Nieuws

22744 - Optimalisatie pompstation Geneverpiete en renovatie persleiding
15 apr 2024

Laatste wegenwerken bezig

 

In de Zandvoordsestraat zijn de rioleringswerken afgerond. Ondertussen zijn de wegenwerken volop aan de gang. Volgens de planning legt de aannemer in de eerste helft van mei de onderlaag asfalt. 

 

Ook in Geneverpiete werden de rioleringswerken uitgevoerd. De aannemer start er nu met de opbouw van de wegenis. We verwachten dat hij hiermee eind mei klaar zal zijn.

 

26 feb 2024

Werken Geneverpiete volop aan de gang

 

Momenteel zijn de rioleringswerken in de Geneverpiete volop in uitvoering. We verwachten dat de aanleg van de hoofdriolering midden maart 2024 afgerond is. Daarna volgt de uitvoering van de rioolhuisaansluitingen en de aanleg van de wegenis. Het einde van de werken in deze omgeving is voorzien in mei 2024. 

 

Pas op het einde van deze werken wordt het fietspad langs het Oudenburgs Vaartje opnieuw in gebruik genomen. 

 

Zandvoortsestraat onderbroken 

 

  • Op maandag 26 februari 2024 vatten we de fase Zandvoordsestraat aan, vanaf het kruispunt Vissersstraat tot net voor de Kasteeldreef. 
  • Hierbij wordt de Zandvoordsestraat volledig onderbroken voor alle verkeer. 
  • Deze werken omvatten de aanleg van een gescheiden rioleringsstelsel, gevolgd door de vernieuwing van rijweg en voetpaden. 
  • De werfzone start aan het kruispunt met de Vanderheydestraat/ Vissersstraat en loopt tot de Zandvoordsestraat 32. 
  • De Vanderheydestraat uitrijden blijft mogelijk in de richting van de Zandvoordebrug. 
  • Voor de uitvoering van deze werken wordt eerst de rijweg opgebroken en vervolgens bemaling geplaatst.
  • In de week van 4 maart 2024 vatten de rioleringswerken aan. 
  • Behoudens goede weersomstandigheden is het einde van de werken voorzien voor de eerste helft van mei 2024. 
  • Tijdens de werken is de toegang tot de woningen eerder beperkt. Woon je binnen de werfzone? Parkeer je auto dan ergens anders. 

 

Ophaling huisvuil 

 

Het huisvuil wordt verzameld in een ophaalpunt op het kruispunt Vanderheydestraat/Vissersstraat. 

 

Omleiding voorzien 

 

Gedurende deze werken moeten auto’s en vrachtverkeer een omweg volgen. Deze loopt via de Vaartstraat naar de Stationsstraat en de Marktstraat. 

 

De bussen van De Lijn volgen dezelfde omleiding. De haltes ‘Zandvoordebrug’ en ‘Stadhuis’ worden niet bediend. Er komt een tijdelijke halte in de Marktstraat, ter hoogte van het marktplein.

 

02 jan 2024

Tot eind april werken Geneverpiete

 

Na het bouwverlof legt de aannemer de riolering verder aan in Geneverpiete. We verwachten dat we de werken hier eind april 2024 kunnen afronden, met inbegrip van het pompstation. 

 

Maandag 29 januari beginnen de werken in de Zandvoordsestraat.

 

02 okt 2023

Fiets- en voetpad Vaartstraat blijft afgesloten

 

De werken voor de optimalisatie van het pompstation aan de Geneverpiete en de renovatie van de persleiding schieten goed op. De Vaartstraat is ondertussen opnieuw opengesteld voor het verkeer.

 

Het fietspad en het voetpad van de Vaartstraat ter hoogte van de Geneverpiete blijft echter nog afgesloten. De aanleg van het fietspad is voorzien in de volgende fase begin 2024.

 

Binnenkort starten de rioleringswerken in de Geneverpiete. Gelet op deze ingrijpende werken blijft ook het fietspad langs het Oudenburgs Vaardeken afgesloten, dit totdat alle rioleringswerken en aanpassingen aan het pompstation zijn uitgevoerd.

 

teaser
04 sep 2023

Afwerking Vaartstraat bezig

 

Momenteel legt de aannemer de parkeervakken, de groenvakken en de voetpaden aan in de Vaartstraat. De onderlaag asfalt ligt over de volledige lengte van de Vaartstraat. In het kleine zijstraatje legt de aannemer de klinkers van de rijweg. In Geneverpiete plaatst hij de grond- en waterremmende beschoeiingswand.

 

Timing

 

We verwachten dat we de Vaartstraat in de tweede helft van september open kunnen stellen voor alle verkeer.

 

De aannemer wil tegen midden september klaar zijn met de beschoeiingswanden in Geneverpiete.

 

11 jul 2023

Geen doorgaand verkeer in Vaartstraat en Geneverpiete tijdens bouwverlof

 

De werken voor de optimalisatie van het pompstation aan de Geneverpiete en de renovatie van de persleiding schieten goed op.

 

In de Vaartstraat ligt de onderlaag asfalt van de rijweg.

 

In de Geneverpiete heeft de aannemer de voorbereidende werken afgerond. De onderaannemer plaatst er de waterremmende schermen.

