Projectoverzicht

22360 - Aansluiting Lozingspunten Tempelbeek
Laatst bijgewerkt: 24 mei 2019

Dit project volgen

 • Krijg belangrijke info
 • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Startdatum: 15 oktober 2018

De werken zullen 9 maanden duren

Vandaag lozen meerdere woningen hun afvalwater rechtstreeks in de Tempelbeek. Ook het afvalwater van enkele omliggende straten komt in deze beek terecht. Met dit project zal al het afvalwater worden opgevangen en langs de Gemeentestraat aangesloten op de collector. De collector brengt het afvalwater naar de rioolwaterzuiveringsinstallatie in Leuven.

Nieuws en updates

 • 23 mei 2019

  Begin juni plaatsing overstort, einde juni onderlaag asfalt

   

  Op 4 juni zal door de aannemer het overstort tegenover de Tempelbeek worden geplaatst. Dat is een betonnen prefab-constructie die als nooduitlaat zal dienen voor de riolering, ingeval zware regenval de leidingen overweldigt. 

   

  Tegen 14 juni wordt verwacht dat de aannemer de huisaansluitingen heeft afgewerkt. In de week van 17 juni wordt de riolering nog geïnspecteerd met een camera. Daarna, tegen 21 juni, wordt de fundering van de rijweg geplaatst en zullen de boordstenen in beton worden aangelegd. De week van 27 juni verwachten we de onderlaa asfalt te kunnen aanleggen.

   

  Daarna volgt nog de afwerking van de weg (deksels op de juist hoogte, belijning, fatsoeneren kleine afwerkingen ,...) en het opkuisen van het terrein voor grondverbetering.

 • 09 mei 2019

  Huizen worden aangesloten op nieuw rioolnet

  De aannemer is met de riolering gevorderd tot in de veldweg en is nu net voorbij de verbinding met de Lindestraat.  

  De Watergroep heeft tussen de huisnummers 21 en 49 het drinkwaternet aangepast. Deze week worden nog drie huizen aangesloten op het nieuwe drinkwaternet. Daarna begint de aannemer met het aansluiten van de huizen op het nieuw aangelegde rioolnet.

  Volgens de planning kan de aannemer begin juni starten met de aanleg van de weg.  Naar verwachting zullen de werken eind augustus klaar zijn.

 • 11 apr 2019

  Bouwverlof van 15 tot 22 april

  Van 15 tot en met 22 april heeft de aannemer van de rioleringswerken bouwverlof. Dit geldt ook voor de aannemer van De Watergroep. De rioleringswerken hervatten op dinsdag 23 april ter hoogte van huisnummer 38 en duren vermoedelijk tot 10 mei. Heel die tijd zullen beide aannemers tegelijk aan het werk zijn. Ze zorgen ervoor dat de inwoners van de verkaveling naar hun woning kunnen langs de Sweysveldstraat of langs de Tempelbergstraat.

Dit project volgen

 • Krijg belangrijke info
 • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Contactpersonen

Contactcenter

03 450 45 45 (elke werkdag van 8u tot 19u)

Contactformulier

Luc Goossens - Werfleider aannemer DSV

Locatie werfkeet: Tempelstraat achter nr. 28 op Tempelberg