Projectoverzicht

22505 - Collector Kasteellaan
Laatst bijgewerkt: 06 mei 2024

Dit project volgen

  • Krijg belangrijke info
  • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Startdatum: 07 juni 2022

De werken zullen 25 maanden duren

Aquafin en de gemeente Kampenhout maken samen werk om in de wijk ‘Landgoed Terbronnen’ een gescheiden rioleringsstelsel aan te leggen.

 

De gemeente voorziet een vuilwaterriolering in de Ahornbomenlaan, de Lentelaan en het stukje Kasteellaan opwaarts de Glimwormlaan. Deze rioleringen sluiten aan op de door Aquafin aan te leggen collector (of verzamelriool) in de Kasteellaan tussen de Keibeek en de Glimwormlaan. Ter hoogte van de Keibeek sluit deze verzamelriool via een pompstation aan op reeds bestaande rioleringsinfrastructuur zodat de vuilvracht van deze straten uiteindelijk toekomt op de rioolzuiveringsinstallatie van Kampenhout.

 

Het regenwater wordt via afzonderlijke leidingen afgevoerd naar de Keibeek. Om wateroverlast te vermijden, werden de nodige maatregelen genomen. Zo wordt er een knijpconstructie voorzien om het water vertraagd af te voeren en een gedeelte van het stelsel wordt uitgevoerd met een grote diameter om het water in het stelsel zelf te kunnen bufferen.

Nieuws en updates

  • 26 feb 2024

    Overzicht werken Meerlaan Ahornenboomlaan

     

    De aannemer is gestart met werken op het kruispunt Meerlaan - Meerlaan. In de Ahornbomenlaan heeft hij de rioleringswerken hervat ter hoogte van huisnummer 47.

  • 11 sep 2023

    Werken hervatten op 12 september 2023

     

    Omdat er problemen waren met de bemalingen hebben we het ontwerp van de riolering in de Ahornbomenlaan volledig omgegooid. Het pompstation dat voorzien was op het kruispunt met de Van Bellingenlaan, verhuist naar het kruispunt met de Meerlaan. Door deze wijziging kunnen we de riolering minder diep aanleggen en verwachten we geen problemen meer met het grondwater.

     

    Vanaf dinsdag 12 september plaatst de onderaannemer voor de bemaling (firma Peeters) de bemalingsfilters in de Meerlaan en de Ahornbomenlaan. Zodra alle filters zijn geplaatst en het grondwater voldoende is gezakt, start Viabuild met de aanleg van de riolering. We hopen dat de aannemer vanaf maandag 18 september kan opstarten.

     

    Werken verlopen in fases

     

    De werken worden in drie fases uitgevoerd:

    1. Aanleg van de riolering in de zone rond de vijver (Meerlaan en Ahornbomenlaan - deel tussen Meerlaan en Lentelaan)
    2. Aanleg van de riolering in de Ahornbomenlaan tussen de Meerlaan en de Van Bellingenlaan
    3. Bouw van het pompstation op het kruispunt met de Meerlaan

    Na de riolering volgt telkens de aanleg van de boordstenen, fundering en tot slot de verharding. We verwachten de werken af te ronden tegen maart 2024. Dit alles zoals steeds onder voorbehoud van het weer en andere onvoorziene omstandigheden.

     

    Te verwachten hinder

     

    Wanneer de aannemer rioolbuizen legt aan of voor jouw woning, kan je tijdelijk (enkele dagen) niet met de auto op de oprit. Dit geldt ook voor de momenten waarop hij de fundering, de boordstenen en de verharding voor uw woning plaatst. Viabuild verwittigt u op voorhand, zodat je voorzorgen kunt nemen.

     

    We doen er sowieso alles aan om de hinder voor de omwonenden zoveel als mogelijk te beperken en de periode van ontoegankelijkheid zo kort mogelijk te houden.

     

    Toch een probleem? Neem contact met de werfleiding zodat we samen naar een oplossing kunnen zoeken.

     

  • 02 mei 2023

    Toplaag asfalt Kasteellaan en Lentelaan

     

    Intussen werken we het deel van de Kasteellaan en Lentelaan verder af. Het is de bedoeling om hier voor eind mei de toplaag asfalt te plaatsen. De aannemer informeert je per brief over de exacte planning.

Dit project volgen

  • Krijg belangrijke info
  • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Nuttige contacten

Contactcenter

03 450 45 45 (elke werkdag van 8u tot 17u)

Contactformulier

Yves Bruggen - Werfleider

0475/69 29 07

• Locatie werfkeet: Plein op kruising Kasteellaan/Ahornbomenlaan

Dries Laureys - Gemeente kampenhout

dries.laureys@kampenhout.vera.be