Projectoverzicht

22493 - Aansluiting Molenstraat - Waversesteenweg
Laatst bijgewerkt: 10 mei 2023

Dit project volgen

 • Krijg belangrijke info
 • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Startdatum: 10 mei 2021

De werken zullen 30 maanden duren

Dit project omvat uitgebreide riolerings- en wegeniswerken in de Molenstraat en de Waversesteenweg, tussen de dorpskernen van Onze-Lieve-Vrouw-Waver en Putte.

Aquafin zorgt voor de aanleg van een gescheiden riolering onder de rijbaan van de Molenstraat. De nieuwe riolering voor afvalwater zal aansluiten op de bestaande riolering van het Dorp in Onze-Lieve-Vrouw-Waver. Om dat mogelijk te maken, bouwt Aquafin een pompstation. Het afvalwater wordt vandaar rechtstreeks afgevoerd naar de rioolwaterzuiveringsinstallatie in Mechelen-Noord.

Het regenwater wordt afgevoerd via de bestaande en nieuw aan te leggen grachten.

De gemeentebesturen van Sint-Katelijne-Waver en Putte zorgen voor een fraaie nieuwe rijbaan met comfortabele fietspaden aan beide kanten van de straat.

Sinds de lente van 2022 wordt vooral gewerkt op het grondgebied van Putte.

Meer hierover ook op de website van Sint-Katelijne-Waver.

Nieuws en updates

 • 10 mei 2023

  Opbouw wegenis Waversesteenweg bezig

   

  Deze week (week van 8 mei) worden bijkomende straatkolken geplaatst en aangesloten in de Waversesteenweg, van Kapelstraat - Leemstraat tot de Lierbaan (fase 3). Ook plaatst de aannemer de putdeksels in dit deel van de Waversesteenweg.

   

  Volgens de planning worden de onderlagen asfalt van de fietspaden gegoten op woensdag 24 mei. De toplaag asfalt van de straat voorzien we in fase 3 in de eerste week van juli. Deze wordt gelijk uitgevoerd met de rest van de toplagen. We informeren je verder zodra de exacte datums gekend zijn.

   

  Opgelet: dit is een voorlopige planning. Bij bv. aanhoudende regen kunnen we geen asfalt gieten.

   

 • 05 apr 2023

  Laatste riolering in Waversesteenweg

   

  In de Waversesteenweg wordt momenteel nog riolering gelegd in het laatste stuk, richting Lierbaan. De aannemer breekt verder de oude rioolbuizen op en voert de huisaansluitingen uit.

   

  In grote lijnen ziet de planning er als volgt uit:

  • De eerste week van mei worden de goten en de boordstenen ter plaatse gegoten in beton.
  • Midden mei, als het beton voldoende is uitgehard, leggen we de onderlagen asfalt aan van de rijweg. Daarna werken we de fiets- en voetpaden af.
  • Als alles meezit, dan kan bij het begin van de zomervakantie de toplaag asfalt worden geplaatst.

   

  Opgelet - Bij slecht weer (bv. aanhoudende regen) kunnen sommige werken niet worden uitgevoerd. De planning zal dan wijzigen.

   

 • 18 jan 2023

  Laatste fase riolerings- en wegenwerken tot zomervakantie

   

  Deze week (16 januari) zijn de werken gestart tussen het kruispunt Kapelstraat - Leemstraat en de Lierbaan. Tot het einde van volgende week passen de nutsbedrijven hun kabels en leidingen aan met het oog op de aanleg van de nieuwe riolering.

   

  In de week van 23 januari plaatst de aannemer de bemaling. Deze is nodig om het overtollige grondwater af te voeren zodat de aannemer de rioolbuizen veilig, in een droge sleuf kan leggen. Om de bemaling te plaatsen, wordt plaatselijk de rijweg opgebroken.

   

  Geen doorgaand verkeer

   

  In de week van 30 januari begint de aanleg van de vuilwaterriolering. De aannemer hiervoor werkt telkens in vakken van ongeveer 100 meter. Doorgaand verkeer is heel de tijd onmogelijk.

   

  Het is de bedoeling om dit deel tegen de zomervakantie van 2023 klaar te hebben. Onvoorziene omstandigheden en slecht weer kunnen deze planning echter in de war sturen. Daarom is deze planning onder voorbehoud.

   

Dit project volgen

 • Krijg belangrijke info
 • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Nuttige contacten

Contactcenter

03 450 45 45 (elke werkdag van 8u tot 17u)

Contactformulier

Wim Mariën - werfleider aannemer Deckx NV

Locatie werfkeet : hoek van de Molenstraat en de Uilenlei.

Bart Daans - werftoezichter

Sweco