Nieuws

22894 - Aansluiting Leffingebrug via Slijpesteenweg op KWZI Slijpe
19 jun 2023

Vandaag en morgen asfalteringswerken op Slijpesteenweg

 

Maandag 26 en dinsdag 27 juni giet de aannemer het laatste asfalt op de Slijpesteenweg. De aannemer start aan de Leffingebrug en schuift op richting Slijpe.

 

Terwijl het asfalt wordt geplaatst, en tot het is afgekoeld, is er geen verkeer mogelijk over het hele traject.

 

06 apr 2023

Volgende week paasverlof, daarna heraanleg voetpaden

 

Verlof aannemer

  • Vanaf 10 tot en met 14 april is de aannemer in verlof.
  • In die periode planten we de haag aan Slijpesteenweg 58.

 

Aanleg voetpaden in de Zevekotesteenweg en Vaartdijk-Zuid

  • Vanaf 17 april leggen we de onderfundering voor de voetpaden in de Zevekotesteenweg en Vaartdijk-Zuid
  • Nadien plaatsen we de boordstenen en bovenfundering voor de voetpaden
  • Tot begin mei leggen we de klinkers aan om de voetpaden af te werken
  • Begin juni verwachten we de toplaag asfalt te kunnen aanleggen

 

Rioleringswerken op Vaartdijk-Zuid

  • Vanaf 24 april leggen we de riolering op de ventweg Vaartdijk-Zuid

 

 

15 mrt 2023

Start rioleringswerken Vaartdijk-Zuid

 

Als alles volgens planning verloopt, dan starten in de week van 20 maart de rioleringswerken achter de huisnummers 31 - 38 in Vaartdijk-Zuid.

 

Meer info vind je in de bewonersbrief.

 

21 feb 2023

Aanvang werken Vaartdijk-Zuid

 

Dinsdag 28 februari beginnen de riool- en wegenwerken in Vaartdijk-Zuid (N358). Deze werken zullen ongeveer twee maanden duren.

 

Bereikbaarheid woningen

 

De aannemer voorziet rijplaten (of een tijdelijke dam) om de toegang tot de woningen zo veel mogelijk te garanderen. De toegang naar de parking van de zuivelhandel wordt gevrijwaard.

 

Beurtelings verkeer

 

We voorzien geen omleiding. Ter hoogte van de werken komen verkeerslichten voor beurtelings verkeer. Het rijvak aan de kant van de woningen wordt ingenomen als werfzone.

 

Huisvuil

 

Plaats restafval, papier, karton en PMD op de normale ophaaldag buiten de werfzone, tegen de rijweg.

 

Meer weten

 

Je kan deze werken ook volgen op de website www.middelkerke.be/slijpesteenweg. Daar vind je ook de bewonersbrieven en de plannen terug.

 

27 jan 2023

Afwerking voetpaden start vanaf Zevekotesteenweg richting einde bebouwing, vanaf 30.01 rioleringsaanleg in volgende fase

 

In het deel tussen de Zevekotesteenweg en het einde van de bebouwing sluiten we de woningen aan op de nieuwe riolering. We verwachten dat die werken tot dinsdag 31 januari zullen duren. Daarna plaatsen we de fundering voor het voetpad. Donderdag 2 februari komt er een ploeg om de boordstenen van de voetpaden te plaatsen. In de week van 6 februari beginnen we met klinkerwerken zodat we de voetpaden kunnen afwerken.

 

Tussen de Zevekotesteenweg en Vaartdijk Zuid hebben we donderdag 26 januari extra bemaling bijgeplaatst, zodat we maandag 30 januari kunnen starten met de aanleg van de riolering. We starten aan het kruispunt met de Barloke richting Vaartdijk-Zuid. We verwachten dat de rioleringsaanleg ongeveer vijf weken zal duren.

16 jan 2023

Vanaf 18 januari rioleringswerken aan de Barloke

 

In Barloke is ongeveer de helft van de huisaansluitingen tot het einde van de bebouwing (huisnummer 66) al uitgevoerd. De rest aansluitingen wordt de komende anderhalve week in orde gebracht. De afkoppelingswerken (scheiden van regen- en afvalwater) op privé moeten nog gebeuren.

 

Op woensdag 18 januari beginnen de rioleringswerken. We vertrekken aan de Barloke. Na ongeveer 100 meter steekt de aannemer een grote dwarsbuis die de regenwaterleiding verbindt met de gracht. Deze verbindgingsbuis komt tussen de Barloke en de werfkeet. De aanleg van de hoofdriool voor afvalwater zal ongeveer een maand duren.

