Projectoverzicht

22493 - Aansluiting Molenstraat - Waversesteenweg
Laatst bijgewerkt: 08 nov 2023

Dit project volgen

  • Krijg belangrijke info
  • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Startdatum: 10 mei 2021

De werken zullen 30 maanden duren

Dit project omvat uitgebreide riolerings- en wegeniswerken in de Molenstraat en de Waversesteenweg, tussen de dorpskernen van Onze-Lieve-Vrouw-Waver en Putte.

Aquafin zorgt voor de aanleg van een gescheiden riolering onder de rijbaan van de Molenstraat. De nieuwe riolering voor afvalwater zal aansluiten op de bestaande riolering van het Dorp in Onze-Lieve-Vrouw-Waver. Om dat mogelijk te maken, bouwt Aquafin een pompstation. Het afvalwater wordt vandaar rechtstreeks afgevoerd naar de rioolwaterzuiveringsinstallatie in Mechelen-Noord.

Het regenwater wordt afgevoerd via de bestaande en nieuw aan te leggen grachten.

De gemeentebesturen van Sint-Katelijne-Waver en Putte zorgen voor een fraaie nieuwe rijbaan met comfortabele fietspaden aan beide kanten van de straat.

Sinds de lente van 2022 wordt vooral gewerkt op het grondgebied van Putte.

Meer hierover ook op de website van Sint-Katelijne-Waver.

Nieuws en updates

  • 28 aug 2023

    Verkeer rijdt opnieuw door Molenstraat en Waversesteenweg

     

    De wegenwerken in de Molenstraat en in de Waversesteenweg zijn helemaal klaar. Sinds vrijdagavond 25 augustus zijn deze straten weer volledig open voor alle verkeer. Iets meer dan twee jaar heeft het geduurd om de verkeeras van 3,5 kilometer volledig te vernieuwen.

     

    In die tijd vernieuwden de nutsbedrijven hun netten, kwam er een gescheiden rioleringsstelsel met grachten die het regenwater bufferen en infiltreren en werd een volledig nieuwe rijweg aangelegd. In de zone 30 rijden de fietsers op gele fietssuggestiestroken, verderop worden fietsers en auto's worden mooi van elkaar gescheiden en rijden de fietsers op een breed comfortabel fietspad in asfalt. De bushaltes voldoen aan de voorschriften van toegankelijkheid zodat iedereen vlot de bus kan op- en afstappen.

     

    Het was geen gemakkelijke periode, maar het eindresultaat mag gezien worden. Bedankt voor je geduld en medewerking.

     

  • 04 jul 2023

    Asfaltering Molenstraat uitgesteld tot na bouwverlof

     

    Door onvoorziene omstandigheden kan de aannemer op donderdag 6 en vrijdag 7 juli de toplaag asfalt niet aanbrengen in de Molenstraat en de Waversesteenweg (Putte). Omdat vrijdag het bouwverlof start, worden de werken uitgesteld tot na het bouwverlof.

     

    De bovenste asfaltlaag was gepland in de zone tussen Molenstraat 98 en het begin van de Waversesteenweg, aan de Lierbaan in Putte. Ook de belijning verschuift tot na het bouwverlof.

     

    Openstelling 25 augustus bevestigd

     

    Nadat hij de bovenste asfaltlaag heeft aangebracht, werkt de aannemer in augustus de laatste zaken af aan de fietspaden, bermen, grachten, opritten, ...

     

    De reeds gecommuniceerde datum van openstelling, vrijdag 25 augustus, blijft behouden. Vanaf die avond is de volledige as Molenstraat - Waversesteenweg opnieuw openen voor alle verkeer. De bussen van De Lijn rijden er weer vanaf maandag 28 augustus.

     

  • 28 jun 2023

    Einde werken Molenstraat en Waversesteenweg stilaan in zicht

     

    Volgende week brengt de aannemer de bovenste asfaltlaag en de wegmarkeringen aan tussen Molenstraat 98 en het begin van de Waversesteenweg, aan de Lierbaan in Putte.

     

    Maandag 3 juli vanaf 12 uur start de aannemer met de voorbereidende werken. Vanaf dan is in dit gebied geen autoverkeer meer mogelijk. De fietspaden blijven toegankelijk voor fietsers en voetgangers. De Perelei is niet toegankelijk.

     

    De eigenlijke asfaltwerken voorzien we op donderdag 6 en vrijdag 7 juli. Vanaf zaterdagochtend is plaatselijk verkeer terug mogelijk.

     

    Openstelling 25 augustus

     

    In augustus, na het bouwverlof, werkt de aannemer de laatste zaken af aan de fietspaden, de bermen, de grachten, de opritten, ...

     

    Op vrijdag 25 augustus gaat de volledige as Molenstraat - Waversesteenweg opnieuw open voor alle verkeer. De bussen van De Lijn rijden er weer vanaf maandag 28 augustus.

     

Dit project volgen

  • Krijg belangrijke info
  • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Nuttige contacten

Contactcenter

03 450 45 45 (elke werkdag van 8u tot 17u)

Contactformulier

Wim Mariën - werfleider aannemer Deckx NV

Locatie werfkeet : hoek van de Molenstraat en de Uilenlei.

Bart Daans - werftoezichter

Sweco