Nieuws

KAS3016_ - Riolerings- en wegeniswerken De Met
11 okt 2019

Parkeren tijdens de nutswerken

 

Wanneer er voor je woning wordt gewerkt zal je kort geen gebruik kunnen maken van je garage of oprit. De bewoners kunnen in de buurt parkeren aan de Delhaize, achter het gemeentehuis en aan de bibliotheek. Nadat de nutswerken zijn gepasseerd wordt je garage of oprit terug bereikbaar gemaakt.

 

De toegang tot de woningen voor voetgangers en fietsers wordt geregeld met bruggetjes over de sleuf.

10 okt 2019

Fase 2 van de nutswerken 14/10 t.e.m. 21/10

 

De volgende fase van de nutswerken gaat in op maandagochtend 14 oktober en duurt tot en met 21 oktober. In die periode zal op de Turnhoutsebaan N19 enkelrichtingsverkeer worden ingesteld richting Geel, tussen Pizza Talia en slagerij Vandecruys. Het verkeer zal worden geregeld met tijdelijke verkeerslichten.

 

In de Pastorijstraat blijft de huidige regeling gelden met enkelrichtingsverkeer van de kerk naar de Noord-Zuidlaan (Aveve). De Kattenberg en de Markt, aan de zijde van het gemeentehuis, worden op donderdag 17 oktober afgesloten vanaf het kruispunt aan bakkerij Hermans, tot en met 21 oktober.

 

De bewoners van de betrokken straten zullen een infobrief in de bus krijgen over deze regeling. Hieronder kan je de brief terugvinden. De omleidingsplannen zijn bijgevoegd.

25 sep 2019

Update werken Pastorijstraat

 

Ondertussen is er nieuwe, aangepaste informatie beschikbaar over de werken in de Pastorijstraat en de regeling voor het schoolverkeer, bussen van De Lijn en plaatselijk verkeer. Over de planning van de omleidingen van de bussen vind je alles op de website van De Lijn (routeplanner).

 

De Pastorijstraat wordt vanaf dinsdagmorgen 1 oktober t.e.m. vrijdagavond 4 oktober volledig afgesloten in beide richtingen, en dit van aan de kerk tot aan de Kapelstraat. Zo kunnen de nutsmaatschappijen hun werken in alle veiligheid uitvoeren.  

 

Bewoners van de Pastorijstraat kunnen tijdens deze 4 dagen hun wagen op de parking van de bibliotheek, via de Kapelstraat, parkeren.  

 

Van vrijdagavond 4 oktober tot en met maandagavond 21 oktober geldt in de Pastorijstraat éénrichtingsverkeer van de kerk naar de Noord-Zuidlaan (Aveve).  

 

Fietsers kunnen door de Pastorijstraat in beide richtingen fietsen. Op het ogenblik dat de straat is afgesloten (1 tot 4 oktober) is het aangeraden om ter hoogte van de werken af te stappen en te voet je weg te vervolgen. Respecteer a.u.b. deze veiligheidstips.

 

Circulatieplan werken Pastorijstraat

 

Voor plaatselijk en schoolverkeer

 

Het stuk tussen de Kempenstraat en de Noord-Zuidlaan blijft in beide richtingen open voor plaatselijk verkeer, schoolverkeer en bussen van de Lijn.

 

Het stuk tussen de Kapelstraat en de Kempenstraat blijft open voor éénrichtingsverkeer in de richting van de Noord-Zuidlaan.

 

De informatie over de werken in Turnhoutsebaan, Markt en Binnenpad uit het vorige bericht blijft behouden.

 

Concrete info nutsbedrijven

 

Heb je een concrete vraag over de werken die in opdracht van de nutsbedrijven worden uitgevoerd? Neem dan rechtstreeks contact met het betrokken nutsbedrijf. Meer info.

19 sep 2019

Op 1 oktober beginnen werken nutsmaatschappijen

 

Vanaf dinsdag 1 oktober starten de nutsbedrijven de voorbereidende werken. Hierdoor wijzigt de verkeerssituatie regelmatig. Hieronder volgt een overzicht van de planning voor de verschillende straten.

 

Pastorijstraat

 

De Pastorijstraat wordt vanaf dinsdagmorgen 1 oktober t.e.m. vrijdagavond 4 oktober volledig afgesloten in beide richtingen, en dit van aan Aveve tot aan de kerk. Zo kunnen de nutsmaatschappijen hun werken in alle veiligheid uitvoeren.

 

De bewoners van de Pastorijstraat kunnen tijdens deze 4 dagen hun wagen op de parking van de bibliotheek, via de Kapelstraat, parkeren.

 

Van vrijdagavond 4 oktober tot en met maandagavond 21 oktober geldt in de Pastorijstraat éénrichtingsverkeer van de kerk naar de ring (Aveve).

 

Turnhoutsebaan

 

Van maandagmorgen 14 oktober tot en met maandagavond 21 oktober geldt op de Turnhoutsebaan éénrichtingsverkeer, vanaf de Noord-Zuidlaan (N19) richting kerk.

 

De ene helft van de rijbaan wordt gebruikt voor de werken van de nutsmaatschappijen, de andere helft is open voor verkeer in de richting van de kerk.

 

Markt

 

De Markt wordt aan de kant van Schoenen Snoeys afgesloten vanaf donderdag 17 oktober tot en met maandagavond 21 oktober.

 

Het gemeentehuis en de Delhaize blijven bereikbaar langs de andere zijde van de Markt, via Binnenpad.

 

Binnenpad

 

Op dinsdag 22 en woensdag 23 oktober wordt het Binnenpad volledig afgesloten van aan de Markt tot aan het ontmoetingscentrum (OC). Er is een omleiding voorzien. Je geraakt langs de Hofstraat en de Kattenberg aan de Delhaize en het woonzorgcentrum Aquamarijn.

 

Vanaf donderdag 24 oktober, en dit tot en met maandag 28 oktober, is éénrichtingsverkeer mogelijk van de Markt richting Delhaize.

19 sep 2019

Bomen worden gerooid op de Markt

 

Nu zaterdag (21 september) worden de bomen op de Markt gerooid in het kader van de werken die de nutsmaatschappijen in oktober zullen uitvoeren.

 

De Markt wordt voor één dag volledig afgesloten van aan het Binnenpad, kant gemeentehuis, tot aan de Geelsebaan, zijde Schoenen Snoeys.

 

De andere zijde van de Markt blijft open in beide richtingen.

 

Parkeer je wagen a.u.b. tijdig buiten de zone waar wordt gewerkt. We vragen ook met aandrang om niet door de werken te lopen of te fietsen. Er is immers gevaar op vallende takken en stukken boom.

03 sep 2019

De verschillende projectpartners organiseerden op 2 september een infoavond voor de omwonenden van De Met. De verschillende presentaties met plannen, timing en contactgegevens kan je hieronder terugvinden.