Projectoverzicht

ZWE3015 - Kortrijkstraat (kerk-Bekaertstraat) en deel Avelgemstraat
Laatst bijgewerkt: 17 nov 2023

Dit project volgen

 • Krijg belangrijke info
 • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Startdatum: 19 april 2022

De werken zullen 18 maanden duren

De gemeente Zwevegem en Riopact leggen een gescheiden rioleringsstelsel aan in de Kortrijkstraat en de Avelgemstraat en dit tussen de rotonde Bekaertstraat en de Twee Molenstraat / Leopoldstraat.

 

Het afvalwater wordt afgevoerd naar het pompstation in de Kortrijkstraat, ter hoogte van de Vande Vennestraat. Dit pompstation wordt beheerd door Aquafin. Het regenwater wordt afgevoerd naar de Keibeek, die aan het pompstation van Aquafin de Kortrijkstraat dwarst. Momenteel wordt hier en daar nog vuilwater op de Keibeek geloosd. Ook daaraan wordt met dit project verholpen.

 

De Kortrijkstraat en Avelgemstraat krijgen een nieuw wegprofiel. Daarbij gaat speciale aandacht naar de fietser. We voorzien aanliggende fietspaden en fietssuggestiestroken. Waar mogelijk worden bomen aangeplant en groenbermen voorzien.

 

De werken situeren zich in de Kortrijkstraat en Avelgemstraat, dit tussen de rotonde Bekaertstraat en de Twee Molenstraat / Leopoldstraat. De kruispunten met de zijstraten worden veiliger ingericht.

 

Meer informatie over deze werken op de website van de Zwevegem.

Nieuws en updates

 • 23 okt 2023

  Klinkers en asfalt in deel Avelgemstraat

   

  Wat voeren we deze week en de komende weken uit? Je leest het hieronder.

   

  • Deze week (23 oktober) legt de aannemer verder klinkers aan in de Avelgemstraat, tussen de Kasteeldreef en de Twee Molenstraat.
  • Vanaf dinsdag 24 oktober brengt de aannemer de riooldeksels op hoogte.
  • Woensdag 25 oktober voorzien we de aanleg van de onderlaag asfalt in de Avelgemstraat. De aannemer steekt hiervoor nog briefjes in de bussen.
   Opgelet - Bij bv. aanhoudende regen kunnen we geen asfalt leggen. De planning wordt dan aangepast.
  • De week van 1 november werkt de aannemer niet (herfstvakantie).
  • Vanaf maandag 6 november werken we verder in de koker langs de Vande Vennestraat. Daar leggen we een kleine regenwaterleiding aan in de Keibeek.
    
 • 04 sep 2023

  Riolering op kruispunt Avelgemstraat-Twee Molenstraat

   

  Deze week legt de aannemer vuilwater- en regenwaterriolering op het kruispunt Avelgemstraat-Twee Molenstraat. Tussen de Otegemstraat en de Twee Molenstraat voert hij nog drie huisaansluitingen uit.

   

  Verder starten de wegeniswerken in het deel Otegemstraat - Twee Molenstraat. De aannemer breekt de voetpaden op en plaatst de borduren, de kantstroken en de straatkolken.

   

 • 22 jun 2023

  Doorgang Kortrijkstraat - Otegemstraat gaat op 28 juni open

   

  In de doorgang Kortrijkstraat - Otegemstraat ligt ondertussen de toplaag asfalt. De aannemer brengt de belijning nog aan. Zo kan de straat op woensdag 28 juni open gaan over het verkeer. Ook de parking achter het Kruidvat is langs deze weg te bereiken.

   

  Rioleringswerken koker Keibeek

   

  De aannemer legt momenteel de riolering in de koker van de Keibeek, aan de Vande Vennestraat. De vuilwateraansluitingen, die nu nog in de koker lozen, sluiten we aan op de nieuwe riolering.


  Planning Avelgemstraat

   

  In de Avelgemstraat is de wegenis opgebroken tussen de Kasteeldreef en het kruispunt Avelgemstraat - Twee Molenstraat. Hier voeren we nog rioleringswerken uit. We zorgen ervoor dat de onderfundering van de straat ligt tegen het bouwverlof. Tijdens het bouwverlof, dat start op vrijdag 21 juli, zijn de woningen bereikbaar. Opgelet: het blijft een werf, rijd daarom stapvoets.

   

  Na het bouwverlof (midden augustus) gaat het kruispunt Avelgemstraat - Twee Molenstraat op de schop. Verder werken we de wegenis af.

   

  We verwachten dat eind september alle werken zijn afgerond.

   

Dit project volgen

 • Krijg belangrijke info
 • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Nuttige contacten

Contactcenter

03 450 45 45 (elke werkdag van 8u tot 17u)

Contactformulier

Lode Provoost

Werfleider aannemer Persyn

Locatie werfkeet:

Wordt later meegedeeld

Christophe Calant

Gemeente Zwevegem