Nieuws

22529 - Verbindingsriolering Netelzeep Muggenberg
11 apr 2024

Werken afgerond

 

Deze werken zijn volledig uitgevoerd.

05 mrt 2024

Afwerking tegen einde maart

 

  • Het project gaat de laatste rechte lijn in. Momenteel voert de aannemer de laatste afwerkingen uit door de opritten af te werken, de putdeksels op te halen en de bermen aan te werken.
  • De bedoeling is om tegen het einde van deze maand de toplaag asfalt te hebben aangelegd. Zodra de afspraken met de onderaannemer rond zijn kunnen we dit concreet communiceren.
23 aug 2023

Rioleringsaanleg tot half september, daarna huisaansluitingen

 

  • Tot half september leggen we de riolering aan in de Wersbeekstraat, tot nr. 34. Deze werken vorderen ongeveer 30 meter per dag, hou er rekening mee dat je je oprit niet op of af kan wanneer de riolering ter hoogte van je woning wordt aangelegd.
  • Nadat de hoofdriolering volledig is aangelegd sluiten we de woningen aan op de nieuwe leidingen. De aannemer plaatst dan alle huisaansluitputjes en graaft dwarssleuven naar de hoofdriolering. Deze werken gaan gepaard met lokale hinder.
  • Begin oktober starten we met de heraanleg van de straat. Eerst leggen we de boordstenen aan in ter plekke gestort beton. Hou er rekening mee dat de opritten niet toegankelijk zijn in deze periode. De aannemer verstuurt tegen dan een nieuwe infobrief met de juiste planning.
  • Na de boordstenen volgt de fundering van de rijweg en dan de onderlaag asfalt. Tot het einde van het jaar werken we aan de voetpaden, opritten, bermen, ...
  • Tijdens de winterperiode mag er niet worden geasfalteerd. De toplaag asfalt wordt in het voorjaar gelegd in functie van de temperatuur en weersomstandigheden.
09 mei 2023

Rioleringswerken en huisaansluitingen in Tiensebaan

 

In de Tiensebaan ligt de riolering tot aan Heuvelstraat. De aannemer werkt in deze zone de huisaansluitingen nog af.

 

Tussen de Heuvelstraat en de Meenselstraat wordt de riolering volop gelegd. We verwachten dat de rioolbuizen tegen het einde van de week van 15 mei liggen tot net voor de Meenselstraat. Momenteel sluit de aannemer de huizen aan op de nieuwe riolering.

 

Planning tot het bouwverlof 

 

Volgens de planning gaan we in de week van 5 juni de boordstenen gieten in de Tiensebaan tot aan de Meenselstraat. Daarna plaatsen we de funderingen met het oog op de aanleg van de onderlaag asfalt. 

 

Tegen 12 juni wordt verder gewerkt met de riolering in de Meenselstraat. Op dat moment zal de Tiensebaan aangelegd zijn.

 

Tegen het bouwverlof zorgen we dat het laatste deel van de werf in steenslag ligt. Daar kan je stapvoets over rijden. De afwerking van de wegenis is voorzien na het bouwverlof.

 

19 apr 2023

Planning voor de komende weken

 

Hoe ziet de planning er voor de komende weken uit? Een overzicht.

 

Netelzeep

 

Dinsdag 25 of woensdag 26 april leggen we de toplaag asfalt aan in Netelzeep. De straat wordt van 's morgens vroeg afgesloten voor alle verkeer. De aannemer steekt overal nog een briefje met meer concrete informatie in de bus. Aansluitend worden de grachten aangelegd.

 

Deel Tiensebaan en Klauwstraat

 

Het stuk van de Tiensebaan waar de onderlaag asfalt nu al ligt, wordt begin mei voorzien van de toplaag. De juiste datum volgt nog. Tegelijk brengen we de toplaag asfalt aan in de Klauwstraat.

 

Tiensestraat

 

De riool voor het afvalwater is afgewerkt tot de Heuvelstraat. De regenwaterriool moet nog worden aangelegd. Daarna gaan we verder met de aanleg van de riolen vanaf de Heuvelstraat naar de Meenselstraat. Vermoedelijk starten we hiermee in de week van 1 mei.

 

De rioleringswerken tot voor de Meenselstraat duren tot einde mei. Half juni beginnen we riolen te leggen in de Meenselstraat. Op dat moment moet de onderlaag asfalt in de Tiensebaan liggen.

