Projectoverzicht

WAR3013 - Omgeving Evangelieboom
Laatst bijgewerkt: 08 jun 2023

Dit project volgen

 • Krijg belangrijke info
 • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Startdatum: 05 september 2022

De werken zullen 27 maanden duren

Met deze werken willen de stad Waregem, gemeente Deerlijk en Aquafin NV een nieuwe riolering aanleggen in de Evangelieboomstraat, Deerlijkseweg, Waregemstraat en Harelbekestraat. Daarmee wordt het afvalwater van de panden in deze straat aangesloten op de zuiveringsinstallatie van Waregem, in plaats van ongezuiverd in de waterlopen te belanden. Zo saneren we de oppervlaktewateren in deze omgeving.

De riolering die wordt aangelegd zal een gescheiden stelsel zijn, waarmee regen- en afvalwater apart worden afgevoerd. Het afvalwater gaat naar de zuivering, het regenwater van de straat en de verharde oppervlakken wordt zoveel mogelijk ter plekke gebufferd. Er worden waar mogelijk nieuwe grachten aangelegd.

De rijweg van de Deerlijkseweg en Waregemstraat wordt volledig vernieuwd. De provincie West-Vlaanderen investeert in een nieuw dubbelrichtingsfietspad, afgescheiden met een haag. Er wordt ingezet op nieuwe beplanting om het straatbeeld te vergroenen. De andere straten worden opnieuw aangelegd 'in bestaande toestand'.

Lees de infofolder

Nieuws en updates

 • 10 mei 2023

  Knip voor doorgaand verkeer

   

  Zoals we eerder al hebben gedaan, voorzien we ook voor het lange hemelvaartweekend van 18 tot en met 21 mei een knip in de Waregemstraat (Deerlijk), ter hoogte van de huisnummers 638 - 755. Hiermee willen we verhinderen dat (te veel) bestuurders over de werf rijden en zo voor gevaarlijke situaties zorgen.

   

 • 10 mei 2023

  Afkoppelingen na zomervakantie

   

  De afkoppelingswerken, dit zijn de werken die op privé worden uitgevoerd om daar regen- en afvalwater te scheiden, zullen na de zomervakantie worden uitgevoerd. Tijdens de zomermaanden worden op privé geen werken gedaan.

   

  Zodra we duidelijkheid hebben over de definitieve planning van deze werken, informeren we je daar in detail over.

   

 • 10 mei 2023

  Aanleg fietspad

   

  De aanleg van het fietspad in de Deerlijkseweg (Waregem) van Kamiel Vandeputtestraat tot Waregemstraat 638 (Deerlijk) voorzien we midden juni.

   

   

Dit project volgen

 • Krijg belangrijke info
 • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Nuttige contacten

Contactcenter

03 450 45 45 (elke werkdag van 8u tot 17u)

Contactformulier

Pepijn Pollentier

Werfleider aannemer Persyn NV

Locatie werfkeet

Waregemstraat 733