Aquafin wint IT-award

In maart 2024 ontving Aquafin de 'Best ESG impact award' op de Corporate IT-awards. Een mooie erkenning voor al ons digitaal talent en onze digitale inspanningen. Want met onze innovatieve projecten zoals slimme sturingen, ons Bluedata cloud platform of Internet of Water, tonen we overduidelijk aan dat digitalisering een cruciale hefboom is binnen Aquafin.

Best ESG impact award

Best ESG Impact Award voor IoT-toepassingen

Deze award is een prestigieuze erkenning voor bedrijven en hun IT-afdelingen die een duidelijke maatschappelijke impact leveren door de juiste inzet van technologie. Aquafin trok de aandacht met het Internet of Water-project, maar de organisatie bewonderde ook onze inzet voor en profilering rond allerlei IoT-activiteiten. IoT (Internet of Things) verwijst naar een geheel van apparaten dat via internetverbindingen en de cloud met andere apparaten of systemen in contact staat en gegevens uitwisselt. Dankzij sensoren, communicerende PLC’s, (externe) data-uitwisseling via de cloud, ... kunnen we onze waterzuiveringsinfrastructuur slim aansturen. Het is die slimgestuurde infrastructuur - SlimNet -die ons mee wapent tegen de klimaatverandering. De impact op de klimaatverandering, energietransitie en efficiëntiewinsten van SlimNet van sluiten perfect aan bij de ESG-doelstellingen van de Corporate IT-awards.

Lees hier het award-dossier over SlimNet

De jury was meer dan overtuigd van ons dossier, en voornamelijk omwille van het concrete meetbare resultaten die we met SlimNet hebben gezet. Ook het teamwerk werd publiekelijk geprezen. Ik ben superfier dat wij als organisatie deze award binnenhaalden, een dikke pluim voor ons allemaal.

Ronny Goossens, Head Digital Aquafin

Ook impact maken?

Met hulp van onze digitale talenten en innovatieve technologieën dragen we bij tot een verbeterde zuivering en beheer van water in onze natuur. Wij gaan #upstream, jij ook?