Nieuws

23333 - Aansluiting lozingspunten Boeyendaal
02 mei 2024

Rioleringswerken Boeyendaalstraat, verlof op 9 en 10 mei

 

Planning

De komende weken leggen we verder riolering aan in de Boeyendaalstraat. We leggen de riolering aan in een vooruitschrijdende werkzone van telkens ongeveer 50 meter. De sleuf van de riolering gaat dicht en krijgt een tijdelijke steenslagverharding voordat het volgende deel opengaat.  Zo houden we de woningen maximaal bereikbaar.

 

Op 9 en 10 mei heeft de aannemer verlof. Er zal dan geen activiteit zijn op de werf.

 

Bereikbaarheid

Tijdens de rioleringswerken in de Boeyendaalstraat zijn zowel de Hollestraat als de Boeyendaalstraat bereikbaar voor plaatselijk verkeer.

08 apr 2024

Onderlaag te nat, asfaltwerken schuiven op

 

Na controle blijkt de onderlaag asfalt in de Hollestraat en Boeyendaalstraat momenteel te nat om de toplaag aan te leggen. Als het niet meer regent is deze morgen voldoende opgedroogd en kunnen we alsnog asfalteren op dinsdag 9 april. We beginnen aan Boeyendaalstraat nr. 9 en werken zo richting de Ballingstraat.

  • Eerst brengen we een kleeflaag aan op de onderlaag. Betreed deze niet! Dit plakkerig goedje is moeilijk of niet te verwijderen van banden, kledij, ...
  • In de loop van de dag leggen we het asfalt, dat een uur of vier nodig heeft om af te koelen. Pas daarna zetten we de weg terug open.

 

Parkeer je wagen buiten de werkzone

Op dinsdag 9 april vanaf 07:00 kan je de werkzone niet betreden met de wagen. Heb je je wagen nodig, parkeer hem dan de dag op voorhand buiten de werkzone.

02 apr 2024

Asfaltwerken op 8 april

 

De Hollestraat en Boeyendaal krijgen nieuwe asfalt

De rioleringswerken zijn bijna achter de rug en het is tijd om de weg te asfalteren. We starten om 07:00 op maandag 8 april. We beginnen aan Boeyendaalstraat nr. 9 en werken zo richting de Ballingstraat.

  • Eerst brengen we een kleeflaag aan op de onderlaag. Betreed deze niet! Dit plakkerig goedje is moeilijk of niet te verwijderen van banden, kledij, ...
  • In de loop van de dag leggen we het asfalt, dat een uur of vier nodig heeft om af te koelen. Pas daarna zetten we de weg terug open.

 

Parkeer je wagen buiten de werkzone

Op maandag 8 april vanaf 07:00 kan je de werkzone niet betreden met de wagen. Heb je je wagen nodig, parkeer hem dan de dag op voorhand buiten de werkzone.

22 mrt 2024

Riolering- en asfaltwerken

Vanaf 25/3 wordt er riolering gelegd in de Boeyendaalstraat richting De Decosterstraat.
In de week van 8/4 zal er ook asfalt gelegd worden in de Hollestraat en Boeyendaalstraat in de zone waar nu al de boordstenen geplaatst werden.

06 mrt 2024

Aanleg goten en boordstenen in betonverharding

De rioleringswerken in de straat zijn bijna achter de rug. Nu volgt de afwerking van de weg met eerst de aanleg van de goten en boordstenen

 

Wat gaat er precies gebeuren?

De voorbereidende werken starten op donderdag 7 maart. Eerst worden stalen pinnen geplaatst aan de rand van het openbaar domein. Vervolgens wordt aan deze pinnen een touw bevestigd. Gelieve dit touw niet los te maken, te verlagen of te verhogen. De hoogte van het touw bepaalt het afgewerkt niveau van de nieuwe goten en boordstenen er zal worden gevolgd door de machine waarmee het beton wordt aangelegd. Van zodra de betonverharding is aangebracht, worden de stalen pinnen en het touw verwijderd. De oprit van uw woning is op dat moment echter nog niet toegankelijk. Het beton moet na de aanleg gedurende 10 dagen uitharden om voldoende sterk te worden.