 

Drie weken bouwverlof

 

Vanaf maandag 17 juli tot en met zondag 6 augustus 2023 is het bouwverlof. Er is dan geen activiteit op de werf.

 

Tijdens het bouwverlof zijn alle opritten in de Vaartstraat en in de Geneverpiete toegankelijk voor wagens. In de Vaartstraat kan je over de onderlaag asfalt rijden, in de Geneverpiete over de steenslag.

 

Knip weert doorgaand verkeer

 

Om doorgaand verkeer in de werfzone te vermijden, wordt de Vaartstraat onderbroken ter hoogte van de Visserstraat. Ja kan de Visserstraat niet in- of uitrijden richting Vaartstraat. De Geneverpiete krijgt een knip tussen huisnummer 10 en 12 zodat ook hier doorgaand verkeer onmogelijk is.

 

Werken na het bouwverlof

 

De aannemer hervat op maandag 7 augustus. In de Vaartstraat legt hij het fietspad, het voetpad en de parkeerstrook aan. In de Geneverpiete plaatst hij de rest van de waterremmende schermen.

 

19 jun 2023

Overzicht rioleringswerken Geneverpiete

 

In Geneverpiete (fase 16) is de aannemer klaar met de voorbereidende werken. Ondertussen is hij gestart met het overkoppelen van de huisaansluitingen op nieuwe, tijdelijke collectoren in het voetpad. Daarna breekt de aannemer de volledige rijweg op.

 

Vanaf de week van 26 juni 2023 plaatsen we de waterremmende schermen in de rijweg en de bermen. Deze werken zijn gepland tot de tweede helft van september 2023. Daarna start de aanleg van de riolering en de renovatie van het pompstation.

 

De afwerking van de bovenbouw (exclusief toplaag in asfalt) is, onder voorbehoud van slechte weersomstandigheden, voorzien in januari 2024.

 

Bereikbaarheid van de woningen

 

Gedurende de uitvoering van het waterremmend scherm en de aanleg van de riolering zijn de rijweg en de opritten niet toegankelijk voor verkeer. Het voetpad houden we maximaal toegankelijk zodat je altijd bij je woning geraakt.

 

Parkeergelegenheid

 

Parkeren kan de Garnaalstraat.

 

Huisvuilophaling

 

We voorzien een verzamelpunt voor de vuilnisophaling op het kruispunt van de Garnaalstraat met de Scharstraat.

 

Veiligheid

 

Tijdens de werken scheiden we de werfzone van de voetgangerszone met werfhekken. Voor jou veiligheid: gebruik de voetgangerszone en blijf weg van de werf!

 

19 jun 2023

Overzicht van de werken

 

In de Stationsstraat (fase 8) zitten de werken in de eindfase. Enkel de deksels dienen nog geplaatst te worden.

 

De Cottemweg (fase 9 en 11) is sinds vorige week volledig afgewerkt.

 

In de Vaartstraat (fase 14 en 15) zijn de werken volop bezig. We verwachten dat de onderlaag asfalt van de rijweg ligt voor de start van het bouwverlof.

 

Het einde van de werken is voorzien op 22 september 2023, dit onder voorbehoud van slechte weersomstandigheden.

 

05 jun 2023

Verkeerslichten Zandvoordebrug

 

Sedert de opening van het kruispunt aan de Zandvoordebrug zijn er heel wat meldingen over de werking van de verkeerslichten. Dit zorgt voor ongemak. Echter, het kruispunt én de lichten zijn in beheer van het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV). Dat beslist en de stad kan enkel een adviserende rol spelen. De huidige lichtenregeling is tijdelijk aangezien de werken in die omgeving nog niet afgerond zijn.

 

Zowel de aannemer als het agentschap willen pas een wijziging doorvoeren als de werken in de Vaartstraat afgerond zijn. Voorlopig kunnen we hier dus niets aan veranderen. Het probleem werd ondertussen meermaals gemeld bij AWV.

 

05 jun 2023

Rioleringswerken Geneverpiete starten binnen 2 weken

 

Volgens de huidige planning, beginnen de rioleringswerken in Geneverpiete vanaf 19 juni 2023. Woon je in Geneverpiete? Dan krijg je nog een brief met meer concrete informatie.

 

05 jun 2023

Cottemweg wordt afgewerkt

 

Ondertussen zijn de werken in de Cottemstraat in de eindfase terechtgekomen. De werken aan de riolering zijn beëindigd en de afwerking van de wegenis is momenteel in uitvoering.

 

Kant Zomerweg

 

In deze zone werd de onderlaag asfalt aangebracht. Op woensdag 7 juni 2023 wordt de toplaag aangelegd.

 

Kant Stationsstraat

 

In deze zone werd de fundering aangelegd, de bermen hersteld en de onderlaag asfalt geplaatst. Maandag 5 en dinsdag 6 juni worden de riooldeksels ingewerkt. Op 7 juni 2023 leggen we ook hier de toplaag.

 

Bereikbaarheid

 

Tijdens de werkuren kan je aan- en afrijden ofwel

  • Via de Abdijlaan en de Ettelgemsestraat
  • Via de Stationsstraat

Dit is afhankelijk langs welke kant de werken bezig zijn.

 

Buiten de werkuren geraak je op je bestemming via de Abdijlaan en de Ettelgemsestraat.

