Blog

Samen met het Vlaamse Gewest en de gemeenten maakt Aquafin werk van propere waterlopen en een leefomgeving in harmonie met water. Over water en duurzame milieumaatregelen valt natuurlijk heel wat te vertellen.

Aquafin houdt je op deze blogpagina op de hoogte van actuele onderwerpen.

In de actualiteit

17 apr 2018

Highlights 2017

Benieuwd naar de cijfers en hoe 2017 is verlopen in onze bruisende onderneming? Kom het te weten in een hapklare samenvatting, de highlights van 2017.
Lees meer
29 mrt 2018

100% groene stroom voor onze gebouwen en installaties

Nieuwe stap om tegen 2030 geen fossiele brandstoffen meer te gebruiken
Lees meer
24 mrt 2018

Nieuwe website wint Splash Award

Meteen in de prijzen bij de Drupal community!
Lees meer
21 mrt 2018

ISO55001-certificaat is opnieuw binnen

Nadat we in 2015 als eerste Belgische bedrijf een ISO55001-certificaat voor assetmanagement behaalden, zijn we nu opnieuw voor drie jaar gecertificeerd.
Lees meer
13 mrt 2018

Operatie Perforatie

Slim omgaan met regenwater betekent dat we het zoveel mogelijk ter plaatse houden en in de bodem laten dringen. Daarvoor moeten we durven verharding opbreken en groene en blauwe elementen integreren in de openbare ruimte. Dat is het idee van de campagne Operatie Perforatie.
Lees meer
05 mrt 2018

Hoe globale waterschaarste onze economie kan beïnvloeden

De gemiddelde Vlaming verbruikt iedere dag maar liefst 7.400 liter water. Zoveel, denk je? Toch wel. Je laat die hoeveelheid niet dagelijks uit je kraan stromen om te douchen, af te wassen of het toilet te spoelen. Dat verbruik komt neer op zo’n 120 liter per persoon. De rest van ons waterverbruik is meer verborgen of “virtueel” water en schuilt daar waar je het misschien niet verwacht: in de productie van voeding, kleding, toestellen, …
Lees meer
22 jan 2018

Pas jij bij Aquafin?

Nieuwe collega Bram staat voor enkele dilemma's tijdens zijn eerste werkweek. Hoe zou jij reageren in zijn situatie? Doe de test en ontdek of jij ook zou passen bij Aquafin!
Lees meer
17 jan 2018

Aquafin op Vlariodag

Ook dit jaar is Aquafin weer van de partij op Vlariodag, het grootste netwerkevent in de rioleringssector in Vlaanderen. De Vlariodag gaat door op 27 maart 2018 in Antwerp Expo.
Lees meer
24 nov 2017

Microplastics verminderen gebeurt het best aan de bron

Waterzuiveringen zijn één van de wegen waarlangs microplastics in het milieu kunnen terechtkomen. Alle zuiveringsinstallaties van Aquafin uitrusten om microplastics tot 0,001 mm te verwijderen zou niet alleen ontzettend duur zijn, het is bovendien geen duurzame oplossing. De Europese watersector is meer te vinden voor een brongerichte aanpak.
Lees meer

Pssst, ben je op zoek naar onze persberichten?

Jan Goossens staat pers te woord