Start je loopbaan bij Aquafin

Klaar om de schoolbanken achter je te laten en te duiken in het werkleven? Schoolverlaters zijn bij Aquafin meer dan welkom, want bij ons is goesting belangrijker dan ervaring!

Van stage naar job

Een stage of een studentenjob is vaak een goed opstapje naar een eerste vaste job. Cedric was zowel stagiair als jobstudent op onze waterzuiveringsinstallatie in Sint-Niklaas en is daarna vast in dienst gekomen als technieker.

Cedric: "Als stagiair ondersteunde ik vooral de collega's tijdens hun dagelijkse werk. Gedurende die periode heb ik onder andere elektriciteitskasten vernieuwd en pompen ontstopt. Het team betrok me als een volwaardige collega.  Als het wat minder druk was kreeg ik van mijn stagebegeleider bij Aquafin oefeningen en opdrachtjes die ik mocht oplossen. Hij heeft echt veel tijd in mij geïnvesteerd.

Toen ik hoorde dat er een openstaande vacature was bij Aquafin die bovendien dichter in de buurt was van mijn woonplaats, heb ik dan ook niet getwijfeld om te solliciteren. Tijdens mijn laatste vakantiewerk bij Aquafin hebben enkele collega's ook de tijd genomen om me al deels klaar te stomen voor de job van operator. Vandaag de dag speel ik echt een rol in het waterzuiveringsverhaal van Aquafin!"

Ook stage lopen bij Aquafin?

van stagiair naar vaste medewerker

Na een spontane sollicitatie startte ik als jobstudent bij Aquafin. Van zodra ik mijn diploma op zak had, werd dat een vast contract. Zo zie je maar dat een studentenjob echt waardevol kan zijn!

Ruben Lemmens - Water- en Omgevingsadviseur
Aquafin Academy

Aquafin Academie

Omdat je waterzuivering niet op de schoolbanken leert, krijgen onze nieuwe techniekers/operatoren aan het begin van hun loopbaan een uniek opleidingsprogramma op maat in de Aquafin Academie! 6 weken lang worden ze ondergedompeld in de wereld van waterzuivering om zo vol vertrouwen aan hun job te kunnen beginnen. Ook ingenieurs, GIS-medewerkers en Projectmanagers kunnen deze opleiding volgen.

Open bedrijfscultuur en sterke betrokkenheid

Startend ingenieur Anouk over haar eerste weken bij Aquafin: "Tijdens mijn sollicitatiegesprek merkte ik al dat er een open en positieve sfeer heerst! Collega's zijn erg aanspreekbaar en er is een sterke betrokkenheid. Als starter kan je makkelijk je vragen kwijt en iedereen is erg behulpzaam. Ook vanuit de directie wordt er snel gecommuniceerd. Zowel via het intranet als via wekelijkse verslagen die elke medewerker ontvangt via e-mail."

Dat beaamt ook collega-ingenieur Liselot: "Aquafin steunt op wederzijds respect en vertrouwen. Zo kan je bijvoorbeeld werken op verschillende locaties en tijdens een flexibel uurrooster. En het leuke is dat je binnen Aquafin met zoveel verschillende diensten communiceert, waardoor je veel verschillende collega's hebt!"

Ook een job zoals Anouk en Liselot?

bekijk onze vacatures

Leuke sfeer

Projectmanager Toon startte ook zijn carrière bij Aquafin en geniet van de vele activiteiten voor medewerkers: "Dat gaat van een nieuwjaarsetentje over een familiedag tot 's middags met de directe collega's iets gaan eten of een toertje joggen. Er is ook een fietsweekend, quiz, spelletjesavonden, ... Op die manier leerde ik al veel collega's op een informele manier kennen."

Groeimogelijkheden

Toe aan iets nieuws? Bij Aquafin kan je ook binnen het bedrijf voor een andere functie solliciteren. Dé kans dus om jezelf verder te ontplooien, in hetzelfde bedrijf, in dezelfde warme sfeer! Werk je graag erg toekomstgericht? Dan kan je meewerken aan verschillende innovatie- en veranderingstrajecten die in de toekomst mogelijk tot nieuwe services en functies leiden. Aquafin creëert kansen die jij kan grijpen!

vriendenkring Aquafin

Door de klimaatverandering zal de manier waarop we met water omgaan sterk moeten veranderen. Bij Aquafin kan ik hier elke dag aan meewerken.

Nele Lowie - Gebiedsingenieur
operator aan het werk

Zoek een vacature

Werken bij Aquafin: buitengewoon vóór onze leefomgeving Klimaatverandering. Milieu. Energietransitie. Vernieuwing. Blijf met ons voor op maatschappelijke uitdagingen. Verbind mensen met mensen met water met technologie.
Lees meer
enthousiaste collega bij Aquafin

Solliciteer spontaan

Geen geschikte vacature gevonden maar toch enthousiast om bij Aquafin te werken? Laat het ons weten!
Lees meer
op weg naar een spetterende job

Ontvang vacatures op maat

Op zoek naar een job bij Aquafin maar vind je momenteel geen vacature naar je zin? Schrijf je dan in op onze jobletter en ontvang vacatures op maat van jouw profiel.
Lees meer