 

Plaats uw voertuig buiten de werkzone vanaf donderdag 7 maart om 6.30u

De boordstenen worden gegoten in de Hollestraat en de Boeyendaalstraat tot huis nr 9

 

Van zodra het touw aan de geplaatste stalen pinnen is gespannen, kan u niet met een voertuig op of af uw oprit en dit gedurende ongeveer 2 weken. Het is dus belangrijk dat u vanaf donderdag voor 6u30 uw wagen of andere voertuigen die u wenst te gebruiken, buiten de werkzone plaatst. Gedurende deze periode kan u uw wagen parkeren in de naastliggende straten.

17 okt 2023

Start rioleringswerken Hollestraat en Boeyendaalstraat

Maandag 23 oktober starten de rioleringswerken in de Hollestraat ter hoogte van het kruispunt met de Ballingstraat. De werkzone schuift telkens op op richting de Costerstraat.

Verminderde bereikbaarheid

  • Tijdens de werken is er geen doorgaand verkeer mogelijk en is je woning/bedrijf niet of moeilijk bereikbaar met de auto.
  • Plaats je wagen tijdens de werkuren (7u tot16u30) buiten de werkzone. 

Praktisch

  • Het verkeer wordt via de De Merodestraat omgeleid.
  • Ophaalpunten voor huishoudelijk afval worden voorzien aan de Twee Leeuwenstraat.

Aanduiden huisaansluiting

  • Aansluitend op de aanleg van de riolering, worden de huisaansluitingen van vuilwater en regenwater gemaakt.
  • Vul bijgevoegde vragenlijst in en hang deze zichtbaar op achter het raam, Om te voorkomen dat tijdens de uitvoering van de werken de huisaansluitingen van de nutsleidingen worden beschadigd.
16 okt 2023

Aanleg asfalt Ballingstraat en Hollestraat

Door het aanleggen van asfalt zal de Ballingstraat en Hollestraat tijdelijk niet toegankelijk zijn op woensdag 18 en donderdag 19 oktober. 

  • Woensdag wordt de straat geveegd en wordt een kleefband aangebracht tegen het beton. 
  • Donderdag om 7u wordt een kleeflaag aangelegd. Deze laag laat vieze sporen na op schoenen, banden en ander materiaal dat ermee in aanraking komt. Betreed in geen geval de kleeflaag.
  • De aanleg van de toplaag van het asfalt volgt nadien.De straat wordt opnieuw opengesteld na het afkoelen van de toplaag.

Plaats uw wagen of andere voertuigen vóór woensdag 18 oktober buiten de werkzone. 

15 sep 2023

Vanaf maandag 18 september betonwerken in de Ballingstraat en Hollestraat

 

  • Op maandag 18 september starten we met de aanleg van de goten en boordstenen in ter plekke gestort beton.
  • Vanaf die dag zijn de woningen niet bereikbaar met de wagen, gedurende ongeveer 2 weken. Plaats je wagen buiten de werkzone vanaf 18 september voor 06:30.
  • Meer informatie lees je in de bijgevoegde infobrief.
05 apr 2023

Start der werken

 

Maandag 17 april start aannemer DSV met de rioleringswerken. De werken worden gefaseerd uitgevoerd. Waar in welke fase gewerkt wordt, vindt u in de eerste bijlage.

 

De straten worden per deel opgebroken. Eerst verwijdert de aannemer de wegenis en daarna graaft hij over korte afstand een sleuf voor de rioolbuis. Zodra de buis in de grond ligt, wordt de sleuf aangevuld en afgedekt met steenslag. Daar kunt u met de wagen voorzichtig over rijden. Matig daarom alstublieft uw snelheid: het blijft een werf.

 

Voor doorgaand verkeer wordt een omleiding voorzien. In de tweede bijlage vindt u het omleidingsplan van kracht tijdens de eerste twee fases van de werken. Voor de volgende fases voorzien we een aangepaste omleiding.