 

24 apr 2023

Werken Cottemweg al gestart

 

Door een stroomversnelling in de planning zijn de rioleringswerken in de Cottemweg (fase 9 en 11) al begonnen. Hierdoor is het niet mogelijk om de Cottemweg in te rijden vanaf het kruispunt met de Stationsstraat.

 

De rioleringswerken zullen een tweetal weken duren. Ze zouden op vrijdag 5 mei 2023 afgerond moeten zijn.

 

Tijdens de werken zal ontsluiting steeds mogelijk zijn via de Abdijlaan en Ettelgemsestraat.

 

Stand van zaken

 

Ook de werken in de Vaartstraat gaan ondertussen goed vooruit. Op het plannetje vind je een overzicht.

 

teaser
03 apr 2023

Vaartstraat – kruispunt tot huisnummer 55: aanleg tot onderlaag asfalt

 

Ondertussen zijn de werken in de fase van de Vaartstraat vanaf de Zandvoordebrug tot en met huisnummer 55 goed gevorderd. Om de bereikbaarheid en toegankelijkheid voor de bewoners in deze zone te maximaliseren, werd er gekozen om de bestaande parkeerstrook en voetpad zo lang mogelijk te behouden zodat bewoners via deze weg hun woning konden bereiken.

 

De nieuwe rijweg wordt voorlopig aangelegd tot en met de onderlaag asfalt. Deze werken zullen afgerond zijn in de loop van deze week.

 

Parkeerstrook wordt opgebroken

 

Na de aanleg van deze onderlaag asfalt zal gestart worden met de opbraak van de bestaande parkeerstrook en voetpad in functie van de nieuwe wegenisaanleg buiten de rijweg (aanleg nieuwe parkeerstrook en fiets-/voetpad). Dan zullen de bewoners de rijweg (onderlaag asfalt) kunnen gebruiken om hun woning te bereiken.

 

Door deze uitvoeringskeuze kan er (buiten de werkuren) steeds met de wagen tot net voor de woning gereden worden, zoals tot op vandaag ook steeds het geval was.

 

Verdere planning

 

We verwachten de wegeniswerken buiten de rijweg (parkeerstrook en fiets-/voetpad) af te ronden begin mei 2023.

 

De aanleg van de toplaag in asfalt dient meegenomen te worden met de volledige Vaartstraat deze zomer. Deze werken zullen 1 dag in beslag nemen.

 

30 mrt 2023

Asfalteringswerken uitgesteld

 

Omdat voor vrijdag veel regen wordt voorspeld, werd beslist om de geplande asfalteringswerken uit te stellen tot maandag 3 april.

 

Maandagnamiddag en dinsdag brengt de aannemer de deksels van de toezichtputten op het kruispunt op de juiste hoogte.

 

Als de weersomstandigheden het toelaten, dan wordt op donderdag 6 april de toplaag asfalt aangelegd.

 

27 mrt 2023

Kruispunt met Zanvoordebrug open op 7 april

 

Door de slechte weersomstandigheden van de afgelopen dagen en de voorspellingen voor de komende dagen zal het kruispunt met de Zandvoordebrug pas open kunnen gaan op 7 april 2023. Hierdoor zal wel al een stuk van de Vaartstraat, tot huisnummer 53, meegenomen worden en ook opengesteld kunnen worden op 7 april 2023.

 

20 mrt 2023

Werken in Vaartstraat en Cottemweg

 

Welke werken staan de komende tijd op het programma? Een overzicht.

 

Vaartstraat (fase 14 en 15)

  • Kruispunt brug
    Deze week wordt de fundering van de rijweg aangebracht.
    Het einde van de werken op het kruispunt is, onder voorbehoud van weersomstandigheden, voorzien op 31 maart 2023.
  • Van brug tot huisnummer 45
    De wegeniswerken (asfalt) zullen samen uitgevoerd worden met het kruispunt van de brug (onder voorbehoud).
  • Van huisnummer 45 tot Vissersstraat
    De rijweg is opgebroken. Men is volop bezig met de hoofdrioleringen.
    Vanaf maandag 20 maart 2023 wordt een sleuf gemaakt voor de gasleiding. De huidige regeling blijft gelden.

 

In de Vaartstraat blijven de woningen via het bestaande fietspad buiten de werkuren bereikbaar, dit dan wel in dubbele rijrichting. We vragen hier dan ook om hoffelijk te zijn bij het kruisen van elkaar met de wagen.

 

Wat betreft de huisvuilophaling zullen er verzamelpunten zijn ter hoogte van de kruispunten Visserstraat/Vaartstraat en Zandvoordsestraat/Vaartstraat.

 

Cottemweg (fase 9 en 11)

 

De grachtwerken werden beëindigd. De weg wordt hersteld. De afwerking is voorzien tegen eind maart.

 

Fase 11, kant Stationsstraat, wordt verder gezet vanaf eind maart.

 

teaser
13 feb 2023

Update van de werken

 

Vaartstraat

 

  • Van brug tot huisnummer 45
    De hoofdrioleringen werden geplaatst en deze week werden de laatste huisaansluitingen uitgevoerd. Aansluitend worden de wegeniswerken uitgevoerd.
  • Van huisnummer 45 tot Vissersstraat
    De aannemer heeft wateremmende schermen/soilmix geplaatst. Momenteel plaatst hij de injectiebuisjes waarlangs het materiaal wordt ingespoten. Vanaf maandag 13 februari 2023 staat het injecteren zelf op het programma.
  • Kruispunt Brug
    De persleiding werd aangelegd en ondertussen werden de rioleringswerken gestart.

