Nieuws

22548 - Aansluiting lozing Egemsesteenweg
04 apr 2024

Eind april asfalteringswerken

 

De heraanleg is in volle gang

De riolering is intussen volledig geplaatst en we werken volop aan de heraanleg van de weg.

  • We werken het kruispunt Egemsesteenweg & Fonteinestraat af, met uitzondering van de toplaag en belijning.
  • Tot eind april werken we de fundering van de rijweg af tussen de Ringlaan en de Kattestraat.
  • We leggen ook de klinkerverhardingen. 

 

We verwachten om eind april de toplaag asfalt te kunnen aanleggen. Daarna volgen de belijningen en signalisatie en is de grootste hinder voorbij.

17 jan 2024

Opbouw wegenis Egemsesteenweg kan stilaan beginnen

 

De aannemer werkt op dit ogenblik de pompput verder af. Ook voert hij in de Egemsesteenweg, tussen de Ringlaan en de Kattestraat, nog huisaansluitingen uit. 

 

Daarna start de aannemer in dit deel van de Egemsesteenweg de opbouw en de heraanleg van de wegenis.

 

11 dec 2023

Aanleg onderlaag asfalt

 

Door onvoorziene omstandigheden werd de aanleg van de onderlaag asfalt in de Egemsesteenweg/Hellebosstraat verschoven naar vandaag, maandag 11 december. Morgen kan je terug de oprit gebruiken. 

 

Volgende week probeert de aannemer nog zoveel mogelijk opritten aan te vullen. 

 

Ten vroegste in maart 2024 brengt de aannemer de riooldeksels op hoogte en legt hij de toplaag asfalt. In de koude wintermaanden mag immers geen toplaag asfalt worden gelegd. 

 

Bouwverlof 

 

Vrijdag 22 december start voor de aannemer het kerstverlof. Maandag 8 januari 2024 hervat hij zijn activiteiten op de werf. 

 

Vragen over het verloop van de werf? Blijf daar niet mee lopen en bel werfleider Frank Vanoverschelde op het nummer 056 70 37 44. Je herkent hem op de werf aan zijn witte helm.

 

15 nov 2023

Aanleg riolering in deel Egemsesteenweg

 

Momenteel werkt de aannemer vooral tussen de huisnummers 10 en 36. Van het kruispunt Ringlaan wordt de vuilwaterriolering gelegd in de richting van de Hondstraat. Daarna volgt de aanleg van de regenwaterriolering. In de loop van de week begint de aannemer aan de huisaansluitingen.

 

Riolering ligt in Hellebosstraat

 

In de Hellebosstraat liggen de rioolbuizen op hun plaats. De aannemer werkt de huisaansluitingen verder af. Daarna beginnen de voorbereidingen voor de aanleg van de goten en de boordstenen. Deze worden ter plaatse gegoten in beton.

 

Egemsesteenweg tussen Hondstraat en einde werken

 

In dit deel brengt de aannemer de riooldeksels op hoogte. Dit gebeurt met het oog op de aanleg van de toplaag asfalt.

 

06 nov 2023

Overzicht van de werken per fase

 

Hoever staan de werken vandaag? Je vindt hier het antwoord per fase.

 

  • Egemsesteenweg van Hondstraat tot einde werken
    De aannemer brengt de riooldeksels op de juiste hoogte. Dit gebeurt met het oog op de aanleg van de toplaag asfalt.
     
  • Egemsesteenweg tussen Hondstraat en Kattestraat
    Hier leggen we de klinkers. Ook werken we de boordstenen af en plaatsen we de fundering voor de aanleg van de eerste laag asfalt.
     
  • Hellebosstraat
    De aannemer werkt de huisaansluitingen af. Daarna begint hij met de opbouw van de wegenis. Eerst brengt hij de goten en de boordstenen aan, daarna legt hij de fundering waarop de eerste asfaltlaag komt.
     
  • Egemsesteenweg tussen Kattestraat en Ringlaan
    In de eerste zone wordt de wegenis opgebroken. Daarop legt de aannemer de riolering aan.
     