                       

17 nov 2022

Veel activiteit ter hoogte van kruispunt Barloke

 

Tussen de Zevenkotestraat en Vaartdijk-Zuid heeft de aannemer het asfalt afgefreesd. Vrijdag 18 en maandag 21 november worden hier sonderingen uitgevoerd om te bepalen waar de nutsleidingen exact liggen.

 

Vanaf maandag brengt de aannemer een grond- en waterremmende beschoeiingswand aan. Om grondstoffen voor deze wand te bewerken, plaatst hij enkele silo's. Deze komen aan het kruispunt met Barloke. Van daar werkt de aannemer in de richting van de Vaartdijk.

 

Dinsdag beginnen we twee beschoeiingswanden te plaatsen. Tussen de twee wanden graaft de aannemer de sleuf waarin de rioolbuizen komen.

 

Zone Zevekotestraat tot einde bebouwing (richting Slijpe)

 

Deze week werd hier de onderlaag asfalt gegoten. Van de huizen met de oneven nummers wordt het regenwater afgekoppeld van het afvalwater.

 

Tot ongeveer 25 november plaatst de aannemer de grondkoffer van het fietspad. Op woensdag 23, donderdag 24 en vrijdag 25 leggen we de verkeersgeleider aan ter hoogte van de rioolwaterzuiveringsinstallatie.

 

Barloke

 

Momenteel legt de aannemer de fundering in de Barlokestraat.

 

13 okt 2022

Overzicht werken Slijpesteenweg tussen Zevekotestraat en huisnummer 66 + Barloke

 

Begin volgende week brengt de aannemer in dit deel van de werf de huisaansluitingen in orde. Woensdag, donderdag en vrijdag plaatst hij de funderingslagen van de rijweg.

 

Alle riolen en de persleiding werden ondertussen gelegd. De laatste week van oktober worden de boordstenen ter plaatse gegoten in beton. Dit zorgt tijdelijk voor meer hinder. Je kan immers niet met de auto tot aan je woning omdat het beton moet uitharden. Rijd, fiets of stap niet over het verse beton.

 

Het is de bedoeling dat midden november asfalt ligt van in Slijpe tot en met het kruispunt Zevekotestraat.

 

Tot nieuwjaar werken we de bovenbouw af in Barloke en in de Slijpesteenweg. Zo wordt de werfweg verwijderd en worden de pompstations afgewerkt.

 

Vanaf de week van 21 november, na de aanleg van het asfalt in het eerder aangelegde gedeelte, zijn er voorbereidende werken in het gedeelte Slijpesteenweg tussen Zevekotestraat en Vaart Zuid.

 

30 sep 2022

Vanaf dinsdag boordstenen in Barloke, woningen bereikbaar

 

In de Slijpesteenweg sluiten we de woningen aan op de nieuwe afvalwaterleidingen, vanaf het kruispunt tot nr. 66. Intussen leggen we de regenwaterafvoer aan, samen met de drukleiding voor het pompstation, vanaf Barloke tot aan nr. 66. Dinsdag 4 september plaatsen we de straatkolken voor de regenwaterafvoer.

 

In Barloke plaatsen we vanaf dinsdag 4 september de goten en boordstenen in ter plaatse gestort beton. De bewoners langs de even huisnummers zullen hun woning kunnen bereiken via de werfweg. Opgelet, deze werfweg is geen doorgang en mag enkel worden gebruikt voor plaatselijk verkeer.

 

Na het plaatsen van de boordstenen leggen we de fundering van de nieuwe rijweg verder aan. De eerste asfaltlaag moet wachten totdat de fietsersbrug geplaatst is door de provincie, vermoedelijk in november. Daarover later meer.

06 sep 2022

7 september aanleg riolering vanaf pompstation Zevekostestraat, eind september verhoogde hinder

Op woensdag 7 september starten we met de aanleg van de vuilwaterriolering in de Zevekostestraat, vanaf het pompstation richting Slijpe. We verwachten dat deze werken zo'n 3 weken gaan duren. Daarna leggen we de vuilwaterriolering aan richting Leffinge tot aan de Barloke, opnieuw 2 weken werk.

 

Eind september starten we met de aanleg van de regenwaterleiding, die minder die ligt. We beginnen aan het kruispunt aan Barloke richting Slijpe. Vooral de werken aan het kruispunt zullen gedurende een week voor veel hinder zorgen, omdat er maar een smalle doorgang zal zijn naast de werkzone om de wijk te kunnen verlaten. Later communiceren we meer details.

18 aug 2022

Werken grachten in buurt sporthal De Barloke

 

Momenteel worden de grachten getrokken achter sporthal De Barloke. In de gracht achter de sporthal leggen we riettegels.

 

In de Slijpesteenweg is het asfalt opgebroken tot aan de Zevekotestraat. De weg werd er bedekt met steenslag waar je stapvoets over kan rijden.