 

Cottemweg

 

  • Vanaf maandag 13 februari 2023 starten de rioleringswerken in de Cottemweg ter hoogte van de Stationsstraat. Hierdoor zal de rijweg volledig onderbroken zijn.
  • Ontsluiting zal dan opnieuw mogelijk zijn via de Abdijlaan of de Ettelgemsestraat. Tijdens de uitvoering van deze werken zal de doorgang voor fietsers en voetgangers op bepaalde momenten moeilijk of niet mogelijk zijn.
  • Voor de huisvuilophaling zijn er geen wijzigingen.
31 jan 2023

​​​​​​​Overzicht werken Vaartstraat en Cottemweg 

 

Vaartstraat

 

De werken in de Vaartstraat zijn volop aan de gang. Deze week werden de groutwanden geplaatst (zie foto). Hier zijn geen wijzigingen voor het verkeer of de afvalophaling.

 

Cottemweg (fase 9 - 11)

 

De voorbereidende werken in de Cottemweg starten al op maandag 30 januari 2023. Dit is sneller dan voorzien. Tijdens de werkuren (tussen 7 en 18 uur) is tijdelijk geen doorgang mogelijk in de Cottemweg, aan de aansluiting met de Stationsstraat. Je kan aan- en afrijden via de Abdijlaan of de Ettelgemsestraat. Buiten de werkuren is de doorgang mogelijk via een versmalde doorgang.

 

Ook aan het kruispunt met de Zomerweg worden voorbereidende werken uitgevoerd. De hinder hierdoor zal eerder beperkt zijn. Doorgaand verkeer blijft steeds mogelijk.

 

De voorbereidende werken zouden afgerond moeten zijn op 3 februari 2023.

 

Op het einde van de week van 6 februari 2023 starten de rioleringswerken. Dit kan enkel als het grondwaterpeil voldoende verlaagd is. Eerst wordt het kruispunt Cottemweg - Zomerweg onderbroken. Er zal steeds doorgang mogelijk zijn van de Cottemweg en de Zomerweg richting Abdijlaan. Voor het stuk Cottemweg tussen de Zomerweg en de Stationsstraat gebeurt de ontsluiting via de Stationstraat.

 

Aansluitend volgen de rioleringswerken in de Cottemweg ter hoogte van de Stationstraat. Ook hier wordt de rijweg volledig onderbroken. Ontsluiting is opnieuw mogelijk via de Abdijlaan of de Ettelgemsestraat. Opgelet: tijdens de rioleringswerken kunnen fietsers en voetgangers niet altijd voorbij. Voor je veiligheid: respecteer de signalisatie en volg de richtlijnen van de werklui van de aannemer. 

 

Voor de huisvuilophaling zijn er geen wijzigingen.

 

teaser
24 jan 2023

Zandvoordebrug afgesloten tot eind maart

 

Vorige week gingen de werken aan het kruispunt van de Zandvoordebrug van start. Hierdoor werd het kruispunt Zandvoordsestraat/Keiweg/Vaartstraat volledig afgesloten voor alle verkeer. We verwachten dat het kruispunt tot eind maart afgesloten blijft. Vanaf 27 januari 2023 start de aannemer met de rioleringswerken.

 

Omleidingen

 

Tijdens de onderbreking van het kruispunt van de Zandvoordebrug dient alle gemotoriseerd vervoer de omleiding te volgen.

  • De Goedeboterstraat is tijdelijk eenrichtingsverkeer geworden (vanaf kruispunt Kasteeldreef tot aan Keiweg). Het verkeer kan vanuit Oudenburg richting kanaal rijden, omgekeerd is dit verboden en dient de omleiding langs de Noordstraat te worden gebruikt.
  • De Polder, de landelijke weg langs het kanaal, is normaal bestemd voor plaatselijk verkeer. Gedurende de werken zal dit opgeheven worden voor de Oudenburgse inwoners zodat je via deze weg van en naar Gistelbrug kan rijden om de omleiding te nemen. Het Jaagpad richting Plassendale is niet toegankelijk voor verkeer. Dit is een jaagpad in beheer van de Vlaamse Waterweg en daarom kan hier geen uitzondering voor gemaakt worden.

 

Afvalophaling

 

Wat betreft de afvalophaling (huisvuil, gft, pmd, papier en karton) zijn er verzamelpunten ter hoogte van het kruispunt Visserstraat/Vaartstraat en Zandvoordsestraat/Vaartstraat. Aan de andere kant van de Zandvoordebrug (richting Zandvoorde) wordt het afval huis aan huis opgehaald.

 

24 jan 2023

Overzicht van de werken

 

Nu de werken al een poos zijn hervat, is het tijd voor een update van de werken in jouw omgeving.

 

Vaartstraat (fase 12 en 13)

 

De rioleringswerken werden volledig uitgevoerd en ook de borduren werden geplaatst. Binnenkort leggen we de klinkers. De aannemer is volop bezig met de aanleg van het fietspad.

 

Vaartstraat (fase 14 en 15)

 

Van de brug tot nummer 45 liggen de hoofdriolen liggen op hun plaats. De aannemer brengt nu de huisaansluitingen in orde.