04 okt 2023

Volgende week starten rioleringswerken in Hellebosstraat

 

Midden volgende beginnen de rioleringswerken in de Hellebosstraat. Eerst breekt de aannemer de rijweg op. Parkeer je auto buiten de werkzone. Je kan parkeren in de Hondstraat.

 

De aannemer zorgt ervoor dat de opritten 's avonds en in het weekend zoveel als mogelijk bereikbaar zijn.

 

Opgelet: de planning is afhankelijk van het weer. Bv. bij aanhoudende regen kan de aannemer niet werken.

 

Iets melden?

 

Deze ingrijpende werken zorgen voor hinder. We proberen die waar mogelijk te beperken. Heb je een opmerking over de werf? Spreek dan de werfleider aan: Frank Vanoverschelde, 056 70 37 44. Je herkent hem aan de witte helm.

 

12 sep 2023

Overzicht en planning van de werken

 

De werken vanaf de Egemsesteenweg 98 tot het kruispunt met de Hondstraat (fase 1) zijn verder in uitvoering. De onderlaag asfalt is geplaatst, de verbinding met de Hondstraat en met de Hellebosstraat is terug voorzien. Ook de werken tussen de Hondstraat en de Kattestraat zijn in uitvoering.

 

Op het kruispunt Egemsesteenweg - Fonteinestraat ligt de riolering. Het kruispunt is tijdelijk opengesteld voor verkeer.

 

Hoe gaat het verder?

 

De aannemer brengt de funderingen en de klinkerverhardingen aan tussen de Hondstraat en de put voor het pompstation. Verder voorziet hij op hetzelfde traject de aanleg van de asfaltlaag.

 

De werken aan de bovenbouw tussen de Hondstraat en de Kattestraat starten nadat het kruispunt Egemsesteenweg - Fonteinestraat volledig is afgewerkt.

 

24 aug 2023

Overzicht van de werken

 

Tussen de Hondstraat en de pompput plaatst de aannemer de funderingen en de boordstenen van de voetpaden, de fietspaden en de parkeervakken. Verder legt hij er de klinkers.

 

Aan het kruispunt van de Egemsesteenweg met de Fonteinestraat gaan de rioleringswerken verder. Wanneer de buizen in de grond steken, wordt de wegenis tijdelijk hersteld.

 

De werken aan de bovenbouw tussen de Hondstraat en de Kattestraat start na het openstellen van het kruispunt Egemsesteenweg - Fonteinestraat.

 

10 jul 2023

Kruispunt Egemsesteenweg - Fonteinestraat - Ringlaan afgesloten van 16 tot 25 augustus

 

Van woensdag 16 augustus tot en met vrijdag 25 augustus is het kruispunt Egemsesteenweg - Fonteinestraat - Ringlaan afgesloten voor alle verkeer. De aannemer legt dan de riolering aan.

 

Aansluitend wordt de wegenis tijdelijk hersteld om de duur van de hinder te beperken. De definitieve herstelling is voor een latere fase.

 

Bereikbaarheid winkels Fonteinestraat

 

Tijdens deze werken kan je de winkels in de Fonteintstraat alleen bereiken langs de Wingensesteenweg - Hondstraat - Fonteinestraat.

 

De Burggraaf Vande Vyverelaan is op dat moment niet beschikbaar wegens onderhoudswerken.

 

Tegen het begin van het schooljaar is de verkeershinder in de Fonteinestraat en in de Burggraaf Vande Vyverelaan voorbij.

 

Vragen over deze werken?

 

Bel naar de Technische Dienst van de stad Tielt op 051 428 140.

 

05 jul 2023

Voor bouwverlof onderlaag asfalt in deel Egemsesteenweg

 

Sinds maandag 3 juli legt de aannemer de fundering van de rijweg. Daarna trekt hij de eerste laag asfalt. Dit gebeurt voor het volledige traject vanaf het kruispunt met de Hondstraat tot het einde van de werken, kant Egem. Parkeer je wagen op werkdagen van 6 tot 18 uur buiten de werkzone.

