Projectoverzicht

22592 - RWA leiding in Sint-Jansstraat te Hoxem (Hoegaarden)
Laatst bijgewerkt: 26 apr 2019

Dit project volgen

 • Krijg belangrijke info
 • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Startdatum: 06 november 2017

De werken zullen 18 maanden duren

Het afvalwater van ongeveer 100 inwoners uit Hoksem dat nu nog rechtstreeks in de Kapittelbeek en de Mene belandt, wordt aangesloten op een rioolwaterzuiveringsinstallatie. Om dit te realiseren wordt een gescheiden rioleringsstelsel aangelegd in de Sint-Jansstraat, de Persstraat en een deel van de Kapittelberg. Op het einde van de Sint- Jansstraat wordt er een pompstation gebouwd om het afvalwater te verpompen naar de te bouwen rioolwaterzuiveringsinstallatie langs de Kumtichsesteenweg. Het propere regenwater wordt aangesloten op de bestaande grachten en beken en op een nieuw aan te leggen bufferbekken.

Rioolbeheerder Infrax zal in de Kapittelbergstraat ook een regenwaterleiding aanleggen.

Nieuws en updates

 • 12 apr 2019

  Aanleg stoepen na de Paasvakantie

  De week van 15 april heeft de aannemer een week bouwverlof. In de week vanaf dinsdag 23 april start hij met de aanleg van de stoepen in klinkers in Kumtichsesteenweg en Sint-Jansstraat. Dit duurt zo’n 5 werkdagen, daarna wordt in de Sint-Jansstraat de toplaag asfalt aangebracht. Dit alles zou tegen 3 mei klaar moeten zijn. De aannemer van Fluvius start ook op 23 april in de Kapittelbergstraat. Deze werken duren vermoedelijk tot einde mei.

  De aannemer bekijkt nog welke verkeersassen kunnen opengesteld worden en hoe de omleidingen kunnen worden aangepast. Daar lees je hier binnenkort meer over.

 • 12 apr 2019

  Afwerking betonbaan Kumtichsesteenweg

  Op vrijdag 12 april wordt de betonbaan in de Kumtichsesteenweg afgewerkt. Het beton moeten nog uitharden, zolang mag er niet over gereden worden. Op vraag van de gemeente werden bijkomende fietssuggestiestroken voorzien in oker. Ondertussen plaatst de aannemer ook de riooldeksels.

 • 08 mrt 2019

  Huisaansluitingen en wegfundering in St-Jansstraat

  Na de krokusvakantie begint de aannemer op 11 maart met het aansluiten van de woningen op de nieuwe riolering. De funderingswerken voor de Sint-Jansstraat starten in de week van 18 maart. De onderlaag asfalt op het kruispunt en vernieuwing van betonnen rijbaan in de Kumtichsesteenweg staan ingepland tussen 25 maart en 5 april. Aansluitend plaatst de aannemer de nieuwe stoepen.

Dit project volgen

 • Krijg belangrijke info
 • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Praktische info

De werken starten 6 november 2017 en zullen ongeveer 12 maanden duren.

Contactpersonen

Contactcenter

03 450 45 45 (elke werkdag van 8u tot 19u)

Contactformulier

Steven Delgouffe - VBG NV (aannemer)

Locatie werfkeet: hoek Kumtichsesteenweg/Kapittelberg