 

Van nummer 45 tot de Vissersstraat werden in de zijstraat de waterwerende wanden afgewerkt. Enkel in de zones van de nutsleidingen is dit nog niet gebeurd.

 

Stationsstraat-parkingzone (fase 10)

 

Hier starten de werken volgende week. Het verkeer zal hier geen hinder van ondervinden.

 

Info

 

Alle informatie en updates van de werken vind je ook op www.oudenburg.be/werken-aquafin.

 

20 dec 2022

Werken kruispunt Zandvoordebrug beginnen na kerstvakantie

 

Na de kerstvakantie start de volgende fase van de werken. Het kruispunt van de Zandvoordebrug wordt hierbij tot eind maart 2023 afgesloten.

 

Op dinsdag 13 november 2022 was hierover een digitale infovergadering. Heb je de vergadering niet kunnen meevolgen? Herbekijk ze hier

 

Omleiding voorzien

 

Terwijl de werken aan het kruispunt van de Zandvoordebrug bezig zijn, moet gemotoriseerd verkeer omrijden. Voetgangers en fietsers kunnen wel nog beperkt passeren. Respecteer de signalisatie en volg de richtlijnen op van de werklui.

 

De Zandvoordebrug is één van de belangrijkste mobiliteitsknooppunten in de stad. We zijn er ons dan ook van bewust dat dit wat ongemakken met zich mee zal brengen.

 

Alle informatie en updates van de werken vind je ook op de website van Oudenburg.

 

We wensen je alvast een fijn eindejaar!

21 nov 2022

Kasteeldreef afgewerkt, aanleg riolering in Vaartstraat

 

Vorige week donderdag werd het asfalt gelegd in de Kasteeldreef. Deze is nu volledig afgewerkt.

 

Na de herfstvakantie hebben we de grote werken hervat in de Vaartstraat. De aannemer is er volop bezig met de rioleringswerken.

 

02 nov 2022

Werken Kasteeldreef duren iets langer

 

De werken in de Kasteeldreef (fase 6) lopen enkele dagen uit. Ze zullen klaar zijn tegen vrijdag 11 november 2022.

 

Vaartstraat afgesloten voor verkeer

 

In de Vaartstraat zijn de werken ondertussen van start gegaan. Hierdoor is de straat afgesloten tussen de Zandvoordsestraat en de Stationsstraat. Het verkeer wordt omgeleid via het centrum (Stationsstraat – Marktstraat – Hoogstraat – Weststraat – Zandvoordsestraat). Voor zwaar vervoer werd een signalisatieplan opgesteld in samenspraak met de lokale politie.

 

Buiten de werkuren (van 7 tot 17 uur) kunnen enkel de bewoners van de woningen in deze werkzone met de auto over het bestaande fietspad rijden om hun woning te bereiken. Het fietspad is bereikbaar langs de Stationsstraat. Van daar geldt eenrichtingsverkeer naar het kruispunt met de Zandvoordestraat.

 

Website Oudenburg

24 okt 2022

Werken in Vaartstraat van start

 

Vandaag, maandag 24 oktober 2022, zijn de werken begonnen aan de rijweg in de Vaartstraat. De straat is volledig afgesloten tussen de Zandvoordsestraat en de Stationsstraat. Het verkeer wordt omgeleid via het centrum (Stationsstraat – Marktstraat – Hoogstraat – Weststraat – Zandvoordsestraat).

 

Dit geldt niet voor het zwaar verkeer. Voor het zwaar vervoer werd een signalisatieplan opgesteld in samenspraak met de lokale politie.

 

Buiten de werkuren (van 7 tot 17 uur) kunnen enkel de bewoners van de woningen in de werkzone met de auto over het bestaande fietspad rijden om hun woning te bereiken. Het fietspad is bereikbaar langs de Stationsstraat. Van daar geldt eenrichtingsverkeer naar het kruispunt met de Zandvoordestraat.

 

Extra parkeerplaatsen

 

Er worden extra parkeergelegenheden voorzien

  • Aan de overzijde van de brug, ter hoogte van de hoogspanningscabine (naast ’t Vielootje)
  • In het begin van het zijstraatje Vaartstraat (ter hoogte van huisnummers 23 en 25) en dit enkel voor de bewoners van huisnummers 23, 25, 27, 29, 31, 33, 35 en 39.

 

De Visserstraat loopt dood ter hoogte van de Vaartstraat, Geneverpiete en aangrenzende straten zijn te bereiken via het kruispunt Zandvoordsestraat - Visserstraat.

 

Omleiding voor fietsers

 

De fietsers volgen de omleiding van de wagens of worden omgeleid via het Oudenburgs Vaardeken door de Visserswijk (Garnaalstraat – Mosselstraat – Palingstraat – Baarsstraat – Visserstraat) naar de Zandvoordsestraat.

 

Huisvuilophaling

 

De aannemer voorziet verzamelpunten voor de ophaling van het huisvuil. Deze verzamelpunten vind je ter hoogte van het kruispunt Visserstraat - Vaartstraat en van het kruispunt Zandvoordsestraat - Vaartstraat. 

24 okt 2022

Zandvoordsestraat open voor verkeer

 

Ondertussen werd de toplaag gegoten in de Zandvoordsestraat. Deze is opnieuw opengesteld voor alle verkeer.

