Projectoverzicht

ORB3003 - N305 Gentstraat
Laatst bijgewerkt: 20 jan 2022

Dit project volgen

 • Krijg belangrijke info
 • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Startdatum: 01 maart 2021

De werken zullen 36 maanden duren

De gemeente Meulebeke, de gemeente Oostrozebeke, het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) en Aquafin slaan de handen in elkaar voor riolerings- en wegeniswerken langs de Gentstraat (N305).

Overzicht van de wegenis- en rioleringswerken

Eind september 2021 starten de riolerings- en wegeniswerken in de Gentstraat. Deze omvatten onder meer de aanleg van een gescheiden rioolstelsel, zowel in Oostrozebeke als in Meulebeke (Wielsbeke).

Het afvalwater zal worden afgevoerd naar de rioolwaterzuiveringsinstallatie. Het propere regenwater wordt gebufferd en vertraagd afgevoerd langs het grachtenstelsel.

Verder zijn er rioleringswerken voorzien in de Lijsterstraat, de Kruisstraat en de Beukstraat in Oostrozebeke en in de Hondekerkhofstraat en de Oude Diksmuidse Boterweg in Meulebeke.

Tot slot legt het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) een rotonde aan op het kruispunt Wakkensteenweg – Gentstraat.

Voor de werken starten, gaan we je uitgebreid informeren over de aanpak, de timing en de fasering, de bereikbaarheid, …

Omleidingen voorzien

Tijdens de voorbereidende werken worden verschillende omleidingen voorzien. 

Nieuws en updates

 • 13 jan 2022

  Planning tot eind januari 2022

   

  Nu de kerstvakantie achter de rug is, hervat de aannemer de werken. Hieronder vind je de planning voor de komende weken. De werken zijn weersgevoelig, bij aanhoudend slecht weer kan de planning wijzigen.

   

  Meulebeke Hondekerkhofstraat

  Woensdag 19 en donderdag 20 januari worden de laatste boordstenen ter plaatse gegoten in beton. Daarna brengt de aannemer de fundering aan in de Hondekerhofstraat/Oude Diksmuidse Boterweg. Aansluitend worden de voetpaden en de onderlaag asfalt aangelegd. Later meer hierover.

   

  Meulebeke Gentstraat vanaf Meentakstraat t.e.m. kruispunt Gentstraat/Hondekerkhofstraat

  Tegen woensdagavond 19 januari zal alle riolering zijn afgewerkt tot en met het kruispunt. Daarna worden de huisaansluitingen uitgevoerd, de straatkolken geplaatst en aangesloten. In de week van 31 januari worden de boordstenen gegoten in beton. Daarna legt de aannemer de fundering van de rijweg.

   

  Meulebeke Gentstraat vanaf kruispunt Gentstraat/Hondekerkhofstraat richting kruispunt Gentstraat/Steenovenstraat

  Eind volgende week begint de aannemer met bemalen. Normaal kan bij op maandag 24 januari de rijwegverharding opbreken. Daarna wordt de riolering aangelegd.

   

  Oostrozebeke Wakkensteenweg/Meulebekesteenweg

  Maandag 17 en dinsdag 18 januari is er grondtransport voorzien en wordt het terrein langs de Gentstraat ingericht als werfdepot. Tegelijk worden de straatkolken geplaatst en aangesloten en wordt op het einde van de werf, richting Wakken, een stuk bijkomende regenwaterriool gelegd.

  In de week van 24 januari giet de aannemer de boordstenen in de Wakkensesteenweg, vanaf de rotonde richting Wakken, en op de Meulebekesteenweg vanaf de rotonde richting Dentergem. Aansluitend brengen we op dit traject ook de fundering aan en werken we de riolering af richting Meulebeke (onder de rotonde).

 • 21 dec 2021

  Bouwverlof tot 10 januari 2022

   

  Vanaf vrijdag 24 december 2021 (inbegrepen) heeft de aannemer bouwverlof. Afhankelijk van het weer hervat hij de werken op maandag 10 januari 2022.

   

  We wensen je alvast een fijn eindejaar.

   

 • 21 dec 2021

  Waar staan de werken?

   

  In de zone Hondekerkhofstraat - Oude Diksmuidse Boterweg (Meulebeke) zijn de woningen aangesloten op de nieuwe vuilwater- en de nieuwe regenwaterriolering. Van de persleiding moeten we nog een stuk aanleggen. In deze zone wordt ook de wegenis volop opgebouwd. De aanleg van de onderlaag asfalt voorzien we midden januari 2022. Dit is echter afhankelijk van de beschikbaarheid van de asfaltcentrales en van de weersomstandigheden.

   

  In de zone Meentakstraat - Hondekerkhofstraat voorzien we begin januari 2022 de aanleg van de persleiding. Ook worden dan de huisaansluitingen uitgevoerd.

   

  In de Wakkensesteenweg wordt na de kerstvakantie verder riolering gelegd in de richting van Tielt.

   

  Tot slot zijn de wegenwerken bezig in de Gentstraat, tussen de Meentakstraat en de kapel (Gentstraat 184). Tot januari 2022 legt de aannemer de wachtbuizen aan, plaatst hij de straatkolken en brengt hij de onderfundering aan. Eind januari worden de boordstenen en de greppel ter plaatse gegoten in beton. Midden februari kan dan de onderlaag asfalt worden gelegd.

   

  Deze werken zijn weersgevoelig. Bv. bij aanhoudende regen of vorst kan er niet worden gewerkt. De planning wordt dan aangepast.

   

Dit project volgen

 • Krijg belangrijke info
 • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Contactpersonen

Contactcenter

03 450 45 45 (elke werkdag van 8u tot 17u)

Contactformulier