Projectoverzicht

22557 - Collector Steentjesstraat - Rivierstraat - 1ste fase
Laatst bijgewerkt: 20 mei 2019

Dit project volgen

 • Krijg belangrijke info
 • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Startdatum: 16 oktober 2017

De werken zullen 22 maanden duren

Met deze werken wil Aquafin een deel van het afvalwater van Laarne dat nu nog in de Kapellebeek en Maanbeek belandt, aansluiten op het rioleringsnet. Via dit netwerk zal het uiteindelijk terechtkomen in de rioolwaterzuiveringsinstallatie in de Veldmeersstraat. Op termijn zal daar ook een nieuwe zuiveringsinstallatie worden gebouwd. Het gaat om het afvalwater van ongeveer 180 inwoners dat bijkomend zal worden opgevangen en gezuiverd.

Riopact (de rioolbeheerder voor de gemeente Laarne) zal tegelijkertijd voor de gemeente een gescheiden rioleringsstelsel aanleggen in de Kapellestraat, Lange Meire, Molenstraat, Wegvoeringstraat en Vosselosstraat. Dit project gaat in hoofdzaak over het afkoppelen van het regenwater dat momenteel op de zuiveringsinstallatie toekomt.

Deze werken maken deel uit van een groter geheel. Ook in de Heirweg (tussen de Steentjestraat en de Holeindestraat) en het deel van de Holeindestraat ten noorden van de gewestweg zal aansluitend een gescheiden stelsel aangelegd worden. Dit gebeurt via een aparte aanbesteding. Langs de as Steentjestraat - Lange Meire - Molenstraat en in de Wegvoeringstraat worden deze rioleringswerken in samenwerking met de gemeente Laarne gecombineerd met de aanleg van een nieuw fietspad.

Nieuws en updates

 • 18 apr 2019

  Vanaf dinsdag 23/04 werken in Wegvoeringstraat

   

  De Wegvoeringstraat en een gedeelte van de Meirhoekstraat (tussen Termstraat en Korte Meire) worden afgesloten voor alle verkeer. Het kruispunt Korte Meire/ Meirhoekstraat blijft open. Er wordt een omleiding ingesteld in beide richtingen, via de Korte Meire, Lange Meire en Molenstraat. Dit gedeelte van de Lange Meire en de Molenstraat is opengesteld voor alle verkeer.

   

  Tussen de Korte Meire en de Heirweg N445 wordt nog steeds gewerkt. Om doorgaand verkeer daar onmogelijk te maken wordt de Lange Meire ter hoogte van huisnummer 54 geknipt. Dit gedeelte van de Lange Meire en de Steentjestraat is bereikbaar via de N445, de Zevensterstraat en vanuit Wetteren via de Meirhoekstraat, Korte Meire, Veldmeersstraat, Leeweg en Hoekstraat.

   

  De Termstraat is niet bereikbaar via de Meirhoekstraat/ Wegvoeringstraat.

   

  Ook in de Steentjestraat blijft de aannemer voortwerken aan de bermen en voetpaden. Om die werken op een veilige manier te kunnen uitvoeren wordt er nog geen doorgaand verkeer toegelaten. 

 • 08 apr 2019

  Uitstel werken Wegvoeringstraat, deze week asfalt in de Steentjestraat

   

  In de Lange Meire worden de komende paar dagen de belijning, wegmarkering en signalisatie voorzien. Alle wagens dienen tijdens de werkuren uit de werfzone te worden geplaatst.

   

  De werken in de Wegvoeringstraat worden uitgesteld tot na de paasvakantie. De week van 15/04 is de aannemer in verlof, dus we zullen hier starten tot vanaf dinsdag 23/04.

   

  In de Steentjestraat worden de fietspaden en de fundering van de voetpaden aangelegd. Deze week wordt de zone voor het schooltje opgebroken, we zullen de parking minstens voorzien van een fundering in mager beton voor de paasvakantie. Asfaltering zal daar pas na de paasvakantie kunnen gebeuren. De rijweg tot aan de gewestweg wordt op donderdag 11/04 voorzien van een onderlaag asfalt, weliswaar onder voorbehoud van weersomstandigheden. Tussen 23/04 en het einde van mei worden de voetpaden en bermen afgewerkt. Nadien wordt de volledige Steentjestraat voorzien van een toplaag in asfalt.

 • 26 mrt 2019

  Week van 08/04 verdere asfaltering in Steentjestraat

   

  In de Steentjestraat worden momenteel de kantstroken verder aangelegd, tot aan de N445. Volgende week wordt dan in dezelfde zone het fietspad gegoten. Daarna moet het beton van het fietspad enkele dagen uitharden.

   

  Terwijl het beton uithardt kan de aannemer in de Steentjestraat niet verderwerken. We beginnen dan al met de voorbereidingen in de Wegvoeringstraat: woensdag 3 april wordt de straat afgesloten en kan gestart worden met de opbraak van de weg, vanaf kruispunt Korte Meire in de richting van Laarne dorp.

   

  De week van 8 april wordt de Steentjestraat verder afgewerkt. De zones waar geen beton kan worden aangelegd met een glijbekisting worden op een andere wijze afgewerkt. Tegen het einde van dezelfde week wordt de onderlaag asfalt aangelegd, zodat de Steentjestraat voor de paasvakantie beter toegankelijk is. Nadien worden stelselmatig de bermen en voetpaden afgewerkt.

   

  In de tweede week van de paasvakantie (vanaf 15 april) is de aannemer in bouwverlof. 

Dit project volgen

 • Krijg belangrijke info
 • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Contactpersonen

Contactcenter

03 450 45 45 (elke werkdag van 8u tot 19u)

Contactformulier

Frederik Hoebeke - Aclagro NV (aannemer)

Locatie werfkeet: omgeving Microfibres zijde Steentjestraat