Projectoverzicht

23335 - Optimalisatie overstort en afkoppeling Scherendelle
Laatst bijgewerkt: 22 sep 2023

Dit project volgen

 • Krijg belangrijke info
 • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Startdatum: 18 juli 2022

De werken zullen 17 maanden duren

In de Decatstraat, de Vossestraat en de wijk Scherendelle leggen de gemeente Overijse en Aquafin een gescheiden rioolstelsel aan, dat afvalwater en regenwater apart afvoert. Momenteel ligt hier nog een gemengd stelsel. Hierdoor loopt in periodes met veel neerslag een deel van het afvalwater ongezuiverd in de IJse.

Het afvalwater van de woningen in de Decatstraat, de Vossestraat en de wijk Scherendelle sluiten we aan op de vuilwaterriool. Het vuile water wordt dan afgevoerd naar de rioolwaterzuiveringsinstallatie in Huldenberg. Daar lozen we het gezuiverde afvalwater in de IJse.

Regenwater ter plaatse houden

Het propere regenwater houden we zoveel mogelijk ter plaatse. Daarom leggen we in de weide tussen de Vossestraat en Scherendelle een bufferbekken aan. Hier kan het regenwater infiltreren. Het overtollige regenwater gaat vertraagd de IJse in. Hierdoor verkleint het risico op wateroverlast bij felle regen.

In de wijk Scherendelle voorzien we wadi’s, zachte glooiingen in het terrein waarin bij hevige regen het water blijft staan en in de grond sijpelt. Op deze manier worden de grondwaterreserves aangevuld.

Hiermee zetten we een nieuwe, belangrijke stap in de verdere sanering van de IJse en de uitbouw van het rioolnet in Overijse.

Betere toegang naar de woningen

Bovendien maakt de gemeente van de rioleringswerken gebruik om de toegangen naar de woningen in Scherendelle aan te pakken. De voortuinstroken, de trappen en de toegangshelling worden volledig vernieuwd.

 

 

Nieuws en updates

 • 14 sep 2023

  Veel activiteit in Scherendelle

   

  Terwijl in Scherendelle de werklui volop (voet)paden aanleggen, trapconstructies bouwen, wadi's aanleggen, … leggen we in het stuk tussen Scherendelle en de Vossestraat de gracht aan. Deze gracht voorzien we op termijn van een houten afsluiting, voor de veiligheid van de fietser en wandelaar. Later graven we het bufferbekken uit.

   

  Momenteel wordt de laatste trappenpartij naar de appartementen in Scherendelle geplaatst. Eens alle trappen zijn afgewerkt, worden ze opgemeten voor de leuningen. Deze worden op maat gemaakt.

   

  Langs de kant van de paardenweide is het grondwerk klaar voor het paadje en zijn de boordstenen geplaatst. Eind volgende week werkt de aannemer in de omgeving van het buurthuis.

   

  Overzicht Decatstraat en Vossestraat

   

  In de Decatstraat legt de aannemer grasdallen en klinkers. Ook brengt hij de riooldeksels op de juiste hoogte voor de aanleg van de toplaag asfalt.

   

  In de Vossestraat moet nog een deel van de kasseien worden gelegd. Het blijft de bedoeling dat alle (straat)verharding ligt tegen 15 oktober.

   

  teaser
 • 01 sep 2023

  Kasseiwerken Vossestraat klaar tegen 15.09, asfalt Decatstraat op 21.09

   

  • In het pad tussen Vossestraat en Scherendelle leggen we de gracht aan vanaf maandag 4 september.
  • In de Decatstraat brengen we de putdeksels op de juiste hoogte. We verwachten op maandag 21 september de toplaag asfalt te kunnen aanleggen.
  • In de Vossestraat leggen we momenteel de kasseien. We verwachten daarmee klaar te zijn tegen vrijdag 15 september. Daarna stellen we de straat terug open voor de buurtbewoners.
  • In Scherendelle werken we de trappen en paadjes af en leggen we de wadi's aan.
 • 30 aug 2023

  Planning asfalteringswerken Liefkensstraat, Scherendelle en Tuindelle

   

  Donderdag 21 september voorzien we asfalteringswerken in de Liefkensstraat (nummer 30 tot nummer 6), Scherendelle en een stukje Tuindelle. Het gaat dan om de nieuwe toplaag asfalt.

   

  Opgelet - Bij hevige of langdurige regenval kunnen we geen asfalt leggen. De planning wordt dan aangepast.

   

Dit project volgen

 • Krijg belangrijke info
 • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Nuttige contacten

Contactcenter

03 450 45 45 (elke werkdag van 8u tot 17u)

Contactformulier

Yves Bruggen

Werfleider aannemer Viabuild

Locatie werfkeet

Tuindelle (net voor het kruispunt met Scherendelle)