Projectoverzicht

22328 - RWA verbinding Kontichsesteenweg - Struisbeek
Laatst bijgewerkt: 21 sep 2019

Dit project volgen

 • Krijg belangrijke info
 • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Startdatum: 17 mei 2019

De werken zullen 14 maanden duren

Met dit project leggen we een aparte afvoerleiding voor regenwater (RWA-leiding) aan in de N177 (Boomsesteenweg). Deze RWA-leiding vangt het regenwater op en transporteert het naar de Struisbeek waar het wordt geloosd. De bestaande leiding voor het transport van afvalwater (DWA-leiding) naar de zuiveringsinstallatie wordt hierbij ook vernieuwd.

Volgens de huidige planning starten de werken rond 1 juni. Er wordt dan tegelijk gewerkt ter hoogte van de Struisbeek in de richting van Kontichsesteenweg en van aan de Kontichsesteenweg in de richting van de Guido Gezellestraat. Tijdens de zomermaanden wordt het kruispunt van de N177 met de Kontichsesteenweg aangepakt. Het kruispunt zal hiervoor worden afgesloten.

Nieuws en updates

 • 19 sep 2019

  Deel tussen Kontichsesteenweg en Gezellestraat krijgt terug vorm

   

  Tussen de Kontichsesteenweg en de Guido Gezellestraat is de N177 bijna klaar voor een eerste asfaltlaag. Ook het fietspad krijgt stilaan vorm. Als de weersomstandigheden meezitten, dan zou er op donderdag 26 en vrijdag 27 september asfalt kunnen gelegd worden. De bewoners worden hierover nog per brief geïnformeerd.

   

  Op het kruispunt van N177 en Guido Gezellestraat ligt de riolering in de N177. Volgende week wordt er gewerkt aan de aansluiting van de riolering van de Guido Gezellestraat op het nieuwe stelsel in de N177.

 • 19 sep 2019

  Werken schuiven op van Struisbeek naar Oudestraat

   

  De aannemer schuift met de aanleg van de rioolkokers geleidelijk op in de richting van de Oudestraat en verder de Kontichsesteenweg. Momenteel wordt er gewerkt ter hoogte van de BMW-garage. Volgende week gaat de aannemer hiermee verder.

   

  Voor het lokale fietsverkeer wordt een voorlopige fundering gelegd op het fietspad. Aan de kant van Midas werd het fietspad nog verder opgeruimd om de doorgang voor de fietsers te verbeteren.

 • 12 sep 2019

  De werken zitten op schema en dus blijft de geplande timing van toepassing. 

   

  Zone Struisbeek en kruispunt Kontichsesteenweg

   

  De nieuw gebouwde betonnen constructie, waarlangs het verzamelde regenwater zal stromen, werd aangesloten op de Struisbeek. De aannemer is nu bezig met het plaatsen van de grote kokers. Ook volgende week zal hier nog aan verder gewerkt worden. De aanleg van riolering schuift intussen ook verder op richting kruispunt Kontichsesteenweg. dat intussen volledig afgewerkt is op de afwerking van het fietspad na. Dat werd intussen al wel opgeruimd, net als de directe omgeving van het bedrijf Midas.

   

  Zone Kontichsesteenweg – Guido Gezellestraat

   

  De onderlaag van de asfaltverharding van de rijweg werd aangebracht. Nu is de aannemer bezig met de funderingswerken aan het voet- en fietspad en de realisatie van huisaansluitingen op de nieuwe riolering.  Dat zal de volgende week ook nog het geval zijn. Dan zal de aannemer ook werken aan het beklinkeren van het voetpad van de Kontichsesteenweg tot aan de Hoevelei.

   

  Zone kruispunt Guido Gezellestraat

   

  In deze zone werd de droogzuiging geplaatst van aan het kruispunt Guido Gezellestraat tot aan tegelbedrijf Torfs.

Dit project volgen

 • Krijg belangrijke info
 • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Praktische info

Hier vind je een schat van praktische informatie. Van veiligheidstips over de regeling voor het huisvuil tot de inrichting van de werf op de N177 en de omleidingsplannen.

Contactpersonen

Contactcenter

03 450 45 45 (elke werkdag van 8u tot 19u)

Contactformulier

Werfleider aannemers DCA en BESIX Infra

Locatie werfkeet: parking Woonzorgcentrum Zonnewende, Boomse Steenweg 15