 

Nutswerken

 

Fluvius werkt momenteel op de Tiensebaan tussen de Heuvelstraat en de Creftenbosstraat, én in de Meenselstraat. Eens de nieuwe netten aangelegd, moeten de huizen hierop worden aangesloten. Hiervoor maken de nutsbedrijven de afspraken met de bewoners.

 

12 apr 2023

Rioleringswerken hervatten 17 april

 

  • Vanaf 17 april is het bouwverlof afgelopen en starten we terug met de rioleringswerken.
  • De aannemer plant dan ook opnieuw de asfaltwerken in, die we eerder hebben moeten uitstellen door de regen.
  • Zodra een meer exacte planning gekend is krijgen de bewoners terug bericht.
21 mrt 2023

Wat gebeurt er de komende weken?

 

Netelzeepstraat

 

In de Netelzeepstraat brengt de aannemer de deksels van de toezichtputten op de juiste hoogte. Dit gebeurt met het oog op de aanleg van de toplaag asfalt. Deze is, over een lengte van 2 kilometer, voorzien voor eind maart, begin april.

 

Wanneer het asfalt precies wordt aangebracht, is afhankelijk van de weersomstandigheden.

 

Tiensebaan tussen Netelzeepstraat en Klauwstraat

 

De onderlaag asfalt werd geplaatst. De nutsbedrijven (De Watergroep, Proximus en Fluvius) werken nog tot vermoedelijk eind deze week.

 

We voorzien de afwerking van de fietspaden tegen einde maart, maar dit moeten we nog afstemmen met de nutsbedrijven. Volgens de huidige planning leggen we in de week voor Pasen het beton van de fietspaden.

 

De toplaag asfalt in de Klauwstraat en in de Tiensebaan staat gepland voor eind april.

 

Deel Tiensebaan richting Meenselstraat

 

Hier zijn de nutsbedrijven volop bezig . De rioleringsaannemer is op 20 maart terug begonnen. We verwachten dat eind mei de rioolbuizen liggen. Daarna worden alle woningen hierop aangesloten. Ook in de tweede helft van mei wordt nog riolering aangelegd.

 

De bovenbouw van dit gedeelte verloopt in twee stappen. De eerste omvat het stuk tussen de Klauwstraat en de Meenselstraat.

 

We streven ernaar om hier de onderlaag asfalt te leggen voor de start van het zomerbouwverlof.

 

01 mrt 2023

Overzicht van de werken

 

Waar staan de werken vandaag? En hoe ziet de verdere planning eruit? Je leest het hier.

 

Netelzeep

 

In Netelzeep zijn de bermen grotendeels afgewerkt. Tegen einde maart gaan we de toplaag asfalt plaatsen. 

 

Klauwstraat

 

Ook in de Klauwstraat zijn de bermen grotendeels afgewerkt. De aanleg van de toplaag asfalt is voorzien tegen einde maart. Als dit niet lukt, dan wordt het einde april - samen met de Tiensebaan. 

 

Tiensebaan tussen Netelzeep en Heuvelstraat

 

Momenteel plaatsen we in dit deel van de Tiensebaan de  boordsteen en de greppel. Maandag 6 en dinsdag 7 maart legt de aannemer de fundering en de onderlaag asfalt.

 

Nadien werken Proximus, Fluvius en De Watergroep in de berm. Aansluitend wordt het fietspad aangelegd in de laatste week van maart. De toplaag asfalt voorzien we einde april.

 

Tiensebaan tussen Heuvelstraat en Meenselstraat

 

De Watergroep legt in dit deel van de Tiensebaan volop leidingen. De rioleringswerken starten hier normaal na Pasen. Je krijgt daar later meer informatie over.

 

Meenselstraat

 

Volgens de huidige planning starten we hier in de loop van mei met de aanleg van de riolering.  

 

01 feb 2023

Planning voor de volgende weken

 

De werken zijn volop bezig. Een stand van zaken een planning voor de komende weken

 

Netelzeep

 

De aannemer werkt momenteel de zijbermen af. De fietspaden zijn grotendeels klaar en op de rijweg ligt de onderlaag asfalt. We voorzien de aanleg van de toplaag asfalt tegen eind maart.

 

Tiensebaan tussen Netelzeep en Klauwstraat

 

Hier leggen we volop riolering aan. Dit duurt vermoedelijk tot 27 februari 2023. Daarna plaatst de aannemer de boordstenen en brengt hij de onderlaag asfalt aan. Dit is voorzien in de week van 6 maart. Van 27 februari tot en met de week van 6 maart kan je niet op de oprit van je woning. Vervolgens sluiten De Watergroep en Proximus de woningen aan op de nieuwe leidingen. Tegen eind maart leggen we het beton van het fietspad.

