Nieuws

20101 - Collector Oude Spoorweg (Zoutleeuw)
31 mei 2022

Rioleringswerken starten op 1 juni, verminderde bereikbaarheid

 

Op 1 juni starten de rioleringswerken met de aanleg van enkele constructies aan het begin van de Glabbeekstraat. Op 7 juni start dan de aanleg van de hoofdriolering.

 

De riolering wordt aangelegd in een vooruitschrijdende sleuf. Er wordt telkens een stuk van +/- 50 meter opengegraven, waar de riolering in wordt aangelegd. Na een dag of twee gaat die sleuf terug dicht, wordt er een tijdelijke steenslagverharding opgelegd en worden de volgende +/- 50 meter opengegraven. Als de riolering voor jouw deur wordt aangelegd is je oprit enkele dagen niet bereikbaar met de wagen.

 

Meer informatie kan je terugvinden in onderstaande infobrieven, die door de aannemer werden bedeeld.

24 mei 2022

Planning licht gewijzigd, na uitbraak fietspad terug tijdelijke opritten

 

Als gevolg van de slechte ondergrond werd besloten dat de rijweg nog niet volledig zal worden opgebroken. De opbraak zal telkens gebeuren voor het opengraven van de rioleringssleuf, om de toegankelijkheid zo goed mogelijk te behouden.

 

Het fietspad zal wel volledig worden opgebroken. Na de opbraak voor jouw deur wordt er een tijdelijke oprit aangelegd in steenslag. Deze werken zullen plaatsvinden tussen Glabbeekstraat 65 en Glabbeekstraat 129.

 

Opgelet, je parkeert je wagen buiten de werkzone vanaf 06:30 op werkdagen. Je kan parkeren aan Glabbeekstraat 166 of in het doodlopende gedeelte van de Overbeekstraat.

12 mei 2022

Rechtzetting: omleiding fietsers

 

Als gevolg van werken aan een fietspad langs de omleidingsroute wordt de omleiding voor fietsers verlegd. Je zal moeten omrijden via de Grazenseweg en de Dorpsstraat, zoals op het plannetje hieronder.

11 mei 2022

Vanaf 12 mei werken tussen Glabbeekstraat 66 en 142

 

Vanaf donderdag 12 mei start BESIX met de opbraak van de rijweg en fietspad in de Glabbeekstraat tussen nummer 66 en 142. Die opbraak vordert tussen de 80 en 120 meter per dag en zal waarschijnlijk tot 23 mei duren.

 

Na de opbraak plaatst BESIX de droogzuiging: een systeem van pompen en filters waarmee het grondwater tijdelijk en plaatselijk verlaagd wordt. Op die manier kan de riolering worden aangelegd in een droge en veilige sleuf. De droogzuiging wordt geplaatst aan de zijde van de even huisnummers. We verwachten dat het plaatsen van de droogzuiging tot en met 31 mei in beslag zal nemen, waarna op 1 juni de aanleg van de riolering van start gaat. Meer informatie volgt.

 

Opgelet: dat wil zeggen dat in de straat niet geparkeerd kan worden en de opritten niet bereikbaar zullen zijn, vanaf 12 mei tot en met 1 juni tussen 07:00 en 17:00. We raden aan te parkeren aan Glabbeekstraat 166 of in het doodlopende gedeelte van de Overbeekstraat, vanaf nr. 3.

05 mei 2022

Werken starten op 10 mei

 

Aannemer BESIX zal vanaf 10 mei voorbereidende werken uitvoeren in de Glabbeekstraat. Om de werken van de nutsmaatschappijen vlot te laten verlopen zal BESIX de stoepen en inritten opbreken en vervangen door steenslag. Daarnaast starten ze met het verwijderen van de beplantingen, afsluitingen en muurtjes op de onteigende zones.

 

Tijdens de werken is de toegang tot de opritten onderbroken tussen 07:00 en 16:00. Te voet en met de fiets zal je je woning altijd kunnen bereiken. We verwachten dat deze voorbereidende werken een tweetal weken zullen duren.

 

Vanaf 16 mei starten ook de werken aan de gracht, ter hoogte van het fietspad. Vanaf die datum is het fietspad in de Glabbeekstraat afgesloten en wordt de omleiding voor fietsers ingelegd.

 

Voor eventuele vragen of opmerkingen kan je terecht in de werfkeet ter hoogte van Glabbeekstraat 265.

30 mrt 2022

Presentatie infoavond

 

Op 29 maart werden de bewoners uitgenodigd op een infoavond waarop de plannen en de werkwijze werden uitgelegd. De presentatie van dat infomoment kan je hieronder terugvinden.

 

 

30 mrt 2022

Opstart voorbereidende werken

 

Vanaf 19 april zal de aannemer de trottoirs in de Glabbeekstraat opbreken en vervangen door een tijdelijke steenslag. We doen dat zodat de nutsmaatschappijen hun leidingen kunnen vernieuwen en aanpassen als voorbereiding op de rioleringswerken. Bij de opbraak worden ook de onteigende zones ontdaan van beplanting, afsluitingen en muurtjes.

 

Tijdens deze werken is de toegang tot de opritten onderbroken, te beginnen op 07:00 tot 16:00. Voor eventuele vragen kan je terecht bij de werfleider of in de werfkeet ter hoogte van Glabbeekstraat 265.

15 mrt 2022

Infoavond op 29 maart

 

Op 29 maart vindt een infoavond plaats voor de omwonenden. Wie werd uitgenodigd kreeg onderstaande brief in de bus. Daarin kan je meer informatie vinden over het project.