Projectoverzicht

23098 - Relining collector Tramstraat
Laatst bijgewerkt: 24 mei 2019

Dit project volgen

 • Krijg belangrijke info
 • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Startdatum: 12 maart 2018

De werken zullen 14 maanden duren

Nieuws en updates

 • 20 sep 2018

  Werken lopen tot eind oktober

  Het einde van de werken van Aquafin voor de renovatie van de afvalwatercollector in de Wilgen (vanaf de school) – Tramstraat – Noordmolen – Eernegemstraat (tot en met het kruispunt met de Brugse Heirweg) was voorzien voor het bouwverlof 2018. De renovatie van de collector (buizen) is goed verlopen. Bij de renovatie van de inspectieputten zijn echter onvoorziene problemen opgedoken.

  Op de binnenkant van de inspectieputten wordt een nieuwe cementlaag aangebracht. Daarop wordt een coating aangebracht die bestand is tegen de gassen uit het afvalwater. Doordat de proeven op het cement niet de vereiste resultaten opleverden, moest deze laag opnieuw worden aangebracht. Het afhalen van de eerste laag, opnieuw aanbrengen van cement en coating neemt heel wat tijd in beslag. De droogtijden van de producten moeten immers worden gerespecteerd.

  Voor deze werken wordt de weg niet opgebroken. Doch om te kunnen werken in de putten moet het water dat er normaal doorstroomt, worden overgepompt langs een tijdelijke pompinstallatie en persleiding. Aquafin voorziet dat de werken eind oktober zullen beëindigd zijn. Wij excuseren ons voor de hinder.

Dit project volgen

 • Krijg belangrijke info
 • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Contactpersonen

Contactcenter

03 450 45 45 (elke werkdag van 8u tot 19u)

Contactformulier