Projectoverzicht

22592 - RWA leiding in Sint-Jansstraat te Hoxem (Hoegaarden)
Last update: 22 feb 2019

Startdatum: 06 november 2017

De werken zullen 20 maanden duren

Het afvalwater van ongeveer 100 inwoners uit Hoksem dat nu nog rechtstreeks in de Kapittelbeek en de Mene belandt, wordt aangesloten op een rioolwaterzuiveringsinstallatie. Om dit te realiseren wordt een gescheiden rioleringsstelsel aangelegd in de Sint-Jansstraat, de Persstraat en een deel van de Kapittelberg. Op het einde van de Sint- Jansstraat wordt er een pompstation gebouwd om het afvalwater te verpompen naar de te bouwen rioolwaterzuiveringsinstallatie langs de Kumtichsesteenweg. Het propere regenwater wordt aangesloten op de bestaande grachten en beken en op een nieuw aan te leggen bufferbekken.

Rioolbeheerder Infrax zal in de Kapittelbergstraat ook een regenwaterleiding aanleggen.

Nieuws en updates

 • 07 feb 2019

  Rioleringswerken starten binnenkort in Kumtichsesteenweg

  De voorbije weken was er op de werf minder activiteit door het slechte weer. Ondertussen is de ruwbouw van het pompstation bijna klaar zodat binnen enkele weken met de binneninrichting kan worden begonnen.

  Tegelijk starten de rioleringswerken in de Kumtichsesteenweg. De werken in de Sint-Janstraat gaan hun eindfase in (ter hoogte van het kruispunt met de Kumtichsesteenweg).

 • 27 nov 2018

  Huidige werfzone toegankelijk met minder hinder-steenslag

  Tegenover de kerk werd de ontvangstput voor de onderdoorpersing geplaatst. Vanaf deze week starten we met de onderdoorpersing onder de Mene. Vervolgens wordt de huidige werfzone toegankelijk gemaakt met minder hinder-steenslag en worden de putten afgedekt. Na het kerstverlof (half januari) werken we het pompstation af. Daarna start de aannemer met de rioleringswerken in de Kumtichsesteenweg. Tot voor kort werd hier de fundering geplaatst.

 • 03 okt 2018

  Werken in Kapittelbergstraat

  De bouwput waarin het pompstation komt is ondertussen afgezonken. Tussen 10 en 17 oktober wordt in de Kapittelbergstraat gewerkt. Deze straat wordt daarna weer opengesteld zodat je met de auto terug tot aan je woning kunt. Aansluitend voert de aannemer funderingswerken uit in de Kumtichsesteenweg. Vanaf november wordt aan de kerk in de Bronstraat een nieuwe put gemaakt voor de onderdoorpersing onder de Mene.

Dit project volgen

Praktische info

De werken starten 6 november 2017 en zullen ongeveer 12 maanden duren.

Contactpersonen

Contactcenter

03 450 45 45 (elke werkdag van 8u tot 19u)

Contactformulier

Steven Delgouffe - VBG NV (aannemer)

Locatie werfkeet: hoek Kumtichsesteenweg/Kapittelberg