Projectoverzicht

WCB3012 - Vieruitersten - Ramonshoek Noord Overslag
Last update: 22 feb 2019

Startdatum: 11 juni 2018

De werken zullen 20 maanden duren

Met deze werken wil Aquafin het afvalwater van Overslag, dat nu nog in de Hoogstraatbeek en het Axelsvaardeken belandt, aansluiten op het rioleringsnet. Via dit netwerk zal het uiteindelijk terechtkomen in de rioolwaterzuiveringsinstallatie in de Overslagdijk. Het gaat om het afvalwater van bijna 300 inwoners dat bijkomend zal worden opgevangen en gezuiverd. Jouw rioolbeheerder Riopact zal tegelijkertijd een gescheiden rioleringsstelsel aanleggen in Ramonshoek, Brandstraat en Vieruitersten. Om dit te realiseren zullen Aquafin en Riopact rioleringswerken uitvoeren in volgende straten:

 • Overslag tot huisnummers 17 en 22
 • Ramonshoek
 • Vieruitersten
 • Brandstraat

De gemeente Wachtebeke maakt van de gelegenheid gebruik om de wegenis opnieuw in te richten.

Nieuws en updates

 • 31 jan 2019

  Schade wegdek Kruisstraat wordt voorlopig hersteld

  In de Kruisstraat werd vastgesteld dat het wegdek buiten de werfzone beschadigd is. De aannemer zal deze schade voorlopig herstellen. Pas als alle werken voltooid zijn, zal de schade definitief worden hersteld.

 • 31 jan 2019

  Werken aan bufferbekken beginnen binnenkort

  De werken in Kruisstraat tot nummer 43A (fase 2A) wordt pas opgestart als fases 1A t.e.m. 1C zo goed als afgewerkt zijn. De werken aan het bufferbekken gaan binnenkort van start. De hinder voor omwonenden is zeer beperkt.

 • 31 jan 2019

  Huisaansluitingen in laatste deel Ramonshoek zijn bijna klaar

  In het stuk Ramonshoek tussen huisnummer 100 en de Kruisstraat zijn de huisaansluitingen bijna voltooid. Daarna start de aannemer zo snel mogelijk met de aanleg van de drainering, de onderfundering en fundering van de rijweg. Door het slechte weer is de toestand van de werf momenteel verre van ideaal. Afhankelijk van de weersomstandigheden wordt de aanleg van de lijnvormige elementen (goten en boordstenen) en het fietspad in beton ingepland. 

Dit project volgen

Contactpersonen

Contactcenter

03 450 45 45 (elke werkdag van 8u tot 19u)

Contactformulier

Lieven Mannens - Werfleider aannemer RTS

Locatie werfkeet: Ramonshoek t.h.v. brug E34

Technische dienst

Gemeente Wachtebeke