Projectoverzicht

ZWE3015 - Kortrijkstraat (kerk-Bekaertstraat) en deel Avelgemstraat
Laatst bijgewerkt: 23 sep 2023

Dit project volgen

 • Krijg belangrijke info
 • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Startdatum: 19 april 2022

De werken zullen 17 maanden duren

De gemeente Zwevegem en Riopact leggen een gescheiden rioleringsstelsel aan in de Kortrijkstraat en de Avelgemstraat en dit tussen de rotonde Bekaertstraat en de Twee Molenstraat / Leopoldstraat.

 

Het afvalwater wordt afgevoerd naar het pompstation in de Kortrijkstraat, ter hoogte van de Vande Vennestraat. Dit pompstation wordt beheerd door Aquafin. Het regenwater wordt afgevoerd naar de Keibeek, die aan het pompstation van Aquafin de Kortrijkstraat dwarst. Momenteel wordt hier en daar nog vuilwater op de Keibeek geloosd. Ook daaraan wordt met dit project verholpen.

 

De Kortrijkstraat en Avelgemstraat krijgen een nieuw wegprofiel. Daarbij gaat speciale aandacht naar de fietser. We voorzien aanliggende fietspaden en fietssuggestiestroken. Waar mogelijk worden bomen aangeplant en groenbermen voorzien.

 

De werken situeren zich in de Kortrijkstraat en Avelgemstraat, dit tussen de rotonde Bekaertstraat en de Twee Molenstraat / Leopoldstraat. De kruispunten met de zijstraten worden veiliger ingericht.

 

Meer informatie over deze werken op de website van de Zwevegem.

Nieuws en updates

 • 04 sep 2023

  Riolering op kruispunt Avelgemstraat-Twee Molenstraat

   

  Deze week legt de aannemer vuilwater- en regenwaterriolering op het kruispunt Avelgemstraat-Twee Molenstraat. Tussen de Otegemstraat en de Twee Molenstraat voert hij nog drie huisaansluitingen uit.

   

  Verder starten de wegeniswerken in het deel Otegemstraat - Twee Molenstraat. De aannemer breekt de voetpaden op en plaatst de borduren, de kantstroken en de straatkolken.

   

 • 22 jun 2023

  Doorgang Kortrijkstraat - Otegemstraat gaat op 28 juni open

   

  In de doorgang Kortrijkstraat - Otegemstraat ligt ondertussen de toplaag asfalt. De aannemer brengt de belijning nog aan. Zo kan de straat op woensdag 28 juni open gaan over het verkeer. Ook de parking achter het Kruidvat is langs deze weg te bereiken.

   

  Rioleringswerken koker Keibeek

   

  De aannemer legt momenteel de riolering in de koker van de Keibeek, aan de Vande Vennestraat. De vuilwateraansluitingen, die nu nog in de koker lozen, sluiten we aan op de nieuwe riolering.


  Planning Avelgemstraat

   

  In de Avelgemstraat is de wegenis opgebroken tussen de Kasteeldreef en het kruispunt Avelgemstraat - Twee Molenstraat. Hier voeren we nog rioleringswerken uit. We zorgen ervoor dat de onderfundering van de straat ligt tegen het bouwverlof. Tijdens het bouwverlof, dat start op vrijdag 21 juli, zijn de woningen bereikbaar. Opgelet: het blijft een werf, rijd daarom stapvoets.

   

  Na het bouwverlof (midden augustus) gaat het kruispunt Avelgemstraat - Twee Molenstraat op de schop. Verder werken we de wegenis af.

   

  We verwachten dat eind september alle werken zijn afgerond.

   

 • 27 apr 2023

  Planning werken in grote lijnen

   

  Momenteel werkt de aannemer in de bocht tussen De Post en de Kasteeldreef. De vuilwater- en de regenwaterriolering liggen bijna. In de week van 1 mei worden de huisaansluitingen uitgevoerd.

   

  Daarna leggen we de weg aan. Volgens de planning zouden de wegenwerken klaar zijn tegen eind mei. Het is de bedoeling begin juni de as Kortrijkstraat-Otegemstraat volledig open te stellen voor verkeer. Eind mei brengen we ook de belijning aan op de volledige wegenis tussen de rotonde Bekaertstraat en de Otegemstraat.

   

  Tot het bouwverlof

   

  Vanaf juni tot het bouwverlof (20 juli) leggen we riolering tussen de Kasteeldreef en het kruispunt met de Twee Molenstraat. Tegen het bouwverlof willen we de onderfundering aanbrengen. Daar kan je voorzichtig over rijden.

   

  Na het bouwverlof wordt de wegenis verder afgewerkt.

Dit project volgen

 • Krijg belangrijke info
 • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Nuttige contacten

Contactcenter

03 450 45 45 (elke werkdag van 8u tot 17u)

Contactformulier

Lode Provoost

Werfleider aannemer Persyn

Locatie werfkeet:

Wordt later meegedeeld

Christophe Calant

Gemeente Zwevegem