 

Klauwstraat

 

Begin april starten we het nieuwe pompstation op. In de Klauwstraat moet de toplaag asfalt nog worden aangelegd.

 

Tiensebaan tussen Kleustraat en Crefelebosstraat

 

Fluvius en De Watergroep leggen hier nieuwe nutsleidingen aan. Aan de pare zijde duren de werken tot 11 februari. Aan de onpare zijde zijn ze bijna klaar tot de Heuvelstraat.

 

Midden maart hervatten we de rioleringswerken in de Tiensebaan, van het kruispunt Klauwstraat in de richting van Tielt-Winge. Eerst werken we in de zone tot de Heuvelstraat.

 

Opgelet: deze werken zijn weergevoelig. Bij slecht weer kan het nodig zijn om de planning aan te passen.

 

12 okt 2022

Planning voor de komende maanden

 

De komende maanden staan nog tal van werken op het programma. Een overzicht.

 

Netelzeepstraat

 

In de Netelzeepstraat ligt de onderlaag asfalt tot aan de Kiezegemstraat. Het is de bedoeling dat tegen eind november ook op het stuk tot de Tiensebaan de onderlaag asfalt is aangebracht.

 

In het stuk tussen de Kiezegemstraat en Tiensebaan gieten we rond half november de boordstenen. Je kan dan enkele dagen niet met de auto op de oprit.

 

Verder werkt de aannemer de huisaansluitingen af. Eind december willen we klaar zijn met het fietspad en de opritten naar de woningen.

 

Als de weersomstandigheden meezitten, leggen we in de Netelzeepstraat ook de toplaag asfalt aan. Opgelet: asfalt plaatsen kan alleen bij droog en zacht weer. Als het regent of te koud is, dan verschuiven de asfalteringswerken naar maart 2023.

 

Tiensebaan van Klauwstraat tot Netelzeepstraat

 

Tegen vrijdag 21 oktober liggen hier de rioolbuizen op hun plaats. Vanaf maandag 24 oktober sluit de aannemer de woningen aan op de nieuwe riolen. Rond 8 december giet hij de boordstenen. Het is de bedoeling dat de onderlaag asfalt ligt voor de kerstvakantie.

 

Vanaf januari 2023 voert De Watergroep nog werken uit. Daarom beginnen we pas in februari 2023 met de aanleg van het fietspad.

 

De afwerking van de bovenbouw en de aanleg van de toplaag asfalt is ingepland voor maart-april 2023.

 

Klauwstraat

 

De betonwerken voor het pompstation zijn uitgevoerd. Nu volgt de inrichting met onder meer de plaatsing van de pompen.

 

In de Klauwstraat ligt de onderlaag asfalt. De afwerking van de bovenbouw en de aanleg van de toplaag asfalt is ingepland voor maart 2023.

 

Tiensebaan/Meenselstraat vanaf Dorshagenveldweg tot Tiensebaan

 

In dit deel moeten de nutsbedrijven nog starten. Vanaf half november 2022 werkt drinkwaterbedrijf De Watergroep aan de noordzijde. Vanaf half januari 2023 gaat Fluvius aan de slag langs de zuidzijde.

 

De rioleringswerken starten ten vroegste eind maart 2023. We informeren je hier later meer in detail over.

 

Wersbeekstraat (Tielt-Winge)/Meenselstraat vanaf Tiensebaan tot grens werken

 

De nutsbedrijven werken hier vanaf half april tot einde mei 2023. De rioleringswerken starten ten vroegste midden mei 2023. Later meer hierover.

 

12 aug 2022

Komende weken heraanleg tussen Halensebaan en Netelzeepstraat 5

Heraanleg tussen Halensebaan en nr. 5

De komende weken zal de aannemer de heraanleg uitvoeren van de straat:

  • Op 16 en 17 augustus plaatsen en stabiliseren we de fundering
  • Op 18 en 19 augustus plaatsen we de goten en boordstenen in ter plaatse gestort beton
  • Tussen 18 en 24 augustus moet het beton uitharden
  • Op 29 augustus leggen we de onderlaag in asfalt
  • Daarna brengen we de putdeksels op de hoogte van het nieuwe wegdek en werken we de bermen en opritten af

 

Tijdens deze werken is je woning niet met de wagen bereikbaar. We vragen om je wagen vanaf 16 augustus om 06:30 buiten de werkzone te plaatsen.