 

De bussen van De Lijn volgen vanaf 22 oktober 2022 hun normale route. Je kan opnieuw opstappen aan de originele halte Zandvoordebrug en halte Stadhuis. De tijdelijke haltes worden niet meer bediend.

 

17 okt 2022

Kasteeldreef klaar tegen herfstvakantie

 

In de Kasteeldreef (fase 6) werden de rioleringswerken volledig uitgevoerd, behalve de koppelingen van de persleiding. In de Kasteeldreef is beurtelings verkeer mogelijk. Deze werken zullen definitief afgerond zijn tegen de herfstvakantie, tegen vrijdagavond 28 oktober.

 

17 okt 2022

Laatste loodjes in Zandvoordsestraat

 

In de Zandvoordsestraat (fase 7) lopen de werken stilaan op hun einde. Door het slechte weer, en omdat een herstelling nodig was aan de dekplaat ter hoogte van kruispunt Vissersstraat, werd de einddatum bijgesteld naar vrijdag 21 oktober. Dit geldt ook voor het kruispunt met de Vissersstraat.

 

11 okt 2022

Werken Vaartstraat vanaf 24 oktober

 

Maandag 24 oktober beginnen de werken in de Vaartstraat. Deze passen in de verbetering van het pompstation aan de Geneverpiete en de renovatie van de persleiding.

 

De Vaartstraat wordt tussen de Zandvoordsestraat en de Stationstraat volledig afgesloten voor alle verkeer. Buiten de werkuren (van 7 tot 17 uur) kunnen de bewoners met de auto over het bestaande fietspad rijden. Het fietspad is bereikbaar langs de Stationstraat. Van daar geldt eenrichtingsverkeer naar het kruispunt met de Zandvoordestraat.

 

De Visserstraat loopt door aan de Vaartstraat. Geneverpiete en de aangrenzende straten zijn te bereiken langs het kruispunt Zandvoordsestraat - Visserstraat.

 

Fietsers volgen de omleiding voor gemotoriseerd verkeer of via Oudenburgs Vaardeken door de Visserswijk (Garnaalstraat, Mosselstraat, Palingstraat, Baarsstraat, Visserstraat) naar de Zandvoordestraat.

 

Huisvuilophaling

 

De aannemer voorziet verzamelpunten voor de ophaling van het huisvuil. Deze verzamelpunten vind je ter hoogte van het kruispunt Visserstraat - Vaartstraat en van het kruispunt Zandvoordsestraat - Vaartstraat.

 

27 sep 2022

Overzicht van de werken in de komende weken

 

Wat gebeurt er de volgende weken? Je leest het hier. Alle data zijn steeds onder voorbehoud, rekening houdend met de weersomstandigheden.

 

Zandvoordsestraat (fase 7)

Door de weeromstandigheden, maar ook ten gevolge van een herstelling aan de dekplaat ter hoogte van het kruispunt Vissersstraat, wordt de einddatum van deze fase bijgesteld naar zaterdag 15 oktober 2022. Dit geldt ook voor het kruispunt met de Vissersstraat.

 

Kasteeldreef (fase 6)

Sinds vrijdag 23 september 2022 is de Kasteeldreef terug opengesteld voor beurtelings verkeer. De Kasteeldreef zal definitief afgewerkt zijn tegen de herfstvakantie (vrijdag 28 oktober 2022).

 

Stationsstraat (fase 10)

In de week van 3 oktober 2022 starten de werken in de Stationsstraat ter hoogte van Verhelst. Er zal hier geen hinder zijn voor het verkeer. Deze werken duren twee à drie weken.

 

Vaartstraat (fase 12 en 13)

Vanaf maandag 3 oktober 2022 starten de werken in de Vaartstraat met het plaatsen van de bemaling ter hoogte van het fietspad. Doorgaand verkeer blijft mogelijk door middel van verkeerslichten.

 

Vaartstraat (fase 14 en 15)

Vanaf maandag 17 oktober 2022 zal de Vaartstraat volledig onderbroken zijn, dit vanaf de Geneverpiete tot aan de Zandvoordebrug. De hinder zal steeds gefaseerd verlopen.

In een eerste fase wordt de zone Vaartstraat tussen de Geneverpiete en de oude site Verhelst Aannemingen werfzone met verkeerslichten en beurtelings verkeer. Doorgaand verkeer blijft dus mogelijk. Het is echter niet meer mogelijk om de Geneverpiete in of uit te rijden via de Vaartstraat.

Ook de fietsers zullen omgeleid worden via het fietspad ‘Geneverpiete’ – Garnaalstraat – Mosselstraat – Palingstraat – Baarsstraat – Visserstraat.

 

Plan met fasering en stand van de werken.

 

Alle informatie en updates van de werken vind je ook op www.oudenburg.be.

 

teaser
02 sep 2022

Even een stand van zaken

De werken gaan goed vooruit. Daarom geven we graag een update van de werken in jouw omgeving. Alle data zijn steeds onder voorbehoud, rekening houdend met de weersomstandigheden.

 

Zandvoordsestraat

 

In de Zandvoordsestraat is men volop bezig met de laatste huisaansluitingen. Normaal gezien zou de Zandvoordsestraat volledig afgewerkt zijn tegen eind september.
Dit onder voorbehoud want alles hangt natuurlijk af van het weer.

