Projectoverzicht

20090 - Collector Rijkestraat - Koning Albertstraat
Laatst bijgewerkt: 23 sep 2023

Dit project volgen

 • Krijg belangrijke info
 • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Startdatum: 16 augustus 2023

De werken zullen 20 maanden duren

Aquafin legt in de Koning Albertstraat, de Rijkestraat en de Kerrestraat een gescheiden rioleringsstelsel aan. Het afvalwater van de woningen gaat naar de rioolwaterzuiveringsinstallatie in Ertvelde waar het wordt gezuiverd.

Het propere regenwater wordt gebufferd voor het vertraagd in het lokale grachtenstelsel loopt. Hierdoor verkleint de kans op wateroverlast.

Na de rioleringswerken worden de straten volledig heraangelegd. De werken duren tot de zomer 2024.

 

Nieuws en updates

 • 21 sep 2023

  Onvoorziene werken aan kruispunt

   

  De riolerings- en wegenwerken in de Koning Albertstraat zijn momenteel bezig. Bij het opbreken van het kruispunt is gebleken dat de bestaande persleiding onder het kruispunt in slechte staat is. Deze persleiding verpompt het afvalwater naar de rioolwaterzuiveringsinstallatie (RWZI).

   

  We hebben beslist de persleiding te vervangen om problemen in de toekomst te vermijden. Dit zijn zeer specifieke werken die een impact hebben op de planning.

   

  Planning werken kruispunt

   

  De planning ziet er in grote lijnen als volgt uit:

  • Op maandag 25 en dinsdag 26 september voeren we op het kruispunt voorbereidende graafwerken uit.
  • Op woensdag 27 september vernieuwen we een deel van de persleiding (weersafhankelijk).
  • Van 25 tot en met 28 september is de doorgang aan café “Den Eikel” afgesloten. Fietsers en wandelaars worden lokaal rondgeleid via het wandelpad langs de school De Kleine Kameleon en de parking Ertveldesteenweg.
  • De doorgang aan huisnummer 28 wordt zoveel mogelijk gevrijwaard. Hinder blijft er mogelijk omdat Fluvius een koppeling moet maken.
  • Op donderdag 28 september vullen we de sleuven aan en maken we de voetpaden toegankelijk.
  • De eerste week van oktober beginnen de rioleringswerken op het kruispunt. Fietsers en voetgangers kunnen door.
  • Na de rioleringswerken start de aannemer direct met de herstelling van de weg. We verwachten dat het kruispunt voor het herfstverlof (27 oktober) terug open kan voor verkeer.

   

  OPGELET: Deze planning is indicatief en onder voorbehoud van het weer. Het werfteam doet er alles aan om deze planning te respecteren en om het kruispunt zo snel als mogelijk af te werken.

   

 • 23 aug 2023

  Rijweg wordt opgebroken in Koning Albertstraat

   

  Eind volgende week breekt de aannemer de rijbaan uit in de Koning Albertsraat. Hij werkt van het kruispunt met de Rijkestraat tot het kruispunt met Oosteeklo-Dorp.

   

  Bouw pompstation

   

  Verder starten we met de bouw van het pompstation op het kruispunt met de Rijkestraat. Doorgaand verkeer in de Rijkestraat blijft mogelijk.

   

 • 17 jul 2023

  Riolerings- en wegenwerken starten op 16 augustus

   

  Vanaf woensdag 16 augustus starten de riolerings- en wegenwerken in de Koning Albertstraat, de Rijkestraat en de Kerrestraat in Oosteeklo (Assenede). Aquafin legt er een gescheiden rioleringsstelsel aan. Daarna worden de straten volledig heraangelegd. De werken duren tot de zomer 2024 en worden in vier fases uitgevoerd.

   

  Kruispunt Oosteeklo-Dorp onderbroken

   

  De aannemer begint in de Koning Albertstraat, met inbegrip van de aansluiting op Oosteeklo-Dorp. Het kruispunt Koning Albertstraat – Oosteeklo-Dorp – Ertveldesteenweg wordt gedurende zes weken onderbroken voor voertuigen. Er is een omleiding voorzien langs de Stroomstraat en de Rijkestraat.

   

Dit project volgen

 • Krijg belangrijke info
 • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Nuttige contacten

Contactcenter

03 450 45 45 (elke werkdag van 8u tot 17u)

Contactformulier

Bart De Winne

Werfleider aannemer Persyn

Locatie werfkeet

Koning Albertstraat 7