 

Ter hoogte van huisnummer 70 op de Slijpesteenweg is de aanleg van de bushaltes volop bezig. Eind volgende week worden de twee pompstations geplaatst.

 

Dinsdag 23 augustus wordt de grote installatie in de vorm van een silo afgebroken en weggehaald. Aannemer Soetaert zorgt hiervoor.

 

27 jun 2022

Planning asfalteringswerken Slijpesteenweg

 

Dinsdag 28 en woensdag 29 juni leggen we de onderlaag asfalt in het eerste deel van de Slijpesteenweg. Woensdag 6 en donderdag 7 juli komt het tweede deel van de straat aan de beurt. Zo kan je tijdens het bouwverlof makkelijk tot aan je woning geraken.

 

Terwijl de onderlaag asfalt in de Slijpesteenweg wordt gelegd, voeren we de herstellingen uit aan de Gistelstraat.

 

De aannemer is met bouwverlof vanaf 16 juli. Hij hervat zijn activiteiten op maandag 8 augustus. Dit is meteen de start van de werken in Barloke.

 

09 jun 2022

Planning tot het bouwverlof

 

Van maandag 13 tot en met woensdag 15 juni plaatsen we de boorden vanaf huisnummer 35 tot en met huisnummer 70. Eerst zet de aannemer piketten met een koord uit en vervolgens giet hij de boorden ter plaatse in beton.

 

In de zone na huisnummer 70 wordt de riolering en de persleiding gelegd. Het is de bedoeling dat we in de week van 20 juni ook vanaf huisnummer 70 tot het einde van de werkzone de boorden plaatsen.

 

Ondertussen worden de funderingen van de rijweg aangelegd tussen de boordstenen. Volgens de planning krijgt de hele zone nog voor het bouwverlof een eerste asfaltlaag zodat de woningen tijdens de vakantie bereikbaar zijn.

 

De aannemer heeft bouwverlof van 16 juli tot en met 7 augustus.

24 mei 2022

Planning tot eerste week juni

 

De volgende twee weken bereidt de aannemer de plaatsing van de boordstenen voor. Ook plaatst hij de straatkolken.

 

Aan de woningen rond huisnummer 78 leggen we de rioolbuizen.

 

Aan het KBC-kantoor worden de persleidingen aangebracht.

 

Tegen maandag 30 mei willen we de boordstenen van het fietspad plaatsen.

 

In de week van 6 juni worden de boordstenen en de goten van de rijweg ter plaatse gegoten in beton.

 

Ondertussen zijn de afkoppelingswerken op privéterrein gestart.

11 mei 2022

Nog volop aanleg van riolering

 

De komende dagen en weken sluit de aannemer meerdere woningen aan op de nieuwe riolering. Verder legt hij riolering aan de verschillende clusters van woningen en verbindt hij de clusters met een persleiding. Tot slot trekt hij de grachten die zorgen voor de vertraagde afvoer van het regenwater.

 

Volgens de voorlopige planning worden in de week van 3 juni de boordstenen getrokken. Deze worden ter plaatse gegoten in beton. Het is de bedoeling om voor het bouwverlof in juli de onderlaag asfalt te trekken.

 

De herstelling van de Gistelstraat is voorzien voor het bouwverlof.

08 apr 2022

Bereikbaarheid tijdens de Paasvakantie

 

Tijdens de Paasvakantie wordt de werf in de Slijpesteenweg op drie plaatsen afgesloten voor lokaal verkeer:

  • Juist voorbij huisnr. 39 komende van Slijpe
  • Juist voorbij huisnr. 102 komende van Donkermaneschijnweg
  • Juist voorbij huisnr. 35 komende van Donkermaneschijnweg

 

De concrete bereikbaarheid van de woningen is als volgt:

  • De nummers 106A, 39 en 41 zijn bereikbaar vanuit Slijpedorp
  • De nummers 92, 94, 96, 98, 100, 102 en 35 zijn bereikbaar vanuit Slijpedorp via de Donkermaneschijnweg
  • De woningen voorbij huisnr. 35 richting Leffinge zijn allemaal bereikbaar via de Vaartdijk-Zuid (Leffingebrug).
08 apr 2022

Planning na het bouwverlof

 

Van maandag 11 tot en met maandag 18 april is het bouwverlof. Momenteel legt de aannemer de onderlaag asfalt vanaf huisnummer 35 tot aan de rioolwaterzuiveringsinstallatie. In dit stuk steken de grachtkokers onder de rijweg zodat het water weer weg kan lopen. We wachten op een droge periode om de balkenstuw te plaatsen. Deze zorgt ervoor dat het regenwater vertraagd wordt afgevoerd.