 

Kasteeldreef

 

Vanaf vandaag wordt de Kasteeldreef gedeeltelijk afgesloten, dit ter hoogte van huisnummer 27 (doodlopend zijstraatje). Doorgaand verkeer blijft mogelijk, hetzij natuurlijk slechts beurtelings.
Vanaf maandagmorgen 5 september 2022 wordt deze zone dan volledig afgesloten voor alle verkeer en dient een omleiding via Weststraat-Hoogwegel gevolgd te worden.
Deze werken zullen duren tot eind september.

 

Vaartstraat (fase 12 en 13)

 

Vanaf maandag 26 september 2022 starten de werken in de Vaartstraat, een week later dus dan eerder meegedeeld. De aannemer zal de bewoners hiervan nog op de hoogte brengen. Voorlopig zullen zij hiervan weinig hinder ondervinden. Als bijlage vind je ook een plan met een overzicht van alle fasen en een stand van zaken

teaser
22 aug 2022

Waar staan we vandaag?

 

Na het bouwverlof zijn de werken opnieuw van start gegaan. Daarom geven we graag een update van de werken in jouw omgeving. Alle datums zijn steeds onder voorbehoud. Bv. slecht weer kan de werken vertragen.

 

Zandvoordsestraat

 

De aannemer is volop bezig met de huisaansluitingen, deze werken zullen tegen eind augustus volledig afgerond zijn. De hoofdrioleringen werden aangelegd.

 

Volgende week gaan de wegeniswerken verder. Beginnen doen we met de aanleg van de boordstenen. Als de weersomstandigheden meezitten, dan kan de Zandvoordsestraat tegen eind september zijn afgewerkt.

 

Kasteeldreef

 

Na het bouwverlof zijn ook werken gestart in de Kasteeldreef. Voorlopig zijn de werken nog beperkt en is er geen hinder voor de bewoners.

 

Vaartstraat (fase 12 en 13)

 

Maandag 19 september 2022 starten de werken in de Vaartstraat (fase 12 en 13: zie plan). De aannemer brengt de bewoners hiervan nog op de hoogte. Voorlopig ondervinden ze hiervan weinig hinder.

 

Meer weten

 

Alle informatie en updates van de werken vind je ook op www.oudenburg.be/werken-aquafin.

 

teaser
13 jun 2022

Welke werken plannen we de komende weken?

 

In de Vanderheydestraat legt de aannemer de fundering. Daarna worden de klinkers van de voetpaden geplaatst. Volgens de planning zal de straat tegen het bouwverlof volledig geasfalteerd zijn.

 

In de Vissersstraat is de aannemer volop bezig met de klinkerwerken. Ook in de Visserstraat ligt het asfalt tegen het bouwverlof.

 

In de Zandvoordestraat wordt momenteel de riolering aangelegd. We werken er tot aan de Zandvoordebrug. Het kruispunt zelf wordt niet meegenomen. Het is de bedoeling dat de riolen tegen het bouwverlof liggen en dat alle woningen hierop zijn aangesloten. De straat wordt dan afgedekt met steenslag zodat de woningen tijdens de vakantie te bereiken zijn.

 

In de weide tussen de Vanderheydestraat en de Kasteeldreef werden de riolen aangelegd. Het perceel wordt nu verder afgewerkt.

 

06 mei 2022

Rioleringswerken starten in Zandvoordestraat

 

Vanaf maandag 16 mei beginnen de rioleringswerken in de Zandvoordestraat.

 

Eerst werken we in het stuk tussen het kruispunt met de Visserstraat en de Akkerstraat. Daarna schuiven we op naar de Vaartstraat.

 

We starten op maandag 16 mei met het affrezen van het asfalt in heel de Zandvoordestraat. Die dag is tussen de Visserstraat en de Vaartstraat geen verkeer mogelijk.

 

Je kunt je auto kwijt op de tijdelijke parkeerplaatsen aan de werfkeet in de Akkerstraat.

 

Huisvuilophaling

 

De aannemer voorziet voor de bewoners van de Zandvoordestraat een centraal huisvuilpunt op de hoek van de Vaartstraat en de Zandvoordestraat.

06 mei 2022

Heraanleg Visserstraat begint

 

Vanaf maandag 9 mei starten we met de heraanleg van de wegenis in de Visserstraat. De eerste dagen werken we alleen aan de kant waar geen huizen staan.

 

Vanaf maandag 16 mei verwijderen we het voetpad en de parkeerstrook aan de kant van Garage Lievens. Daarna leggen we alles terug netjes heraan.

 

Woon je in dit deel van de Vissersstraat? Parkeer dan je auto een beetje verderop. Je zal immers je garage niet kunnen gebruiken.

06 mei 2022

Hoofdriolen liggen in Vanderheydestraat

 

In de Vanderheydestraat liggen de rioolbuizen in de grond. De aannemer sluit nu de huizen aan op de nieuwe riool en breekt de voetpaden op. Tegelijk legt hij de onderfundering van de rijweg in steenslag.

 

Op het kruispunt Vanderheydestraat - Bilkstraat bouwen we een overstort. Aansluitend leggen we riolering over het weiland richting Kasteeldreef, tot aan het Westkerkegeleed.

