Projectoverzicht

21538A - VBR Loksbergen
Laatst bijgewerkt: 22 mei 2019

Dit project volgen

 • Krijg belangrijke info
 • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Startdatum: 04 maart 2016

De werken zullen 39 maanden duren

Deze rioleringswerken van Aquafin hebben tot doel het afvalwater van Loksbergen, dat nu in de Rijnrodebeek (Ijzerenbeek) belandt, aan te sluiten op het rioleringsnetwerk. Via dit netwerk komt het afvalwater vervolgens in de rioolwaterzuiveringsinstallatie van Halen terecht. Het gaat om het afvalwater van ongeveer 1070 inwoners dat bijkomend zal worden opgevangen en gezuiverd. Tegelijkertijd zal ook Infrax rioleringswerken uitvoeren, waarbij twee afzonderlijke buizen voor het afval- en het regenwater worden aangelegd. De werken van Aquafin en Infrax vinden plaats in de Loksbergenstraat, de Zilveren Helmenstraat, de Liniestraat, de Betserbaan, de Ijzerwinningsstraat, de Lancierstraat, de Kauwplasstraat, de Oude Baan en de Asbronstraat. Na de rioleringswerken, bij de heraanleg van het wegdek, investeert de stad Halen in verkeersveiligheid door aangepaste fietspaden in de Liniestraat, de Zilveren Helmenstraat en de Loksbergenstraat te voorzien.

Nieuws en updates

 • 06 aug 2018

  Herstel stoepen Loksbergenstraat

  In de Loksbergenstraat werd de collector van Aquafin inmiddels volledig aangelegd. De aannemer herstelt er de stoepen.

  Ondertussen voert de aannemer voor rekening van rioolbeheerder Infrax de rioleringswerken uit in de Kauwplasstraat.

 • 23 mrt 2018

  Definitieve betonverharding in Loksbergenstraat

  De laatste fase van de Loksbergenstraat werd deze week voorzien van de definitieve betonverharding. Nu zijn er nog enkele werken van de nutsbedrijven gepland. Ook de definitieve heraanleg van de stoep staat nog op de planning. Pas na deze werken en het uitharden van het beton kan de rijweg terug opengesteld worden. Op dat moment kunnen de werken in de Kauwplasstraat aanvangen. Deze werken zijn ten laste van Infrax.

 • 20 feb 2018

  Uitvoering huisaansluitingen Loksbergenstraat

  De aannemer is bezig met de uitvoering van de huisaansluitingen in de laatste fase van de Loksbergenstraat. Dit zal duren tot begin maart. Vervolgens wordt de fundering van de rijweg aangebracht.

  In de tweede helft van maart krijgt de volledige Loksbergenstraat een betonverharding en wordt één stoep afgewerkt. De nutsmaatschappijen kunnen dan in april de definitieve werken uitvoeren aan de andere zijde, daar waar dit tot hiertoe nog niet gebeurde.

  De nutsmaatschappijen zijn ook bezig met voorbereidende werken in de Asdonkstraat (tot begin maart) en in de Kauwplasstraat (tot eind maart). Daarna kan ook hier de riolering aangelegd worden.

Dit project volgen

 • Krijg belangrijke info
 • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Praktische info

Het volledige project duurt ongeveer 21 maanden. Dit betekent niet dat de bewoners en handelaars gedurende deze periode hinder voor hun deur zullen ondervinden.

Contactpersonen

Contactcenter

03 450 45 45 (elke werkdag van 8u tot 19u)

Contactformulier

Robin Foelen - aannemer VBG en Colas

locatie werfkeet: Gidsenstraat 2a (Halen)