Projectoverzicht

22951 - Verbindingsriolering Meerhoutsebaan-Olmsebaan
Laatst bijgewerkt: 23 jul 2019

Dit project volgen

 • Krijg belangrijke info
 • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Startdatum: 17 augustus 2018

De werken zullen 15 maanden duren

Met deze werken wil Aquafin het afvalwater van Balen dat nu nog in de grachten belandt, aansluiten op het rioleringsnet. Via dit netwerk zal het uiteindelijk terechtkomen in de rioolwaterzuiveringsinstallatie van Mol. Het gaat om het afvalwater van ongeveer 200 inwoners dat bijkomend zal worden opgevangen en gezuiverd.

Om dit te realiseren zal Aquafin rioleringswerken uitvoeren in de Meerhoutsebaan-Olmsebaan. Tegelijkertijd met deze werken legt de gemeente Balen een nieuw fietspad aan langs beide zijden van de weg vanaf de brug t.h.v. het Kanaal tot aan de grens met Meerhout. Zij betalen ook mee voor de nieuwe aanleg van de rijweg in Balen.

Nieuws en updates

 • 21 mei 2019

  Fietspaden worden afgewerkt

   

  Momenteel werkt de aannemer overal de fietspaden af in beton. Ook de grachten worden verder gefatsoeneerd. Ondertussen ligt de onderlaag asfalt. In de week van 3 juni worden de nieuwe verlichtingspalen geplaatst.

   

  Later worden de verschillende pompstations in gebruik genomen.

 • 11 mrt 2019

  Afwerking riolering tot brug richting Olmen

  Deze week (week van 11 maart) legt de aannemer de riolering aan tot aan de brug richting Olmen. Als dit is gebeurd, dan liggen alle rioolbuizen in de grond. Daarna worden alle huizen aangesloten op de nieuwe riolen. Hiervoor schuift de aannemer geleidelijk op in de richting van de brug.

  Van aan de grens Meerhout/Balen ligt het betonnen fietspad tot aan het zijstraatje Gervoort. Van Gervoort naar Olmen wordt gestart met de aanleg van de fundering van het fietspad. Hiervoor moeten eerst alle huisaansluitingen zijn uitgevoerd.

 • 18 jan 2019

  Nutsbedrijven verplaatsen netten

  De nutsmaatschappijen zijn volop bezig met het verleggen van hun leidingen. Deze werken zouden tegen eind januari 2019 klaar moeten zijn. De aannemer legt ondertussen de riolering aan van het pompstation richting Olmen.

Dit project volgen

 • Krijg belangrijke info
 • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Contactpersonen

Contactcenter

03 450 45 45 (elke werkdag van 8u tot 19u)

Contactformulier

Bob Van Herck - Werfleider

Locatie werfkeet: Hoek Zandvlietstraat – Oude Brugstraat

Bart Curinckx

Gemeente Balen

Herman Thys

Gemeente Meerhout