06 mei 2022

Kruispunt Louis Clesselaan - Brouwerijstraat - Weststraat volgende week open

 

De koker voor het Oudenburgs Vaartje is ondertussen klaar. Bovenop de koker ligt de fundering van de rijweg. In de week van 9 mei leggen we de verschillende asfaltlagen.

 

Het is de bedoeling dat het kruispunt Louis Clesselaan - Brouwerijstraat - Weststraat tegen het einde van de week wordt opengesteld voor verkeer.

21 apr 2022

Vooruitblik op de werken tot midden mei

 

Welke werken worden de komende weken uitgevoerd? Je leest het hieronder.

 

Kruispunt Louis Clesselaan - Brouwerijstraat - Weststraat (fase 1)

 

De koker voor het Oudenburgs Vaartje is klaar. Nu moet het beton verder uitharden. Daarna leggen we de wegenis aan op het kruispunt Louis Clesselaan - Brouwerijstraat - Weststraat. We streven ernaar om het kruispunt open te stellen op 13 mei.

 

Vanderheydestraat (fase 2)

 

In de Vanderheydestraat zijn de rioleringswerken nog volop aan de gang. Hier leggen we twee leidingen voor afvalwater, een leiding voor regenwater en een persleiding aan.

 

Als alles volgens planning verloopt, dat liggen de riolen tegen 6 mei in de grond. Daarna sluiten wel de huizen in de Vanderheydestraat aan op het nieuwe rioolstelsel en werken we op het kruispunt Vanderheydestraat – Bilkstraat.

 

Tot slot wordt de afvoer van het regenwater via de wei worden doorverbonden naar het Westkerkegeleed.

 

Zandvoordestraat (fase 3)

 

Op maandag 9 mei plaatsen we de bemaling tussen de Vissersstraat en de Vaartstraat. Deze is nodig om het grondwaterpeil te laten zakken. We kunnen immers alleen rioolbuizen leggen in droge omstandigheden.

 

In dit deel van de Zandvoordestraat starten de rioleringswerken vanaf 16 mei.

 

Opgelet: deze werken zijn weersgevoelig. Bij aanhoudend slecht weer wijzigt de planning.

11 apr 2022

Voorlopige planning tot eind juni

 

Tijdens de Paasvakantie gaan de werken op het kruispunt Zandvoordestraat - Sint-Pietersstraat gewoon verder. De aannemer vernieuwt er een stukje waterloop Oudenburgsvaartje. Deze week leggen we nog een stukje riolering aan en sluiten we deze aan op de nieuwe koker.

 

In de week van 19 april wordt de dakplaat bekist, gewapend en gegoten. In de week van 25 april staat de aanleg van de laatste riolen op het programma, gevolgd door de wegeniswerken.

 

Volgens de huidige planning gaat het kruispunt Zandvoordestraat - Sint-Pietersstraat rond 13 mei terug open voor verkeer.

 

Opgelet: bij slecht weer kan de planning wijzigen.

25 mrt 2022

Werken op kruispunt Zandvoordsestraat-Vissersstraat

 

Onder het kruispunt Zandvoordsestraat-Vissersstraat werd een grote betonconstructie geplaatst. In de week van 28 maart sluiten we de rioleringen hierop aan.

25 mrt 2022

Werken op kruispunt Clesselaan-Weststraat

 

Aan het kruispunt Clesselaan-Weststraat is het nodig dat we een deel van de koker van het Oudenburgsvaartje vervangen. Het kruispunt zal in de loop van mei afgewerkt worden. Een exacte timing kunnen we niet geven. Bovendien loopt er door de koker een middendruk gasleiding die mogelijk zal worden vervangen.

25 mrt 2022

Rioleringswerken Vanderheydestraat starten op 31 maart

 

Op donderdag 31 maart start de aannemer met de rioleringswerken in de Vanderheydestraat. Eerst breekt hij de rijweg op, daarna plaatst hij de bemaling. Dit is nodig om het grondwaterpeil te verlagen. Rioolbuizen leggen, gebeurt immers best in een droge sleuf.

 

Tijdens de rioleringswerken, en bij de aanleg van de bovenbouw, wordt de Vanderheydestraat volledig afgesloten voor alle verkeer. Parkeer je auto elders en dit vanaf donderdag 31 maart, voor 6 uur.

 

We voorzien extra parkeergelegenheid in de buurt van de werfkeet in de Akkerstraat.

 

Waar parkeren?

 

Om het werfverkeer vlot te laten verlopen, geldt in een aantal omliggende straten een parkeerverbod:

  • Bilkstraat even huisnummers
  • Akkerstraat vanaf huisnummer 30 t.e.m. 36
  • 20 meter rondom het kruispunt Akkerstraat - Bilkstraat
  • 20 meter rondom het kruispunt Vanderheydestraat - Bilkstraat

 

Waarheen met je huisvuil?

 

Voor de bewoners van de Vanderheydestraat komt er een centraal huisvuilpunt op de hoek van de Bilkstraat en de Akkerstraat. Dit zal duidelijk worden aangeduid.

13 jan 2022

Digitale infoavond op 15 februari

 

Er zal een digitale infoavond worden georganiseerd op dinsdag 15 februari 2022 om 19 uur. Op deze digitale infoavond geven we meer uitleg over de concrete start van de werken en de verdere planning.

 

Schrijf je in.