Projectoverzicht

22592 - RWA leiding in Sint-Jansstraat te Hoxem (Hoegaarden)
Laatst bijgewerkt: 16 jun 2019

Dit project volgen

 • Krijg belangrijke info
 • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Startdatum: 06 november 2017

De werken zullen 19 maanden duren

Het afvalwater van ongeveer 100 inwoners uit Hoksem dat nu nog rechtstreeks in de Kapittelbeek en de Mene belandt, wordt aangesloten op een rioolwaterzuiveringsinstallatie. Om dit te realiseren wordt een gescheiden rioleringsstelsel aangelegd in de Sint-Jansstraat, de Persstraat en een deel van de Kapittelberg. Op het einde van de Sint- Jansstraat wordt er een pompstation gebouwd om het afvalwater te verpompen naar de te bouwen rioolwaterzuiveringsinstallatie langs de Kumtichsesteenweg. Het propere regenwater wordt aangesloten op de bestaande grachten en beken en op een nieuw aan te leggen bufferbekken.

Rioolbeheerder Infrax zal in de Kapittelbergstraat ook een regenwaterleiding aanleggen.

Nieuws en updates

 • 20 mei 2019

  Kruispunt Sint-Jansstraat - Kapittelbergstraat binnenkort kleine week afgesloten

  De Kumtichsesteenweg en het bufferbekken zijn afgewerkt. In de Sint-Jansstraat werd de definitieve toplaag asfalt geplaatst. (zie foto)

  Een nieuwe regenwaterleiding zal de Persstraat verbinden met het bufferbekken in de Kapittelbergstraat, dat momenteel wordt afgewerkt. Om de nieuwe leiding aan te leggen, wordt een gestuurde boring gebruikt. Hiervoor wordt het kruispunt Sint-Jansstraat - Kapittelbergstraat een kleine week afgesloten. De verder planning volgt binnenkort.  

  Ondertussen blijft de Kapittelbergstraat werfzone. Hier komt een nieuw voetpad aan de zijde van de vierkantshoeve. Er wordt ook een nieuwe toplaag asfalt voorzien.

 • 12 apr 2019

  Aanleg stoepen na de Paasvakantie

  De week van 15 april heeft de aannemer een week bouwverlof. In de week vanaf dinsdag 23 april start hij met de aanleg van de stoepen in klinkers in Kumtichsesteenweg en Sint-Jansstraat. Dit duurt zo’n 5 werkdagen, daarna wordt in de Sint-Jansstraat de toplaag asfalt aangebracht. Dit alles zou tegen 3 mei klaar moeten zijn. De aannemer van Fluvius start ook op 23 april in de Kapittelbergstraat. Deze werken duren vermoedelijk tot einde mei.

  De aannemer bekijkt nog welke verkeersassen kunnen opengesteld worden en hoe de omleidingen kunnen worden aangepast. Daar lees je hier binnenkort meer over.

 • 12 apr 2019

  Afwerking betonbaan Kumtichsesteenweg

  Op vrijdag 12 april wordt de betonbaan in de Kumtichsesteenweg afgewerkt. Het beton moeten nog uitharden, zolang mag er niet over gereden worden. Op vraag van de gemeente werden bijkomende fietssuggestiestroken voorzien in oker. Ondertussen plaatst de aannemer ook de riooldeksels.

Dit project volgen

 • Krijg belangrijke info
 • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Praktische info

De werken starten 6 november 2017 en zullen ongeveer 12 maanden duren.

Contactpersonen

Contactcenter

03 450 45 45 (elke werkdag van 8u tot 19u)

Contactformulier

Steven Delgouffe - VBG NV (aannemer)

Locatie werfkeet: hoek Kumtichsesteenweg/Kapittelberg