Projectoverzicht

22493 - Aansluiting Molenstraat - Waversesteenweg
Laatst bijgewerkt: 05 jul 2022

Dit project volgen

 • Krijg belangrijke info
 • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Startdatum: 10 mei 2021

De werken zullen 30 maanden duren

Op maandag 10 mei gaat de spade in de grond voor de langverwachte riolerings- en wegeniswerken in de Molenstraat en de Waversesteenweg tussen de dorpskernen van Onze-Lieve-Vrouw-Waver en Putte. De werken zullen twee jaar duren.

Aquafin zorgt voor de aanleg van een gescheiden riolering onder de rijbaan van de Molenstraat. De nieuwe riolering voor afvalwater zal aansluiten op de bestaande riolering van het Dorp in Onze-Lieve-Vrouw-Waver. Om dat mogelijk te maken, bouwt Aquafin een pompstation. Het afvalwater wordt vandaar rechtstreeks afgevoerd naar de rioolwaterzuiveringsinstallatie in Mechelen-Noord.

Het regenwater wordt afgevoerd via de bestaande en nieuw aan te leggen grachten.

De gemeentebesturen van Sint-Katelijne-Waver en Putte zorgen voor een fraaie nieuwe rijbaan met comfortabele fietspaden aan beide kanten van de straat.

In 2021 zullen de werken zich hoofdzakelijk bevinden op het grondgebied van Sint-Katelijne-Waver. Pas in de lente van 2022 verplaatsen de werken zich naar het grondgebied van Putte.

Meer hierover op de website van Sint-Katelijne-Waver.

Nieuws en updates

 • 30 jun 2022

  Probleem met hechting wegmarkering op asfalt Molenstraat

   

  Bij het aanbrengen van de gele markering op het nieuw geasfalteerde deel van de Molenstraat is een probleem opgedoken: de markering hechtte niet. Bij het verwijderen ervan werd het nieuwe asfalt beschadigd. We werken aan een oplossing. In afwachting mag je de rijweg gewoon gebruiken.

   

  Dinsdag bracht de aannemer de bovenste asfaltlaag aan in de Molenstraat tussen het Dorp en de Scheerslei. Gisteren zouden dan de markeringen voor de fietssuggestiestroken volgen, tussen het dorp en de eerste vluchtheuvel (t.h.v huisnummer 69). De gele wegmarkering bleek echter niet te hechten. Via waterstraling heeft de aannemer deze opnieuw volledig moeten verwijderen. Dat zorgde voor beschadiging van de nieuwe asfaltlaag. Er werden kleine kiezelsteentjes zichtbaar.

   

  We bekijken momenteel wat er mogelijk is om dit euvel te verhelpen. Voor het bouwverlof zal het evenwel niet meer lukken om een nieuwe toplaag te leggen. Een oplossing is dus ten vroegste voor augustus.

   

  Tot dan mag je gewoon over de nieuwe straat rijden.

   

 • 14 jun 2022

  Opritten deel Molenstraat en Waversesteenweg tijdelijk onbeschikbaar

   

  Gisteren en vandaag heeft de aannemer de betonnen kantstroken gegoten van de Molenstraat 106 t.e.m. Waversesteenweg 103 en van Molenstraat 145 t.e.m.Waversteenweg 98. De bewoners kunnen tot en met vrijdag 24 juni hun oprit niet gebruiken.

   

  Nu het beton gestort is, moet het eerst uitharden. Stap, fiets of rijd niet over het beton. Eventuele schade moet worden hersteld, waardoor de werken langer kunnen duren.

   

  Nadat op vrijdag 24 juni de onderlaag asfalt is geplaatst, kan je terug met de wagen tot aan de woning. Vermoedelijk kan dit vanaf 18 uur.

 • 14 jun 2022

  Asfalteringswerken in het vooruitzicht

   

  De aannemer is volop bezig met de herstelling van de wegenis vanaf de Uilelei in de richting van Putte. De boorden werden ondertussen gegoten. Op woensdag 22, donderdag 23 en vrijdag 24 juni voorzien we de aanleg van de onderlaag asfalt tot ongeveer Waversesteenweg 102 - 103. Dit is een groot stuk van fase 2, die nog doorloopt tot de Kapelstraat en de Leemstraat.

   

  Tussen Dorp en Uilelei wordt volgens de planning op maandag 27 juni de toplaag asfalt geplaatst. De dag nadien brengt de aannemer de wegsignalisatie in orde. Je kunt twee dagen niet op de oprit van je woning.

   

  Op vrijdag 1 juli wordt het beton gegoten aan de bushaltes. Tot 2 augustus, het einde van het bouwverlof, mag hier geen verkeer over rijden. De Molenstraat blijft tot dan onderbroken voor auto's.

   

  Opgelet: om asfalt te kunnen gieten mag het niet te warm en niet te nat zijn. De planning kan hierdoor worden aangepast.

   

Dit project volgen

 • Krijg belangrijke info
 • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Contactpersonen

Contactcenter

03 450 45 45 (elke werkdag van 8u tot 17u)

Contactformulier

Wim Mariën - werfleider aannemer Deckx NV

Locatie werfkeet : hoek van de Molenstraat en de Uilenlei.

Bart Daans - werftoezichter

Sweco