IT als cruciale partner voor de realisatie van de bedrijfsstrategie

Laura leidt een team bij Aquafin dat de digitale transformatie van de organisatie mee stuurt en verwezenlijkt. De maatschappelijke relevantie van haar job in combinatie met digitale ambities van Aquafin trekt haar enorm aan.

Een job met een maatschappelijk doel in een bedrijf met digitale ambitie

Laura Overlaet leidt een team dat de digitale transformatie van onze organisatie mee stuurt en verwezenlijkt. "Mijn team bestaat onder andere uit enterprise architecten, IT-projectleiders en data-analisten. Die kunnen allemaal prima zelfstandig werken, maar ik zorg mee voor coördinatie, opvolging, coaching en het opzetten van projecten waar de overgang naar agile werken in belang toeneemt."

Multidisciplinair samenwerken

IT had vroeger een eerder ondersteunende rol binnen Aquafin, maar vandaag evolueert digital naar een cruciale partner voor de realisatie van de businessstrategie. Boeiend, afwisselend en uitdagend: zo vat Laura haar job samen. "Het versterken van de multidisciplinaire samenwerking, over de afdelingen heen, is ontzettend leerrijk en vind ik een van de aantrekkelijkste aspecten van mijn job. Met de IT oplossingen die we vandaag ontwikkelen richten we ons op efficiënt werken, data-gedreven handelen en data architectuur."

Maatschappelijk relevant

Ook de maatschappelijke relevantie van het werk bij Aquafin is een extra drijfveer. "Beseffen dat we met slimme IT-toepassingen oplossingen tegen droogte ontwikkelen en processen bedenken voor het hergebruik van reststromen uit de waterzuivering, geeft mijn werk zin en betekenis. We ontwikkelen tools om klaar te zijn voor de toekomst. Onze procestechniekers van onze zuiveringsinstallaties zullen kunnen werken op de meest efficiënte wijze, op basis van de meest actuele data."

Laura Overlaet

Mijn job is meer dan werken om geld te verdienen. Ik draag via mijn job bij aan een groter maatschappelijk doel: dààr doe ik het voor!

Laura Overlaet - manager Digital Products

Ga jij mee #upstream?

Ook een job zoals Laura?