Projectoverzicht

TUR3002 - Zilverberkstraat en Leeuwerikstraat
Last update: 21 feb 2019

Startdatum: 07 mei 2018

De werken zullen 10 maanden duren

In de Zilverberkstraat, Leeuwerikstraat en een deel van de Kapelweg staan een aantal ingrijpende werken op het programma:

 • De riolering wordt volledig vernieuwd met een gescheiden stelsel waarbij het afval- en het regenwater apart worden opgevangen en het regenwater maximaal kan infiltreren in de ondergrond via bv. een wadi.
 • De nutsleidingen worden vernieuwd.
 • De weg wordt heraangelegd en heringericht tot een verkeersveilige zone 30.

Nieuws en updates

 • 18 dec 2018

  Kruispunt Zilverberkstraat - Leeuwerikstraat afgesloten vanaf 7 januari

  Op 7 januari 2019 hervat de aannemer de werken. Die dag wordt het kruispunt van de Zilverberkstraat met de Leeuwerikstraat afgesloten voor de klinkerwerken van het kruispunt. Deze werken zullen ongeveer een week duren. Gedurende deze periode zal het kruispunt niet toegankelijk zijn met de wagen.

  Vanaf 9 januari worden in de Zilverberkstraat de resterende boordstenen aangebracht, gevolgd door de fundering en de klinkers. Vermoedelijk zullen eind januari alle klinkers zijn geplaatst. Vanaf half januari starten we met de aanplantingen. Begin februari worden de pompen geplaatst voor de riolering. Als de weersomstandigheden meezitten, dan is de straat half februari afgewerkt.

 • 18 dec 2018

  Kerstvakantie tot 7 januari 2019

  Vrijdagmiddag begint voor de aannemer de Kerstvakantie, hij zal de werf ordelijk achterlaten. Ook wordt ervoor gezorgd dat alle opritten tijdens de feestperiode toegankelijk zijn.

 • 12 okt 2018

  Riolering ligt volledig

  Alle rioleringsbuizen liggen in de grond. In de Zilverberkstraat legt de aannemer de klinkers volop aan. Tegelijk wordt in de Leeuwerikstraat een drainerende onderfundering gelegd. Van zodra dit is gebeurd, worden de boordstenen geplaatst.

Dit project volgen

Contactpersonen

Contactcenter

03 450 45 45 (elke werkdag van 8u tot 19u)

Contactformulier

Tom Govers - Werfleider aannemer Van Geel

Locatie werfkeet: Leeuwerikstraat ter hoogte van nummer 1

Koen Melis - Technische dienst stad Turnhout

Locatie werfkeet: Leeuwerikstraat ter hoogte van huisnummer 1