Projectoverzicht

20878 - VBR Gelroodsesteenweg
Laatst bijgewerkt: 20 mei 2019

Dit project volgen

 • Krijg belangrijke info
 • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Startdatum: 03 april 2017

De werken zullen 24 maanden duren

De rioleringswerken van Aquafin hebben tot doel het afvalwater uit Betekom, dat nu in de Grote Laak belandt, aan te sluiten op het rioleringsnetwerk. Via dit netwerk komt het afvalwater vervolgens in de rioolwaterzuiveringsinstallatie van Aarschot terecht. Het gaat om het afvalwater van ongeveer 150 inwoners dat bijkomend zal worden opgevangen en gezuiverd. Deze werken vinden plaats in de Gelroodsesteenweg, het C. Vissenaekensplein en rond de Sint-Laurentiuskerk. Daarnaast zal ook Infrax gelijkaardige rioleringswerken uitvoeren in de Sint-Laurentiusstraat, de Pastorijstraat, de Werchtersesteenweg en de Gelroodsesteenweg. Na de rioleringswerken investeert de gemeente Begijnendijk in een een veilig, aangenaam en verkeersluw dorpscentrum. Met oog op een goede bereikbaarheid van de handelaars en voldoende ruimte voor voetgangers en fietsers worden zowel de weginrichting als de fietspaden en parkeerplaatsen aangepakt. Na de werkzaamheden wordt het doorgaand verkeer dat niet in het centrum hoeft te zijn, afgeleid langs de Pastorijstraat.

Nieuws en updates

 • 19 mrt 2019

  Afwerking van de werf is stilaan in zicht

  In de Gelroodsesteenweg (deel), de Werchtersesteenweg (deel) en de P. Scharpélaan (lokaal) werd het beton gegoten. Op vrijdag 22 maart begint de aannemer met de aanleg van de klinkers voor de bermverhardingen. Daarna volgt de algemene afwerking van de werf. Dit zal naar alle waarschijnlijkheid duren tot eind april 2019.

 • 19 feb 2019

  Aanleg boordstenen Werchtersesteenweg

  Begin maart wordt in de Werchtersesteenweg de glijbekisting aangebracht zodat de boordstenen ter plaatse in beton kunnen worden gegoten. Het beton moet nadien uitdrogen, daarom mag je er een poos niet met de wagen over rijden.

  We voorzien dat de aannemer in de tweede week van maart de betonverharding van de rijweg legt. Eind maart kan hij beginnen met de aanleg van de parkeerplaatsen. Tegelijk worden ook de voetpaden aangelegd.

 • 24 jan 2019

  Aanleg wegenis Werchtersesteenweg begin februari

  De twee voorbije weken werd in de Werchtersesteenweg eerst de vuilwaterriolering en vervolgens de regenwaterriolering gelegd. Deze week sluit de aannemer de woningen aan op de nieuw aangelegde riolering. Begin februari wordt gestart met de fundering en de aanleg van de wegenis.

Dit project volgen

 • Krijg belangrijke info
 • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Praktische info

Het volledige project duurt tot het najaar van 2018. Dit betekent niet dat de bewoners en handelaars twee jaar hinder voor hun deur zullen hebben. Lees hier alle praktische info i.v.m. wegomleidingen, bereikbaarheid, afvalophaling, ...

Contactpersonen

Contactcenter

03 450 45 45 (elke werkdag van 8u tot 19u)

Contactformulier

Marc Storms - aannemer Hens

Locatie werfkeet: Pastorijstraat (Begijnendijk)