Projectoverzicht

RI3W013 - Rio-link Wilrijk: SPHP Afkoppeling Kernenergiestraat
Laatst bijgewerkt: 18 sep 2019

Dit project volgen

 • Krijg belangrijke info
 • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Startdatum: 03 mei 2019

De werken zullen 22 maanden duren

In augustus start Aquafin met wegen- en rioleringswerken in de Kernenergiestraat. Met dit project willen we het regenwater afkoppelen van het rioleringsnetwerk naar de waterzuivering en vertraagd in de waterloop lozen. We creëren hierbij ook een buffer in de regenwaterriolering om bij grote regenbuien wateroverlast tegen te gaan. Tegelijk wordt de bestaande riolering vervangen door een nieuwe die dan vooral vuil water zal opvangen en afvoeren naar het waterzuiveringsstation.

Nieuws en updates

 • 13 sep 2019

  Opstart Fase 2 - Kernenergiestraat van Duivelshoekweg tot en met Planetariumlaan

   

  De werken in fase 1 zijn bijna afgerond zodat we met de volgende fase kunnen starten. In de Kernenergiestraat leggen we twee nieuwe rioleringsbuizen aan, aan de zijde van de oneven huisnummers. Na de aanleg plaatsen we de huisaansluitingen voor RWA en DWA aan de woningen en wordt de stoep vernieuwd.

   

  Om deze werken te kunnen uitvoeren wordt de rijweg aan de oneven zijde afgesloten. Er wordt eenrichtingsverkeer in gesteld vanaf de Duivelshoekweg naar de Geleegweg, om zo richting de A12 te kunnen gaan. Lokaal verkeer tussen Planetariumlaan en Geleegweg blijft mogelijk, maar de Geleegweg zelf wordt tijdelijk een éénrichtingsweg omwille van de veiligheid. Er wordt een lokale omleiding voorzien ter hoogte van de Planetariumlaan.

   

  De bedrijven zijn bereikbaar via de inrit ter hoogte van de Krijgslaan.

   

  Wij plannen de start van fase 2 begin oktober en verwachten eind dit jaar, hetzij begin volgend jaar, de werken te kunnen afronden.

Dit project volgen

 • Krijg belangrijke info
 • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Contactpersonen

Contactcenter

03 450 45 45 (elke werkdag van 8u tot 19u)

Contactformulier

Jim Smet

Werfleider aannemer