vadderlaan. We sluiten die aan op de riolering in de Hoogboomsteenweg en in de Fuchsialaan via een pompstation. Het regenwater van de straat en de verharde oppervlakken van de woningen wordt ter plekke gebufferd en in de grond gebracht. Enkel de woningen ten noorden van de Bunderbeek, wiens regenwater aangesloten is op de riolering, zullen een aparte regenwaterafvoer krijgen.

 

Na de rioleringswerken wordt de straat heringericht als fietsstraat, waar dus fietsers de gehele rijhelft zullen mogen innemen. Om het fietscomfort te verhogen wordt de straat geasfalteerd en komen er twee verkeersdrempels als snelheidsremmers voor het autoverkeer.

Nieuws en updates

 • 03 jan 2022

  Uitnodiging infoavond - info afkoppelingen

   

  De bewoners werden recent uitgenodigd op een infomoment waar het project verder werd toegelicht. De uitnodiging met meer informatie kan je hieronder terugvinden.

   

  De woningen langs het traject van de werken zullen hun regen- en afvalwaterafvoeren moeten scheiden (afkoppelen). Meer informatie over die afkoppeling vind je ook in het document hieronder.

Dit project volgen

 • Krijg belangrijke info
 • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Contactpersonen

Contactcenter

03 450 45 45 (elke werkdag van 8u tot 17u)

Contactformulier