Projectoverzicht

99243 - Collector Schom
Laatst bijgewerkt: 21 jul 2019

Dit project volgen

 • Krijg belangrijke info
 • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Startdatum: 09 januari 2018

De werken zullen 17 maanden duren

Met deze werken wil Aquafin het afvalwater van de wijk de Meer en de aangrenzende straten die nu nog ongezuiverd in de open gracht van de Haneweg vloeit en zo naar de Kleempoelbeek stroomt opvangen en aansluiten naar het zuiveringstation.  Het regenwater blijft naar 
 
Het gaat om het afvalwater van ongeveer 1088 inwoners dat bijkomend zal worden opgevangen en gezuiverd. De gemeente zal samen met de uitvoering van dit projecten ook nieuwe fietspaden aanleggen in de Hoogstraat. Er zal in dit project gewerkt worden in de Haneweg, Hoogstraat (tussen Kleempoelstraat en Bist) en Bist. 
 
Dit project maakt deel uit van een groter geheel. Aansluitend zal er ook gewerkt worden in de rest van de Hoogstraat , tussen Bist en de grens met Hombeek, en in de Beekveldstraat. 
 
Verder zal er ook in een volgende fase  gewerkt worden in de Kleempoelstraat, Lindestraat, Kleine Lindestraat en Grote Molenweg.

Nieuws en updates

 • 08 mrt 2019

  Volgende week werken aan pompstation

   

  Door een aantal technische problemen werd het voorziene pompstation in de Bist nog niet geplaatst. Maandag 11 maart worden de werken daar terug opgestart, voor een periode van 3 à 4 weken. De Bist is dan onderbroken aan de kant van de Hoogstraat. Maandag en dinsdag zal de firma Soetaert de damplanken komen heien, waarna de bouwput kan worden gegraven. 

   

  Op de Haneweg wordt verdergewerkt aan de grachten. We verwachten woensdag een houtlevering, waarmee we de beschoeiing van de grachten kunnen maken.

   

  De gemeente verspreidde ook een infobrief die je hieronder kan terugvinden.

 • 09 okt 2018

  Overgebleven werken, hinder voorbij

   

  De werken op openbaar domein zijn zo goed als afgerond. Op het daarvoor ingenomen terrein zal nog het pompstation Bist worden gebouwd. Wij plannen deze werken in november en december. Aangezien deze werken op privaat domein plaatsvinden zal er voor de omwonenden minimale hinder zijn. 

 • 12 sep 2018

  Minder-Hindermaatregelen voor het opslagterrein

   

  Door de gemeente Zemst werd voor dit project een terrein ter beschikking gesteld aan de aannemer voor de werken. Het werd tijdens Fase 1 gebruikt als opslagplaats en breekwerf. 

  Deze activiteiten veroorzaakten heel wat hinder voor de omwonenden. Om deze hinder te beperken is besloten om in Fases 2 en 3 geen breekwerken meer te laten plaatsvinden op dit terrein, enkel opslag. Strengere voorwaarden werden opgelegd: de aarden wal schuift op en de opslag zal achter de wal gebeuren. Ook de uren tijdens dewelke de aannemer mag werken worden ingeperkt. De in- en uitrit van de opslagplaats zal niet meer gebeuren via de kasseiweg.

   

  Werken van De Watergroep

   

  De Watergroep start deze week in het eerste deel van de Beekveldstraat met voorbereidende werkzaamheden, van het kruispunt met de Hoogstraat tot aan Beekveld nr. 1B. Zij zullen de bewoners schriftelijk verwittigen van mogelijke hinder.

Dit project volgen

 • Krijg belangrijke info
 • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Praktische info

De werken starten dinsdag 9 januari 2018 en zullen ongeveer 15 maanden duren.

Contactpersonen

Contactcenter

03 450 45 45 (elke werkdag van 8u tot 19u)

Contactformulier

Tom Maes - werfleider

Locatie werfkeet: op de hoek van de Hoogstraat en de Kleempoelstraat