 

De week van 10 juli legt de aannemer zoveel mogelijk verhardingen aan in de zijbermen.

 

Bouwverlof

 

Op vrijdag 14 juli begint het bouwverlof. De aannemer hervat de werken op maandag 7 augustus.

 

We wensen je alvast een fijne vakantie.

 

26 jun 2023

Aanleg riolering en voetpaden

 

Momenteel werken we nog in de Egemsesteenweg vanaf huisnummer 98 tot aan het kruispunt met de Hondstraat (fase 1).

 

De aannemer legt de voetpaden aan, plaatst de boordstenen en de klinkers. Verder legt hij regenwaterriolering van de Hondstraat tot aan de Kattestraat.

 

Tot eind deze week giet de aannemer het beton voor de greppel.

 

23 mei 2023

Deel Egemsesteenweg krijgt stilaan vorm

 

In de tweede helft van deze week bereidt de aannemer de fundering van de goten en de boordstenen voor in de Egemsesteenweg vanaf de huisnummers 55A en 78 tot het einde van de werken (kant Egem). Ondertussen worden de keermuren geplaatst aan huisnummer 98.

 

Vanaf dinsdag 30 mei zijn de opritten tijdelijk niet beschikbaar. Parkeer je auto voor 7 uur buiten de werkzone. Tegen het weekend kan je de oprit terug gebruiken.

 

Aannemer informeert je

 

Aansluitend gaat de aannemer verder met de aanleg van de lijnvormige elementen. Hij is daarmee gestart vanaf de Hondstraat tot aan de huisnummers 55A en 78. Zo werkt hij in de richting van Egem.

 

Ook bij deze werken zal je oprit af en toe niet beschikbaar zijn. De aannemer verwittigt je hier mondeling van.

 

Periode van meer hinder

 

We zijn er ons van bewust dat deze ingrepen meer hinder geven. Heb je vragen of opmerkingen? Blijf daar niet mee zitten en spreek werfleider Frank Vanoverschelde aan (hij is de persoon met de witte helm) of bel 056 70 37 44.

 

20 feb 2023

Start rioleringswerken

 

Door het mooie weer schieten de werken momenteel goed op. De aannemer zal daarom ook de zone tot huisnummer 66 opbreken. Woon je in de werkzone? Parkeer dan je auto overdag (tussen 7 en 17 uur) buiten deze werkzone. Mogelijk kan je 's avonds met de auto wel binnenrijden. Zorg er echter voor dat de 's anderendaags voor 7 uur weer buiten bent gereden. Overdag geraak je niet meer of heel moeilijk weg. 

 

Eens de rijweg is opgebroken, starten we met de aanleg van de riolering.

 

Opgelet: onvoorziene gebeurtenissen, zoals bv. slecht weer, kunnen een impact hebben op het verloop en de planning.

 

Vragen of opmerkingen?

 

Blijf er niet mee lopen. Spreek de werklui aan of neem contact met werfleider Frank Vanoverschelde (056 70 37 44). Hij is de persoon met de witte helm. Samen kunnen jullie een oplossing zoeken. Alvast bedankt.

 

14 feb 2023

Overzicht werken eerste deel Egemsesteenweg

 

In de Egemsesteenweg zijn de werken tussen huisnummer 98 en aan het kruispunt met de Hondstraat gestart. Hierdoor is in de Egemsesteenweg geen doorgaand verkeer meer mogelijk. Vanaf de Ringlaan zijn alle zijstraten tot aan de Hondstraat/Hellebosstraat nog bereikbaar. Ook een gedeelte van de Egemsesteenweg voorbij de Hondstraat is nog bereikbaar voor plaatselijk verkeer.

 

Momenteel legt de aannemer een deel van de vuilwaterriool. Ook wordt de bekisting geplaatst en de wanden gewapend van het pompstation.

 

De komende wegen leggen we riolering tot voor kruispunt Hondstraat. Verder staan de betonwerken voor het pompstation op het programma.

 

Vermoedelijk in de week van 20 februari voert de aannemer de eerste huisaansluitingen uit.