Projectoverzicht

OVI3028 - Aandeel in bufferbekken 23338 (deel van B218009)
Laatst bijgewerkt: 24 dec 2021

Dit project volgen

 • Krijg belangrijke info
 • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Startdatum: 27 september 2021

De werken zullen 13 maanden duren

Aquafin en de gemeente Overijse bundelen hun krachten voor de aanleg van een gescheiden rioolstelsel in de Kouterstraat en een vuilwaterrioolstelsel in de Jagersstraat.

 

In de Kouterstraat ligt momenteel een gemengd rioleringsstelsel waardoor er tijdens periodes van neerslag een deel van het afvalwater ongezuiverd in de IJse loopt. Door het aanleggen van een gescheiden riolering houden we het regenwater en het afvalwater apart. Het regenwater laten we zoveel mogelijk ter plaatse infiltreren in de ondergrond. Het overtollige regenwater gaat rechtstreeks naar de IJse.

 

Het vuilwater gaat samen met het vuilwater uit de nieuw aan te leggen vuilwaterriool in de Jagersstraat naar de rioolwaterzuiveringsinstallatie in Huldenberg. Na zuivering wordt het water geloosd in de IJse.

 

Met dit project zetten we een belangrijke stap in de verdere sanering van de IJse en de uitbouw van het rioleringsnet.

Nieuws en updates

 • 24 jan 2022

  Moeilijke doorgang Kouterstraat door plaatsen straatkolken

   

  Deze week breekt de aannemer de oude rioolbuizen op in de Kouterstraat, tussen de Zwanenlaan en Hellekouterweg. Omdat hiervoor kranen worden ingezet, wordt de straat hier tijdens de werkuren afgesloten.

   

  Verder plaatst de aannemer de straatkolken in de Kouterstraat. Deze werken schieten geleidelijk op. Als je merkt dat de aannemer in jouw buurt komt, parkeer dan voor alle zekerheid je auto buiten de werkzone.

   

  Woon je in de omliggende straten? Dan zal je tijdens de werkuren moeilijk door kunnen. Het is daarom best dat je je auto buiten de werkzone parkeert als je weet dat je overdag weg moet. Moet je onverwacht weg en kan je niet onmiddellijk langs een vrachtwagen, kraan of tractor? Heb dan a.u.b. even geduld. Na de werkuren kan je wel over de werf rijden. Alvast bedankt hiervoor.

 • 22 dec 2021

  Bouwverlof tot 16 december

   

  Tot en met donderdag 23 december werkt de aannemer verder in de Kouterstraat en de Jagerstraat. Daarna start het bouwverlof, dat loopt tot en met zondag 16 januari 2022. Als de weersomstandigheden het toelaten, dan hervatten de werken op maandag 17 januari.

   

  We wensen je alvast een vreugdevol 2022!

   

 • 22 dec 2021

  Planning na het bouwverlof

   

  De werken worden hervat vanaf maandag 17 januari 2022. De aannemer voert dan het saldo van de huisaansluitingen op de riolering uit. Vervolgens legt hij eerst de wegenis in de Kouterstraat aan zodat je opnieuw op een vlottere manier in de richting van de Dreef kunt rijden.

   

  Hoe gebeurt de opbouw van de wegenis?

  1. De fundering van de rijweg wordt aangebracht.
  2. De boordstenen worden ter plaatse gegoten in beton. Dit voorzien we momenteel de eerste week van februari (onder voorbehoud van de weersomstandigheden).
  3. De aannemer plaatst de boordstenen aan de achterzijde van het voetpad.
  4. De voetpaden worden afgewerkt.
  5. De fundering van de rijweg tussen de nieuwe boordstenen wordt afgewerkt.
  6. De onderlaag asfalt wordt aangelegd.

   

  Timing volgt later

   

  Omdat tussen het plaatsen van de boordstenen (stap 2) en het gieten van het asfalt (stap 6) niet te veel tijd mag verlopen, kunnen we nu nog geen precieze timing geven. Alles hangt immers af van wanneer de asfaltcentrales opnieuw opengaan. Deze hervatten hun activiteiten pas tussen midden februari en midden maart, afhankelijk van de weersomstandigheden.

   

  Nadat de betonnen boordstenen zijn gegoten (stap 2) kan je enkele dagen niet op de oprit van je woning. Het beton moet immers uitdrogen. En ook wanneer het asfalt wordt gegoten (stap 6), wordt de straat afgesloten voor alle verkeer. In beide gevallen zal er geen doorgang mogelijk zijn naar de Const. Meunierlaan, Dolf Ledellaan en Jef Lambeauxlaan. Zodra we zekerheid hebben over de timings van de verschillende stappen zal de aannemer je per brief informeren.

   

  Het stuk Jagerstraat en het “banaantje” Kouterstraat, die in tweesporenbeton worden uitgevoerd, komen allicht in een latere fase aan bod.

   

Dit project volgen

 • Krijg belangrijke info
 • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Contactpersonen

Contactcenter

03 450 45 45 (elke werkdag van 8u tot 17u)

Contactformulier

Werfleider Jeroen Van Cotthem van aannemer Bruggeman - Maes

Tel. 0470 10 76 49