Projectoverzicht

22069 - Afkoppeling grachtinlaat Kleemstraat - Loddershoek
Laatst bijgewerkt: 24 mei 2019

Dit project volgen

 • Krijg belangrijke info
 • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Startdatum: 02 oktober 2017

De werken zullen 20 maanden duren

Opgelet: de officiële startdatum is 02/10/2017. De effectieve start van onze werken ligt momenteel op 26/03/2018. In de tussentijd is de werf eerst geschorst, vervolgens zijn de nutsmaatschappijen gestart met hun voorbereidingen. Eind maart kunnen de eigenlijke werken aan de wegenis en riolering starten.

 

Aquafin, de gemeente Ternat en de rioolbeheerder Farys (TMWV) plannen de aanleg van een gescheiden rioolstelsel in de Kleemstraat en de Egaartbaan, waarbij regen- en afvalwater gescheiden zullen worden afgevoerd. Daarnaast zullen ook een aantal grachten worden aangelegd of geoptimaliseerd teneinde het regenwater zoveel als mogelijk ter plaatse te laten infiltreren en vertraagd af te voeren naar de Bellebeek.

 

 

Nieuws en updates

 • 23 mei 2019

  Laatste afwerking

   

  De werken zijn bijna voorbij. De aannemer dient nog het terrein voor grondverbetering te herstellen in oorspronkelijke toestand en de werfkeet weg te halen. Op openbaar domein wordt ter hoogte van dit terrein de gracht nog afgewerkt: een paar meter gracht, met ernaast de nodige grasdallen. De Egaardbaan is voor 95% afgewerkt.

 • 29 nov 2018

  Korte update

   

  In Fase 2 op de Egaartbaan is de aannemer bezig met het aanleggen van de riolering. Er wordt een nieuwe afvalwaterleiding aangelegd en het regenwater wordt via de grachten afgevoerd.

   

  In Fase 3 op de Loddershoek worden momenteel de grachten afgewerkt. De waterlopen zijn reeds getrokken en gefatsoeneerd waar nodig. Ze worden nu voorzien van een beschoeiing, die de wanden zal beschermen tegen erosie en instorting. Op die manier zullen de grachten hun werk beter kunnen doen.

 • 20 apr 2018

  Planning op korte termijn

   

  De rioleringswerken zijn volop aan de gang. De komende paar weken zal de aannemer de riolering aanleggen in de Kleemstraat, vanaf het pleintje tot aan het kruispunt met de Fossebaan. Aansluitend worden vanaf Kleemstraat 33, richting de Fossebaan, de woningen aangesloten op de nieuwe riolering.

Dit project volgen

 • Krijg belangrijke info
 • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Contactpersonen

Contactcenter

03 450 45 45 (elke werkdag van 8u tot 19u)

Contactformulier

Jan Windey - Wintraco CVBA (aannemer)

Locatie werfkeet: nog te bepalen