Projectoverzicht

22870 - Verbindingsriolering Molenlei
Laatst bijgewerkt: 27 apr 2024

Dit project volgen

  • Krijg belangrijke info
  • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Startdatum: 06 september 2021

De werken zullen 25 maanden duren

In de Molenlei en in de Plaslei leggen we een gescheiden rioleringsstelsel aan.

Het propere regenwater laten we zoveel mogelijk infiltreren.

Het afvalwater wordt langs de Plasstraat afgevoerd naar de collector momenteel in de Weynesbaan wordt aangelegd. Van daaruit gaat het naar de rioolwaterzuiveringsinstallatie in Boortmeerbeek.

Nieuws en updates

  • 16 nov 2022

    Deel planning Molenlei lichtjes gewijzigd

     

    Ondertussen liggen de rioleringsbuizen in de Molenlei. De aannemer werkt de resterende huisaansluitingen af.

     

    Vanaf morgen, donderdag 17 november, leggen we in de Molenlei de fundering voor de betonnen kantstrook aan. Hiervoor nemen we de tijdelijke opritten weg. De rest van de planning blijft behouden.

    • Woensdag 23 en donderdag 24 november gieten we de betonnen kantstrook vanaf het pompstation ter hoogte van Plaslei 11 tot Molenlei 9.
    • Maandag 28 en dinsdag 29 november legt de aannemer de fundering van de rijweg, tussen de betonnen boorden.

     

    Begin december volgt de aanleg van de onderlaag asfalt, zodat je tijdens de kerstvakantie vlot tot op je oprit geraakt. We bevestigen de juiste datum zodra deze gekend is.

     

    Opritten tijdelijk niet beschikbaar

     

    Van 17 november tot begin december zijn de opritten niet beschikbaar. Parkeer je auto op een andere plaats en hou daarbij a.u.b. de doorgang vrij voor het werfverkeer.

     

    We begrijpen dat voor jou nu een lastige periode aanbreekt. De aannemer doet er alles aan om de straat zo snel mogelijk af te werken. Opgelet: deze plannen zijn weersgevoelig. Bij aanhoudende regen of vrieskou kunnen bepaalde werken niet worden uitgevoerd en wordt de planning aangepast.

     

  • 09 nov 2022

    Onderlaag asfalt tegen de kerstvakantie

     

    Nu maandag (14 november) begint de aannemer met de opbouw van de wegenis in de Molenlei en in de Plaslei. Hoe ziet de planning er voor de komende weken uit?

     

    Opgepast: deze werken zijn weergevoelig. Bij aanhoudende regen of vrieskou wordt de planning aangepast.

     

    • Maandag 14 november start de aannemer met de funderingswerken voor de betonnen boorden in de Molenlei en de Plaslei, tussen de Weyneshoflei en het pompstation ter hoogte van Plaslei 11. Hiervoor worden de tijdelijke opritten weggenomen.
       
    • Woensdag 23 en donderdag 24 november gieten we de betonnen kantstrook over heel de werfzone, m.a.w. vanaf het pompstation ter hoogte van Plaslei 11 tot Molenlei 9.
       
    • Maandag 28 en dinsdag 29 november legt de aannemer de fundering van de rijweg, tussen de betonnen boorden.
       
    • Begin december volgt de aanleg van de onderlaag asfalt, zodat je tijdens de kerstvakantie vlot tot op je oprit geraakt.

     

    Opritten tijdelijk niet beschikbaar

     

    Van 14 november tot begin december kan je niet met de auto op de oprit. Parkeer je auto op een andere plaats en hou daarbij a.u.b. de doorgang vrij voor het werfverkeer.

     

    We begrijpen dat voor jou nu een lastige periode aanbreekt. De aannemer doet er alles aan om de straat zo snel mogelijk af te werken. Hopelijk zijn de weergoden ons daarbij gunstig gezind.

     

  • 06 okt 2022

    Werken Molenlei gaan nieuwe fase in

     

    De rioleringswerken in het eerste deel van de Molenlei werden al afgerond. Dit is het deel van de Plasstraat/Molenlei t.e.m. de Weyneshoflei. Vanaf maandag 10 oktober start de aannemer met de huisaansluitingen.

     

    Nog op maandag 10 oktober start de aanleg van de riolering in het tweede deel van de straat. We werken van de reeds aangelegde riolering aan Molenlei 10 in de richting van de Weyneshoflei.

     

    Tijdelijk niet op de oprit

     

    De rioleringswerken bestaat uit een ‘trein’ van graafmachines die systematisch opschuift. Eerst wordt een sleuf gegraven, dan de buizen gelegd en vervolgens de sleuf gedicht en afgedekt met steenslag. Afhankelijk van waar de ‘trein’ zich op dat moment bevindt, is er tijdelijk geen toegang tot je oprit. Zie je dat de werken jouw woning tot op een 25-tal meter is genaderd? Zorg dan dat je je wagen ergens anders parkeert. Meer dan waarschijnlijk kan je dan een dag of zo niet op je oprit.

     

    Eens de rioolbuizen in de grond zitten, brengt de aannemer de huisaansluitingen in orde. Daarna volgt de aanleg van de wegenis. De aannemer informeert je verder per brief als het zover is.

Dit project volgen

  • Krijg belangrijke info
  • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Nuttige contacten

Contactcenter

03 450 45 45 (elke werkdag van 8u tot 17u)

Contactformulier

Jamie Van Vlasselaer

Werfleider aannemer Viabuild

Locatie werfkeet

parking kerkhof Weynesbaan