 

Huidige rioleringswerken

De aannemer heeft momenteel drie rioleringsploegen aan het werk:

  • Vanaf de Frankrijkstraat richting de Herenbosstraat
  • In het gedeelte waar de riolering is afgewerkt, waar we nu de kopmuren op de grachten plaatsen
  • Vanaf de Kiezegemstraat richting de Tiensebaan

 

Toekomstige werken

  • In de Klauwstraat verwachten we eind september de onderlaag asfalt te kunnen plaatsen
  • In de Tiensebaan zullen we waarschijnlijk begin oktober starten, vanaf de Klauwstraat richting de Netelzeepstraat
  • De bedoeling is om voor het kerstverlof de Tiensebaan van een onderlaag asfalt te kunnen voorzien
26 jul 2022

Waar werken we na het bouwverlof

 

Op maandag 2 augustus hervat de aannemer zijn activiteiten. We werken op twee plaatsen.

 

De zijtak in de Klauwstraat is goed opgeschoten. In deze straat komt naast een afvalwaterriool en een regenwaterriool ook een persleiding. De persleiding pompt het verzamelde afvalwater vanuit het te bouwen pompstation naar het kruispunt Tiensebaan - Netelzeepstraat. Achteraan in de Klauwstraat komt trouwens één van de drie te bouwen bufferbekkens voor regenwater. In de toekomst zullen deze bekkens in de toekomst het regenwater bufferen. Zo verkleint de kans op wateroverlast.

 

Tegelijk startte de aannemer net voor het verlof met de aanleg van de riolering in de Halensebaan, tussen de Provinciebaan N29 en de Netelzeepstraat. Vanaf 2 augustus werkt hij ook hier verder.

 

Wanneer alle rioolbuizen op hun plaats liggen, begint de opbouw van de wegenis. Zodra we hiervoor de timing kennen, informeren we je onder meer langs deze weg verder.

 

13 mei 2022

Start der werken op 16 mei

 

Netelzeepstraat

Op 16 mei start de aannemer met de aanleg van de gescheiden riolering in de Netelzeepstraat, vanaf het kruispunt met de N29 tot net voorbij het kruispunt met de Kiezegemstraat. De Netelzeepstraat wordt onderbroken voor doorgaand verkeer. Plaatselijk verkeer zal buiten de werkuren (06:00 tot 17:00) de woningen kunnen bereiken. Gelieve binnen de werkuren je wagen steeds buiten de werkzone te plaatsen, zo voorkom je vertragingen en beschadigingen.

 

Klauwstraat

In de week van 16 mei starten ook de voorbereidende werken in de Klauwstraat, ter hoogte van de Terhageloop richting het kruispunt met de Tiensebaan.

 

Verloop van rioleringswerken

De eerste stap is de opbraak van de weg, waarna de rijweg wordt voorzien van een tijdelijke steenslagverharding. Nadien volgt de aanleg van de hoofdriolering in een vooruitschrijdende sleuf: er wordt een sleuf van +/- 50 meter opengegraven, waar de riolering wordt ingelegd aan een tempo van +/- 30 meter per dag. Na de voltooiing van de riolering in die sleuf wordt ze terug dichtgelegd, bedekt met steenslag en wordt de volgende 50 meter opengegraven. Zo houden we de woningen maximaal bereikbaar.

 

Op het moment dat de sleuf voor je deur of oprit openligt kan je je woning niet met de wagen bereiken. Dat duurt normaal maar enkele dagen en je wordt op voorhand door de aannemer verwittigd. Na de dichting van de sleuf voor je deur wordt er terug een tijdelijke oprit voorzien.

 

Nutswerken in fietspaden vanaf 30 mei

De nutsmaatschappijen zijn nog bezig met het vernieuwen van hun leidingen. De Watergroep zal binnenkort de drinkwaterleiding vernieuwen in de Netelzeepstraat tussen de Kiezegemstraat en de Tiensebaan. Daarvoor zal BESIX vanaf 30 mei de bestaande fietspaden in beton opbreken. De opritten worden onmiddelijk hersteld met een tijdelijke verharding, de bestaande inritverhardingen worden omzichtig opgebroken en ter plaatse gestockeerd zodat ze later opnieuw kunnen worden gebruikt.