 

Vanaf dinsdag 19 april gaan we tussen de huisnummers 70 en 35 de persleiding aanleggen. Daarna kunnen we starten met de aanleg van de wegenis, te beginnen met de koffer van de rijweg en de onderfundering.

 

Ter hoogte van de huisnummers 92 tot en met 102 leggen we de voetpaden en de opritten verder aan.

25 feb 2022

Volgende week start voorbereiding plaatsen boordstenen

 

Momenteel ligt het zwaartepunt van de werken van aan de rioolwaterzuiveringsinstallatie aan de dorpskern van Slijpe tot ongeveer 100 meter voorbij de Donkermaneschijnweg. De aannemer legt er de fundering voor de boordstenen. In de Donkermaneschijnweg ligt de riolering. In de Slijpesteenweg ligt de regenwater- en de afvalwaterriolering aan huisnummer 88.

 

Van maandag 28 februari tot en met donderdag 3 maart zet de aannemer de koord voor de kantstroken uit. De koord geeft de plaats aan waar de kantstroken moeten komen. Laat de koord staan.

 

Vanaf maandag 7 maart gieten we de kantstroken ter plaatse in beton. Dit zal ongeveer een week duren.

 

Verder plaatsen we de rioolbuizen voorbij de oprit naar huisnummer 35.

 

In de week van 14 maart begint de aannemer de voetpaden aan te leggen aan de huizen vanaf huisnummer 92.

 

teaser
10 feb 2022

Wat doen we de volgende weken?

 

Ondertussen ligt de riolering tot aan huisnummer 92. Tot daar is ook het grondwerk klaar voor de onderfundering van de rijweg. Aan de huisnummers 86/88 wordt de dienstriolering en de regenwaterleiding aangelegd, en wordt de verbinding gemeente met de grachten.

 

In de week van 3 maart gieten we de greppel ter plaatse in beton. Ongeveer twee weken later staat de onderlaag asfalt op het programma. Een meer gedetailleerde planning volgt.

 

Ook start de aannemer met de bouw van het pompstation aan het kruispunt met de Donkermaneschijnweg. 

 

10 feb 2022

Waar staan de werken vandaag?

 

De voorbije maanden voerde de aannemer al heel wat werken uit. De werf bevindt zich in de Slijpesteenweg, van het kruispunt met de Gistelstraat en huisnummer 68.

 

Zo plaatste hij de "groutpalen" voor de fundering van de rioolbuis en legde hij de persleiding aan. Verder legde hij riolering aan de kleinschalige waterzuiveringsinstallatie (met aansluiting langs de kant van Slijpe), aan de Donkermaneschijnweg en voerde hij de afkoppelingswerken uit aan de eerste woningen. Ook de gestuurde boringen voor twee persleidingen onder het Geleed zijn uitgevoerd.

 

Tot slot werd het fietspad geniveleerd en het asfalt van de rijweg afgefreesd. Het asfalt voeren we weg naar een verwerker.

 

20 dec 2021

Bouwverlof van 24 december tot 10 januari

 

De aannemer heeft "groutpalen" in de grond geplaatst. Deze palen dienen als fundering voor de rioleringsbuizen. Dat is nodig omdat de ondergrond in de werkzone onstabiel is, waardoor de buizen zonder de extra fundering zouden kunnen verzakken. De groutpalen zitten er nu voor het overgrote deel in. Enkel in de zone van de Zevekotestraat worden nog palen geboord.

 

Ondertussen ligt de riolering ter hoogte van de rioolwaterzuiveringsinstallatie. De aannemer heeft de riolering aangelegd tot aan het Slijpeduikergeleed (waterloop). Er werd een steenslagfundering aangebracht. Dit wordt tijdens de kerstvakantie afgeloten voor alle verkeer.

 

Van vrijdag 24 december (inbegrepen) tot en met zondag 9 januari heeft de aannemer vakantie. Op maandag 10 januari 2022 hervat hij de aanleg van de riolering. Hij werkt vanaf het Slijpeduikergeleed richting Leffinge. In het nieuwe jaar start er ook een ploeg om de huizen af te koppelen. We wensen je alvast een fijn eindejaar.

 

19 nov 2021

Na paalfunderingen volgt aanleg riolering

 

Over het grootste deel van het traject van de werken heeft de aannemer de bovenste laag asfalt verwijderd. Daarna is hij gestart met de paalfunderingen. Hiermee schuift hij langzaam op vanuit Slijpe naar Leffinge.

 

Ook werd gestart met de aanleg van de riolering ter hoogte van de aansluiting met de waterzuiveringsinstallatie. Deze zal vermoedelijk midden december kunnen opstarten.

 

Volgende week beginnen we de riolering te plaatsen vanaf de zuiveringsinstallatie in de richting van Leffinge.