Projectoverzicht

23229B - Renovatie collectoren Vredekaai & Sint-Stevenstraat
Laatst bijgewerkt: 18 sep 2019

Dit project volgen

 • Krijg belangrijke info
 • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Startdatum: 15 oktober 2018

De werken zullen 10 maanden duren

Aquafin renoveert de bestaande collectoren in de Vredekaai en Sint-Stevenstraat om zo de levensduur van de infrastructuur te verlengen. Hierbij worden interne renovatietechnieken gebruikt, op basis van (epoxy)harsen die de buiswand een tweede leven schenken. De werken worden hoofdzakelijk in de collectoren uitgevoerd, waardoor de hinder op de openbare weg beperkt blijft.

Nieuws en updates

 • 16 apr 2019

  Vredekaai en Havenlaan vermoedelijk begin mei klaar

  Tot en met maandag 22 april heeft de aannemer bouwverlof. De week van 22 april is voorzien om de nieuwe binnenbekleding van de riolen te testen en de bestaande persleidingen te verlengen. De week van 29 april haalt de aannemer de tijdelijke bovengrondse persleidingen weg en start hij de herstelling van de wegenis. Tot slot wordt de werf netjes opgeruimd. Dit zou begin mei een feit moeten zijn.

 • 06 mrt 2019

  Vertraging rioolrenovatie St-Stevenstraat

  Bij de rioolrenovatie in de  St-Stevenstraat zijn onverwachte problemen opgedoken. In de week van 11 maart zal de aannemer de werfzone alvast opruimen. Ondertussen werken we een oplossing uit. We verwachten dat de werken hierdoor ten vroegste midden april kunnen hervatten. De tijdelijke pompen zullen dan opnieuw worden geplaatst.

 • 06 mrt 2019

  Vredekaai en Havenlaan vermoedelijk rond 19 april klaar

  Deze week worden nieuwe betonwanden geplaatst voor de uitstroomput van de persleidingen. Daarna zal er in Vredekaai en Havenlaan een tiental dagen weinig activiteit zijn om het beton te laten uitharden. In de week van 1 april wordt de uitstroomput bekleed met epoxy. Daarna verwijdert de aannemer de tijdelijke bovengrondse persleidingen, herstelt hij de wegenis en ruimt hij de werfzone op. We zijn dan vermoedelijk rond 19 april.

Dit project volgen

 • Krijg belangrijke info
 • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Contactpersonen

Contactcenter

03 450 45 45 (elke werkdag van 8u tot 19u)

Contactformulier

Jan Vercauteren - Werfleider aannemer Van den Berghe nv

Locatie werfkeet: Vredekaai - Havenlaan