Projectoverzicht

LEN3002 - Schapenstraat
Laatst bijgewerkt: 25 feb 2020

Dit project volgen

 • Krijg belangrijke info
 • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Startdatum: 01 oktober 2019

De werken zullen 22 maanden duren

Met deze werken willen de gemeente Lennik, De Watergroep en Aquafin een gescheiden rioleringsstelsel aanleggen in de Schapenstraat, Oude Brusselstraat, Baasbergstraat en Lostraat. Met dat stelsel zullen regen- en afvalwater gescheiden worden afgevoerd. Om het afvalwater vanaf de diepste punten naar hogergelegen leidingen te transporteren worden er drie pompstations gebouwd. Het hemelwater zal zoveel mogelijk worden gebufferd en er wordt maximaal ingezet op infiltratie ter plekke. Er komt een buffergracht in de Lostraat, richting de Molenbeek, en twee bufferbekkens: een in de Baasbergstraat en een naast de Klapscheutbeek.

Nieuws en updates

 • 29 jan 2020

  Midden februari asfalt tussen Brusselstraat en Palokenstraat

   

  De aannemer start met de aanleg van de voetpaden in deze eerste fase. Ook de fundering van het nieuwe wegdek wordt aangelegd zodat we midden februari, normaal de 17de, de onderlaag asfalt kunnen aanleggen. De toplaag zal waarschijnlijk tegen de Paasvakantie worden gelegd.

   

  Ook tussen de Palokenstraat en de Baasbergstraat worden de werken opgestart. Er wordt eerst gewerkt aan het pompstation ter hoogte van de Lostraat, dat normaal 5 februari wordt geplaatst. De omleiding voor de rioleringswerken zal vermoedelijk worden opgestart begin maart, een exacte datum volgt nog.

 • 05 dec 2019

  Komende weken aansluitingen, start heraanleg straat

   

  In de Schapenstraat tussen de Brusselstraat en de Palokenstraat maakt de aannemer deze week de resterende huisaansluitingen. Vrijdag 6 december wordt gestart met de aansluitingen voor de straatkolken en de onderfundering van de rijweg. Die onderfundering zal voor het kerstverlof klaar zijn zodat de toegankelijkheid verzekerd wordt.

   

  Begin januari gaan we dan verder met de heraanleg van de weg, door eerst de straatkolken te plaatsen en nadien de boordstenen en goten. De fundering wordt in januari afgewerkt waarna op het einde van die maand de onderlaag asfalt kunnen leggen. Door de sluiting van de asfaltcentrales in het voorjaar zal de toplaag pas begin maart worden aangelegd, waarna de weg in deze fase wordt afgewerkt. In de tussentijd wordt gewerkt aan het pompstation ter hoogte van de Lostraat. Nadat deze fase is afgewerkt starten we met fase 2, tussen de Palokenstraat en de Baasbergstraat.

 • 14 nov 2019

  Laatste deel riolering in eerste fase

   

  De aannemer is in de Schapenstraat gestart met de rioleringswerken vanaf de Doelestraat, richting de Palokestraat. De volgende stap is de aanleg van de pompstations in de Schapenstraat. De rioleringswerken in deze fase zullen normaal afgerond zijn in december. Tussen januari en maart wordt dan de wegenis heraangelegd, in de kerstperiode wordt de rijweg tijdelijk toegankelijk gemaakt met steenslag.

Dit project volgen

 • Krijg belangrijke info
 • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Contactpersonen

Contactcenter

03 450 45 45 (elke werkdag van 8u tot 19u)

Contactformulier

Bert Pyck

Werfleider aannemer

Werfkeet: op de N8 naast de fotograaf

Philip Vermeiren

Projectleider aannemer