Projectoverzicht

22557 - Collector Steentjesstraat - Rivierstraat - 1ste fase
Laatst bijgewerkt: 19 sep 2019

Dit project volgen

 • Krijg belangrijke info
 • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Startdatum: 16 oktober 2017

De werken zullen 23 maanden duren

Met deze werken wil Aquafin een deel van het afvalwater van Laarne dat nu nog in de Kapellebeek en Maanbeek belandt, aansluiten op het rioleringsnet. Via dit netwerk zal het uiteindelijk terechtkomen in de rioolwaterzuiveringsinstallatie in de Veldmeersstraat. Op termijn zal daar ook een nieuwe zuiveringsinstallatie worden gebouwd. Het gaat om het afvalwater van ongeveer 180 inwoners dat bijkomend zal worden opgevangen en gezuiverd.

Riopact (de rioolbeheerder voor de gemeente Laarne) zal tegelijkertijd voor de gemeente een gescheiden rioleringsstelsel aanleggen in de Kapellestraat, Lange Meire, Molenstraat, Wegvoeringstraat en Vosselosstraat. Dit project gaat in hoofdzaak over het afkoppelen van het regenwater dat momenteel op de zuiveringsinstallatie toekomt.

Deze werken maken deel uit van een groter geheel. Ook in de Heirweg (tussen de Steentjestraat en de Holeindestraat) en het deel van de Holeindestraat ten noorden van de gewestweg zal aansluitend een gescheiden stelsel aangelegd worden. Dit gebeurt via een aparte aanbesteding. Langs de as Steentjestraat - Lange Meire - Molenstraat en in de Wegvoeringstraat worden deze rioleringswerken in samenwerking met de gemeente Laarne gecombineerd met de aanleg van een nieuw fietspad.

Nieuws en updates

 • 05 sep 2019

  Komende weken heraanleg Meirhoekstraat

   

  In fase 3B wordt deze week gewerkt aan de boordstenen en goten, met ter plaatse gestort beton in een glijbekisting. Volgende week wordt dan het resterende gedeelte van het betonnen fietspad aangelegd. We verwachten half september de straat te kunnen asfalteren.

 • 07 aug 2019

  Nieuwe fase gestart op 6 augustus

   

  De Steentjestraat, Lange Meire, Molenstraat en Kapellestraat zijn opgesteld voor doorgaand verkeer. 

  Het kruispunt Korte Meire/Meirhoekstraat is afgesloten voor verkeer.
  Er wordt momenteel gewerkt vanaf de Wegvoeringstraat 1 (vrije basisschool) tot aan de Meirhoekstraat 6 (tussen Termstraat en Fonteinbeek).
  Dit is voorlopig het enige stuk waar nog geen verkeer mogelijk is.

  Er wordt verwacht dit stuk tegen eind september terug open te stellen voor verkeer. 

   

  Ook in de Vosselosstraat en de Holeindestraat wordt nog gewerkt, maar hier is plaatselijk verkeer toegelaten.

   

  Vanuit Wetteren kan je Laarne dorpskern bereiken via Kalkensteenweg, Provinciebaan, Colmanstraat, N445, Steentjestraat, Lange Meire en Molenstraat. 

 • 07 jun 2019

  Volgende week toplaag in Steentjestraat

   

  In de fase van de Wegvoeringstraat worden de lijnvormige elementen (goten en boordstenen) geplaatst. Aan de oneven zijde is dat reeds gebeurd, langs de even zijde is voorzien dit te doen op dinsdag 11 juni. In het deel Termstraat tot Veldmeersstraat dienen de huisaansluitingen voor afvalwater nog te worden overgekoppeld op de nieuwe riolering. In de Meirhoekstraat (Temstraat tot de beek) wordt pas in de week van 24 juni verder opgebroken, nadat de Steentjestraat en Lange Meire zijn afgewerkt.

   

  In de Steentjestraat (fase 2A) zijn de bermen in kasseien geplaatst ter hoogte van de Heirweg. Tegen 12/06 kunnen we die openstellen voor plaatselijk verkeer. Volgende week, tussen 11 en 13 juni, is voorzien de toplaag asfalt te leggen in de Steentjestraat tussen Korte Meire en Heirweg en in de Lange Meire. In de week van 17 juni wordt dan de belijning voorzien en de rijweg en het fietspad vrijgemaakt. Het is de bedoeling in de week van 24 juni de gehele as Molenstraat-Lange Meire-Steentjestraat open te stellen voor het verkeer.

   

  In de Vosselostraat en Holeindestraat zijn enkele boordstenen verzakt en scheef gereden. Die worden nu hersteld.

Dit project volgen

 • Krijg belangrijke info
 • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Contactpersonen

Contactcenter

03 450 45 45 (elke werkdag van 8u tot 19u)

Contactformulier

Frederik Hoebeke - Aclagro NV (aannemer)

Locatie werfkeet: omgeving Microfibres zijde Steentjestraat