Projectoverzicht

RI3W013 - Rio-link Wilrijk: SPHP Afkoppeling Kernenergiestraat
Laatst bijgewerkt: 18 nov 2019

Dit project volgen

 • Krijg belangrijke info
 • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Startdatum: 03 mei 2019

De werken zullen 11 maanden duren

In augustus start Aquafin met wegen- en rioleringswerken in de Kernenergiestraat. Met dit project willen we het regenwater afkoppelen van het rioleringsnetwerk naar de waterzuivering en vertraagd in de waterloop lozen. We creëren hierbij ook een buffer in de regenwaterriolering om bij grote regenbuien wateroverlast tegen te gaan. Tegelijk wordt de bestaande riolering vervangen door een nieuwe die dan vooral vuil water zal opvangen en afvoeren naar het waterzuiveringsstation.

Nieuws en updates

 • 07 okt 2019

  Werken gestart op kruispunt Kernenergiestraat-Duivelshoekweg

   

  De aannemer is gestart met het opengraven van het kruispunt. Eerst zullen de nutsmaatschappijen nog enkele aanpassingen uitvoeren in de ondergrond, daarna wordt effectief gestart met de aanleg van de riolering op het kruispunt.

   

  Donderdag 10 oktober wordt dan een grote put geplaatst in het kruispunt, waar verschillende leidingen op zullen toekomen. Daarna wordt gestart met de aanleg van de riolering richting de Planetariumlaan. Wij verwachten dat deze werken in totaal ongeveer vijf weken gaan duren, afhankelijk van het weer.

   

  Nadat de riolering geplaatst is tot aan de Planetariumlaan worden de huisaansluitingen aangekoppeld aan de nieuwe riolering.

 • 27 sep 2019

  Werken tussen Duivelshoekweg en Planetariumlaan starten

   

  Volgende week start de aannemer met de tweede fase van de werken in de Kernenergiestraat. Deze tweede fase strekt zich uit vanaf het kruispunt Duivelshoekweg tot en met het kruispunt Planetariumlaan.

   

  Op maandag 30 september wordt de signalisatie geplaatst. Vanaf dinsdagochtend kan het verkeer vanaf de Duivelshoekweg enkel in de richting van Geleegweg rijden tot aan de A12.

   

  Er wordt eerst gewerkt aan de oneven zijde van de straat. Daar worden de nieuwe buizen geplaatst en ligt dus het zwaartepunt van de werken. Volgende week wordt het asfalt opgebroken, de bemaling geplaatst, de rioolbuizen geleverd, … De rioleringswerken starten op 7 oktober.

 • 13 sep 2019

  Opstart Fase 2 - Kernenergiestraat van Duivelshoekweg tot en met Planetariumlaan

   

  De werken in fase 1 zijn bijna afgerond zodat we met de volgende fase kunnen starten. In de Kernenergiestraat leggen we twee nieuwe rioleringsbuizen aan, aan de zijde van de oneven huisnummers. Na de aanleg plaatsen we de huisaansluitingen voor RWA en DWA aan de woningen en wordt de stoep vernieuwd.

   

  Om deze werken te kunnen uitvoeren wordt de rijweg aan de oneven zijde afgesloten. Er wordt eenrichtingsverkeer in gesteld vanaf de Duivelshoekweg naar de Geleegweg, om zo richting de A12 te kunnen gaan. Lokaal verkeer tussen Planetariumlaan en Geleegweg blijft mogelijk, maar de Geleegweg zelf wordt tijdelijk een éénrichtingsweg omwille van de veiligheid. Er wordt een lokale omleiding voorzien ter hoogte van de Planetariumlaan.

   

  De bedrijven zijn bereikbaar via de inrit ter hoogte van de Krijgslaan.

   

  Wij plannen de start van fase 2 begin oktober en verwachten eind dit jaar, hetzij begin volgend jaar, de werken te kunnen afronden.

Dit project volgen

 • Krijg belangrijke info
 • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Contactpersonen

Contactcenter

03 450 45 45 (elke werkdag van 8u tot 19u)

Contactformulier

Jim Smet

Werfleider aannemer